اثر روش‌های استخراج اهمیک، کربن دی اکسید با فشار بالا (HPCD) و ماسراسیون بر ترکیبات زیست‌فعال جلبک قهوه‌ای ایرانی (Nizimuddinia zanardini)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 مهندسی و علوم صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

2 دانشگاه آزاد قزوینگروه مهندسی و علوم صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

3 گروه شیمی، دانشگاه کامپن فرانسه

چکیده

جلبک‌های دریایی منبعی سرشار از ترکیبات زیست‌فعال با کاربرد امیدوارکننده به عنوان مواد غذایی با خواص عملکردی و آثار درمانی هستند. هدف از این پژوهش بررسی اثرات متغیرهای دما و زمان در روش‌های استخراج اهمیک، کربن دی اکسید با فشار بالا (HPCD) و ماسراسیون بر بازده استخراج، محتوای فنول کل، فلوروتانین کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (بر حسب مهار رادیکال DPPH) عصاره جلبک قهوه‌ای ایرانی Nizimuddinia zanardini بود. نتایج نشان دادند که بیشترین و کمترین محتوای فنلی و فلوروتانین کل مربوط به روش‌های اهمیک (°C 45 در min 120: mg GAE/g7/960، mg PGE/g 17/1016) و ماسراسیون (°C 45 در h 24: mg GAE/g 96/307، mg PGE/g 83/281) به ترتیب بودند. هم‌چنین روش ماسراسیون در دمای °C 45 و زمان h 24 بالاترین محتوای کل فلاونوئید را بدست آورد (mg QE/g 67/242). روش HPCD در دمای °C 30 و زمان min 60 از نظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی (DPPH) با مقدار %08/83 بالاترین جایگاه را به‌دست آورد. از نظر بازده استخراج نیز روش اهمیک در دمای °C 45 و زمان min 120 مقدار بالاتری داشت (%21/33). نتایج این تحقیق نشان داد در بین سه روش، روش اهمیک کارایی بیشتری در استخراج ترکیبات زیست‌فعال جلبک Nizimuddinia zanardini داشت.

چکیده تصویری

اثر روش‌های استخراج اهمیک، کربن دی اکسید با فشار بالا (HPCD) و ماسراسیون بر ترکیبات زیست‌فعال جلبک قهوه‌ای ایرانی (Nizimuddinia zanardini)

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The Effect of Ohmic, High-Pressure Carbon Dioxide (HPCD), and Maceration Extraction methods on Bioactive Compounds of Iranian Brown Algae (Nizimuddinia zanardini)

نویسندگان [English]

  • Atefe Taherkhani 1
  • Akram Sharifi 2
  • Mohammed Koubaa 3
1 Department of Food Engineering and Sciences, Qazvin Branch, Islamic Azad University
2 Department of Food Engineering and Sciences, Qazvin Branch, Islamic Azad University
3 Université de Technologie de Compiègne, ESCOM, TIMR (Integrated Transformations of Renewable Matter), Centre de Recherche Royallieu-CS 60319, 60203 Compiègne CEDEX, France
چکیده [English]

Marine algae are a rich source of bioactive compounds with promising applications as nutrients, functional food ingredients, and therapeutic agents. This study aimed to investigate the effects of temperature and time variables in ohmic, HPCD, and maceration extraction methods on extraction yield, total phenolic content, total phlorotannin content, total flavonoid content, and antioxidant activity (DPPH radical scavenging) of the Iranian brown seaweed Nizimuddinia zanardini. The results showed that the highest and lowest total phenolic and phlorotannin contents were obtained using ohmic (45°C for 120 min: 960.7 mg GAE/g, 1016.17 mg PGE/g) and maceration (45 °C for 24 h: 307.96 mg GAE/g, 281.83 mg PGE/g) methods, respectively. Moreover, the maceration method at 45 °C for 24 h yielded the highest total flavonoid content (242.67 mg QE/g). The HPCD method at 30 °C for 60 min exhibited the highest antioxidant activity (DPPH scavenging: 83.08%). In terms of extraction yield, the ohmic method at 45 °C for 120 min achieved the highest value (33.21%). The findings of this study indicate that among the three extraction methods, the ohmic method demonstrated the highest efficiency in extracting bioactive compounds from Nizimuddinia zanardini.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Ohmic
  • HPCD
  • algae
  • antioxidant activity
  • total phenolic content
  • Nizimuddinia zanardini