مقایسه ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پودرهای کینوا ایرانی و پرویی و تأثیر میدان مغناطیسی بر رفتار جوانه‌زنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

2 دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

چکیده

دانه‌های کینوا دارای ارزش تغذیه‌ای بالاتری نسبت به سایر غلات هستند. در این مطالعه، میزان رطوبت و خاکستر، pH، اسیدیته، شاخص‌های رنگ، فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پودر تهیه‌شده از دانه‌های کینوا ایرانی و پرویی بررسی و مقایسه شد. همچنین، تأثیر آب معمولی، آب مغناطیسی و میدان مغناطیسی بر جذب آب و افزایش وزن دانه‌های کینوا پس از خیساندن (به‌مدت ۱ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد) و جوانه‌زنی (به‌مدت ۷۲ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. تفاوت معنی‌داری در قطر و ضخامت بین دو گروه کینوا مشاهده نشد (05/0<p). میانگین قطر دانه‌های کینوا ایرانی و پرویی به‌ترتیب 685/1 و 757/1 میلی‌متر، و میانگین ضخامت آن‌ها به‌ترتیب 020/1 و 042/1 میلی‌متر بود. میزان رطوبت، خاکستر، اسیدیته و شاخص روشنایی در پودر دانه‌های کینوا پرویی به‌طور معناداری بیشتر از پودر کینوا ایرانی بود (05/0>p). در مقابل، مقدار pH و شاخص قرمزی در پودر کینوا ایرانی به‌طور معناداری بالاتر از پودر کینوا پرویی بود (05/0>p). دو نوع پودر از نظر میزان زردی، فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تفاوت معنی‌داری نشان ندادند (05/0<p). استفاده از آب مغناطیسی و میدان مغناطیسی باعث افزایش سرعت رشد دانه‌های کینوا شد. علاوه‌براین، این عوامل میزان جذب آب دانه‌ها پس از خیساندن و وزن آن‌ها پس از جوانه‌زنی را افزایش دادند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Comparison of physicochemical properties of Iranian and Peruvian quinoa powders and the influence of magnetic field on sprouting behavior

نویسندگان [English]

  • Sepideh Vejdanivahid 1
  • Fakhreddin Salehi 2
1 MSc Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Food Industry, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
2 Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Food Industry, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.
چکیده [English]

Quinoa seeds have a higher nutritional value than other grains. In this study, the moisture and ash contents, pH, acidity, color indexes, total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity (AC) of powder prepared from Iranian and Peruvian quinoa seeds were examined and compared. Also, the impacts of untreated water, magnetized water, and magnetic field on the water absorption and weight gain of quinoa seeds following soaking (1 h at 25°C) and sprouting (72 h at 25°C) periods were studied. There were no significant difference in the diameter and thickness between the two quinoa groups (p>0.05). The average diameter of Iranian and Peruvian quinoa seeds was 1.685 mm and 1.757 mm, respectively, and, the average thickness of Iranian and Peruvian quinoa seeds was 1.020 mm and 1.042 mm, respectively. The moisture content, ash content, acidity, and lightness index of Peruvian quinoa seeds powder (QSP) were noticeably higher than that of Iranian QSP (p<0.05). The pH, and redness index of Iranian QSP were noticeably higher than that of Peruvian QSP (p<0.05). The two powders exhibited similar levels of yellowness, TPC, and AC, showing no significant variation (p>0.05). The application of magnetized water and magnetic field accelerated the growth rate of quinoa seeds. Furthermore, they enhanced the amount of water absorbed by the seeds after soaking, as well as their weight following sprouting.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Magnetized water
  • Quinoa sprout
  • Total phenolic content
  • Water absorption

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 25 آبان 1404
  • تاریخ دریافت: 16 مهر 1404
  • تاریخ بازنگری: 16 آبان 1404
  • تاریخ پذیرش: 25 آبان 1404
  • تاریخ اولین انتشار: 25 آبان 1404
  • تاریخ انتشار: 25 آبان 1404