[1] Porta, R., Rossi-Marquez, G., Mariniello, L., Sorrentino, A., Giosafatto, C.V.L., Esposito, M., Di Pierro, P. (2013). Edible Coating as Packaging Strategy to Extend the Shelf-life of Fresh-Cut Fruits and Vegetables., J. Biotechnol Biomater.
[2] Zapata, P.J., Guillén, F., Martínez‐Romero, D., Castillo, S., Valero, D. , Serrano, M. (2008). Use of alginate or zein as edible coatings to delay postharvest ripening process and to maintain tomato (Solanum lycopersicon Mill) quality. J. Sci. Food Agr.88,1287-1293.
[3] Gontard, N., Thibault, R., Cuq, B. and Guilbert, S., (1996). Influence of relative humidity and film composition on oxygen and carbon dioxide permeabilities of edible films. J. Agric. Food Chem, 44: 1064-1069.
[4] Williams, P.A., and Phillips, G.O., (2000). Introduction to food hydrocolloids. Pp 1-19. In: Phillips G; Willians P; (Eds). In Handbook of hydrocolloids. CRC Press, Cambridge, England.
[5] Mc Garvie, D., and Parolis, P.H., (1979). Methylation analysis of the mucilage of opuntia ficus indica. J0 Carbohydr. Res, 69: 171-179.
[6] کاراژیان،ح. (1389). طبیعت پلی الکترولیتی صمغ دانه شاهی. نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، جلد 6، شماره 1، ص 37-43.
[7] خضرایی، م.، جهادی، م.، فاضل، م.، و علامه، آ. ( 1393). بررسی تاثیر پوشش کیتوزان-اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه، جلد سیزدهم، شماره 1، ص 35-46.
[8]. Nerya, O., Ben-Arie, R., Luzzatto, T., Musa, R., Khativ, S., and Vaya, J. (2006). Prevention of Agaricus bisporus postharvest browning with tyrosinase inhibitors. Postharvest Biol. Technol,39: 272–277.
[9].Tianjia, J., Lifang, F., and Xiaolin, Z. (2011). Effect of chitosan coating enriched with thyme oil on postharvest quality and shelf life of shiitake mushroom (lentinus edodes). J. Agric. Food Chem, 60:188-196.
[10] گل چین، ف.، کیوانلو، ع.، عبادی، م.، و اسعدی، ع. (1390). استفاده از پوشش های خوراکی در افزایش عمر انبارمانی میوه گوجه فرنگی. چکیده مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران.
[11] Tianjia, J., Lifang, F., Xiaolin, Z., and Jianrong, L. (2012). Physicochemical responses and microbial characteristics of shiitake mushroom(Lentinus edodes) to gum arabic coating enriched with natamycin during storage. Food Chem, 138: 1992-1997.
[12] Mohebbi, M., Ansarifar, E., Hasanpour, N., and Amiryousefi, M.R. (2012). Suitability of aloe vera and gum tragacanth as edible coatings for extending the shelf life of button mushroom. Food Bioprocess Technol, 5:319-3202.
[13] Sedaghat, N., and Zahedi, younes. (2012). Application of edible coating and acidic washing for extending the storage life of mushrooms (Agaricus bisporus). Food Sci Technol Int, 18: 523-530.
[14] Valverde, J.M., Valero, D., Romera, D.M., Fabiaa, N., Guillean, C., Castillo, S., and Serrano, M., (2005). Novel edible coating based on Aloe vera gel to maintain table grape quality and safety. Food Chem, 53: 7807-7813.
[15] Maftoonazad, N., and Ramaswamy, H.S. (2005). Postharvest shelf-life extension of avocados using methyl cellulose-based coating. Food Sci Technol, 38: 617-624.
[16] صادقیپور، م.، بدیعی، ف.، بهمدی، ه.، و بازیار، ب. (1391). اثر پوششهای خوراکی فعال بر پایه متیلسلولز بر ماندگاری گوجهفرنگی. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، سال نهم، شماره 35 ، صفحههای 89-99.
[17] احمدزاده قویدل ر، قیافه داوودی م، تنوری ط، شیخ الاسلامی ز، (1390). بررسی اثر چهار پوشش خوراکی ایزوله پروتئین سویا، کنستانتره پروتئین آب پنیر، کاراگینان وآلژینات در افزایش ماندگاری ورقههای گلابی (Pyrus communis). مجله علوم و فناوری غذایی، سال چهارم، شماره سوم، ص 47-54.
[18] Gontard, N., Ihibauit, R., Cup, B., Guilberd, S. )1996(. Influence of relative humidity and film composition on oxygen and carbon dioxide permeabilities on edible films. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 44, 1064-1069.
[19] Vargas, M., Albors, A., Chiralt, A., Gonzalez Martinez, C. )2006(. Quality of cold-stored strawberries as affected by chitosan-oleic acid edible coatings. Postharvest Biol. Technol, 41, 164-171.
[20] Lee, J.Y., Park, H.J., Lee, C.Y., Choi, W.Y. )2003(. Extending shelf-life of minimally processed apples with edible coatings and antibrowning agents. LWT-Food Sci Technol, 36, 323-329.
[21] Shahiri Tabaestani, H., Sedaghat, N., Saeedi Pooya, E., and Alipour, A. )2013(. Shelf life improvement and postharvest quality of cherry tomato (Solanum lycopersicum L.) Fruit using basil mucilage edible coating and cumin essential oil. Intl. J. Agron. Plant. Prod, 4:2346-2353.
[22] Eissa, H.A. (2007). Effect of chitosan coating on shelf life and quality of fresh‐cut mushroom.. J. Food Qual, 623-30:645.