• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
فناوری‌های نوین غذایی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396-97)
دوره دوره 4 (1395-96)
دوره دوره 3 (1394-95)
دوره دوره 2 (1393-94)
دوره دوره 1 (1392-93)
مقصودلو, الهه, رفتنی امیری, زینب. (1398). اثر دما بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی از ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale) به کمک حمام فراصوت. فناوری‌های نوین غذایی, (), -. doi: 10.22104/jift.2019.3703.1884
الهه مقصودلو; زینب رفتنی امیری. "اثر دما بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی از ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale) به کمک حمام فراصوت". فناوری‌های نوین غذایی, , , 1398, -. doi: 10.22104/jift.2019.3703.1884
مقصودلو, الهه, رفتنی امیری, زینب. (1398). 'اثر دما بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی از ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale) به کمک حمام فراصوت', فناوری‌های نوین غذایی, (), pp. -. doi: 10.22104/jift.2019.3703.1884
مقصودلو, الهه, رفتنی امیری, زینب. اثر دما بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی از ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale) به کمک حمام فراصوت. فناوری‌های نوین غذایی, 1398; (): -. doi: 10.22104/jift.2019.3703.1884

اثر دما بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی از ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale) به کمک حمام فراصوت

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده ، انتشار آنلاین از تاریخ 15 مهر 1398  XML
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22104/jift.2019.3703.1884
نویسندگان
الهه مقصودلو1؛ زینب رفتنی امیری email 2
1گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
تاریخ دریافت: 16 تیر 1398،  تاریخ بازنگری: 09 مهر 1398،  تاریخ پذیرش: 15 مهر 1398 
چکیده
در پژوهش حاضر تاثیر دماها (°C60-40) و زمان‌های مختف ( min60-5) بر سینتیک استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی ریزوم زنجبیل تحت شرایط حمام فراصوت بررسی و مقادیر IC50 آزمون مهار رادیکال DPPH و قدرت احیاکنندگی عصاره‌ها محاسبه شد. نتایج نشان داد با افزایش دما، بازده استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی افزایش یافت. بیشترین بازده این ترکیبات در min 15 اول دوره استخراج به‌دست آمد و بعد از آن شیب استخراج کاهش یافت. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات فنولی (69/47±75/165و µg GA/g of DW of extract56/36± 13/171) و فلاونوئیدی (80/0±43/9 و µg QE/g of DW of extract 93/0± 35/10) در انتهای مرحله استخراج سریع حدود min15، در دماهای 50 و °C60 بدون تفاوت معنی‌دار به دست آمد. بنابراین، فرآیند استخراج را می‌توان به دو مرحله استخراج سریع و استخراج آهسته تقسیم کرد. نتایج نشان داد، با استفاده از نمودارهای سینتیک می‌توان بیشینه استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی ریزوم زنجبیل را با کمترین زمان و دمای موثر به‌دست آورد. علاوه بر این نتایج نشان داد روش فراصوت دارای کارایی قابل ملاحظه‌ای در استخراج ترکیبات زیست‌فعال از ریزوم زنجبیل و تکنولوژی موثرتری نسبت به روش سنتی است.
کلیدواژه‌ها
حمام فراصوت؛ دمای استخراج؛ زمان استخراج؛ زنجبیل؛ ترکیبات فنولی؛ فعالیت آنتی‌اکسیدانی
موضوعات
استخراج اجزاء غذایی
عنوان مقاله [English]
Effect of temperature on the kinetics of phenolic compounds extraction from ginger (Zingiber officinale) rhizome using ultrasound bath
نویسندگان [English]
Elahe Maghsoudlou1؛ Zeynab Raftani Amiri2
1, Dept. of Food science and technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
2Dept. of Food science and technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
چکیده [English]
In the present study, the effects of temperatures (40-60 °C) and different times (5-60 min) on polyphenols and flavonoids extraction kinetics using ultrasound bath were investigated, and The IC50 values of DPPH free radical scavenging activity and reducing power of the extracts were calculated. The results showed that the extraction efficiency of phenolic and flavonoid compounds increased with temperature. Also, the highest yield of these compounds were obtained during the first 15 min of extraction, and after that the slope of the extraction decreased. The highest value of phenolic compounds (165.35± 47.69 and 171.13± 36.56 µg GA/g of DW of extract) and flavonoid (9.43± 0.80 and 10.35± 0.93 µg QE/g of DW of extract) were obtained at 15 min, and 50 and 60 ° C, respectively, without significant difference. Therefore, the extraction process can be divided into two stages of rapid extraction and slow extraction. Using the kinetic curves, the maximum efficiency of the antioxidant compounds of ginger rhizome can be found with the least effective time and temperature. In addition, the results showed that ultrasound has a significant effect on the extraction of bioactive compounds from ginger rhizome compared to the traditional method.
کلیدواژه‌ها [English]
Ultrasound bath, Extraction temperature, Extraction time, Ginger, Phenolic compounds, Antioxidant activity
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 18
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

 Innovative Food Technologies is licensed under a

Innovative Food Technologies is licensed under a
"Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

   
Journal Management System. Designed by sinaweb.