نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه همدان
2 گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
3 عضو هیئت علمی گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
چکیده
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
بررسی میزان خلوص پودر فلفل سیاه با استفاده از روشهای آزمایشگاهی کاری پیچیده، زمانبر، پرهزینه، و نیازمند متخصص است. تصویربرداری فراطیفی به عنوان ابزار توانمندی در بررسی کیفیت محصولات مختلف مورد توجه محققین میباشد. در پژوهش حاضر نمونههای پودر فلفل سیاه خالص و مخلوط با افزودنیهای آرد گندم، کف دریا و آرد نخود در سطوح مختلف از صفر تا 50 درصد تهیه شد. تصاویر فراطیفی نمونهها با استفاده از سامانه تصویربرداری فراطیفی اسکن خطی ثبت شد. الگوریتمی به منظور پردازش تصاویر فراطیفی در نرم افزار مطلب طراحی شد. با استفاده از روش تحلیل مولفههای اصلی طول موجهای موثر انتخاب شدند. پس از استخراج ویژگی در طول موجهای موثر، ویژگیهای کارا انتخاب و بر اساس روش ماشین بردار پشتیبان طبقهبندی شدند. دقت مدل طبقهبند با راهبرد یکی در برابر یکی در تشخیص ناخالصی آرد گندم، آرد نخود، و کف دریا در فلفل سیاه به ترتیب برابر 88/98، 55/95، و 88/98 درصد و دقت آن با راهبرد یکی در برابر همه به ترتیب برابر 100، 33/93، و 11/91 درصد بود. الگوریتم پردازش تصویر طراحی شده با کمک مدل طبقهبند با راهبرد یکی در برابر یکی میتواند به عنوان یک ابزار کارامد در بررسی کیفیت پودر فلفل سیاه استفاده شود.
کلیدواژهها [English]