بهینه‌سازی استخراج کورکومین از زردچوبه (کورکوما لونگا) با استفاده از مایعات یونی کربماتی به عنوان حلال سبز

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

2 استادیار، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

3 استاد، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

4 دانشگاه دانشکده پزشکی، علوم پزشکی بابل

چکیده

استفاده از روش های نوین برای استخراج ترکیبات موثره ی گیاهان دارویی توجه ویژه ای را در سال‌های اخیر به خود جلب کرده است. مایعات یونی تمایل بسیار زیادی برای حل کردن ترکیبات آلی از خود نشان داده‌اند و از جمله حلال-های سبز برای استخراج ترکیبات زیست‌فعال گیاهی به‌شمار می‌روند. در این پژوهش، ابتدا N, N-دی‌پروپیل آمونیوم N´, N´-دی‌پروپیل کربمات (DPCARB) و N, N-دی‌اتیل آمونیوم N´, N´-دی‌اتیل کربمات (DECARB) با استفاده از یخ خشک و آمین نوع دوم، به‌ترتیب دی‌پروپیل آمین و دی‌اتیل آمین، سنتز شدند و سپس برای استخراج کورکومین، ترکیب زیست‌فعال زردچوبه، به‌کار گرفته شدند. سپس، استخراج کورکومین با استفاده از DPCARB و DECARB سنتز شده، در دماها (°C 45، 35، 25، 15) و زمان‌های مختلف استخراج (۸، ۶، ۳، 1 ساعت) بررسی گردید. با توجه به نتایج حاصل، بالاترین بازده استخراج کورکومین با استفاده از DPCARB و DECARB در دمای °C 25 و زمان 3 ساعت، به‌ترتیب 86/3 و 16/3% به‌دست آمد. همچنین خلوص کورکومین استخراج شده با استفاده از DPCARB بر اساس آنالیز HPLC، حدود 85٪ تعیین گردید. نتایج نشان داد که مایعات یونی سنتز شده بازده استخراج خوبی در دمای محیطی و زمان استخراج نسبتا کوتاه داشتند؛ همچنین، خلوص بالای کورکومین استخراج شده نشان دهنده‌ی گزینش پذیری بالای این حلال‌ها نسبت به کورکومین در مقایسه با سایر ترکیبات آلی موجود در ساختار زردچوبه می-باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Optimization of the extraction of curcumin from turmeric (Curcuma longa L.) using carbamate ionic liquid as green solvent

نویسندگان [English]

  • Foozie Sahne 1
  • Maedeh Mohammadi 2
  • Ghasem D. Najafpour 3
  • Ali Akbar Moghadamnia 4
1 Ph.D Candidate, Biotechnology Research Group, Department of Chemical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology
2 Assistant Professor, Biotechnology Research Group, Department of Chemical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology
3 Professor, Biotechnology Research Group, Department of Chemical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology
4 Professor, Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Babol University of Medical Science
چکیده [English]

Emerging new technologies have attracted considerable interest for extraction of bioactive compounds from medicinal plants. Carbamate ionic liquids have shown great solubility towards organic compounds; they are considered as green solvents for extraction of bioactive compounds. In this study, N, N-dipropyl ammonium N′, N′-dipropylcarbamate (DPCARB) and N, N-diethyl ammonium N′, N′-diethycarbamate (DECARB) were synthesized using solid carbon dioxide and a secondary amine which were dipropyl amine and diethyl amine, respectively. The synthesized carbamate ionic liquids were used for the extraction of curcumin from turmeric. Curcumin extraction yield was investigated at different extraction temperatures (15, 25, 35, 45 °C) and times (1, 3, 6 and 8 h). Results showed that the maximum curcumin extraction yields were 3.86 and 3.18%, obtained using the synthesized DPCARB and DECARB at 25 °C and 3 h, respectively. Also, the purity of the extracted curcumin using DPCARB was 85%, as determined by HPLC analysis. Results showed that the carbamate ionic liquids resulted in high extraction yield at room temperature and relatively short extraction time. The high purity of the extracted curcumin verifies the high selectivity of carbamate ionic liquids toward curcumin compared to other organic compounds available in the turmeric structure.

کلیدواژه‌ها [English]

  • curcumin
  • carbamate ionic liquid
  • turmeric
  • extraction
[1]            Vogel, H., Pelletier, J. (1815). Curcumin-biological and medicinal properties. J. Pharma, 2, 50, 24-29.
[2]        Esatbeyoglu, T., Huebbe, P., Ernst, I., Chin, D., Wagner, A.E., Rimbach, G. (2012). Curcumin—from molecule to biological function. Angew. Chem. Int. Ed., 51, 5308-5332.
[3]        Sasikumar, B. (2005). Genetic resources of curcuma: diversity, characterization and utilization. Plant Genetic Resources: characterization and utilization, 3, 230-251.
[4]        Aggarwal, B.B., Sundaram, C., Malani, N., Ichikawa, H. 2007. Curcumin: the Indian solid gold. in: The molecular targets and therapeutic uses of curcumin in health and disease, Springer, 595, 1-75.
[5]        Azmir, J., Zaidul, I., Rahman, M., Sharif, K., Mohamed, A., Sahena, F., Jahurul, M., Ghafoor, K., Norulaini, N., Omar, A. (2013). Techniques for extraction of bioactive compounds from plant materials: a review. J. Food Eng., 117, 426-436.
[6]        Gopal, J., Muthu, M., Chun, S.-C. (2015). One-step, ultrasonication-mobilized, solvent-free extraction/synthesis of nanocurcumin from turmeric. RSC Adv., 5, 48391-48398.
[7]        Extraction of bioactive compound curcumin from turmeric (Curcuma longa L.) via different routes: a comparative study. Pak. J. Biotechnol., 13, 173-180.
[8]        Gafner, S., Lee, S.-K., Cuendet, M., Barthélémy, S., Vergnes, L., Labidalle, S., Mehta, R.G., Boone, C.W., Pezzuto, J.M. (2004). Biologic evaluation of curcumin and structural derivatives in cancer chemoprevention model systems. Phytochemistry, 65, 2849-2859.
[9]        Bairwa, K., Grover, J., Kania, M., Jachak, S.M. (2014). Recent developments in chemistry and biology of curcumin analogues. RSC Adv., 4, 13946-13978.
[10]      Salem, M., Rohani, S., Gillies, E.R. (2014). Curcumin, a promising anti-cancer therapeutic: a review of its chemical properties, bioactivity and approaches to cancer cell delivery. RSC Adv., 4, 10815-10829.
[11]      Jayaprakasha, G., Rao, L.J., Sakariah, K. (2006). Antioxidant activities of curcumin, demethoxycurcumin and bisdemethoxycurcumin. Food Chem., 98, 720-724.
[12]      Osorio-Tobón, J.F., Carvalho, P.I., Rostagno, M.A., Petenate, A.J., Meireles, M.A.A. (2014). Extraction of curcuminoids from deflavored turmeric (Curcuma longa L.) using pressurized liquids: Process integration and economic evaluation. J. Supercrit. Fluids, 95, 167-174.
[13]      Vijayaraghavan, R., MacFarlane, D. (2014). CO2-Based Alkyl Carbamate Ionic Liquids as Distillable Extraction Solvents. ACS Sustainable Chem. Eng., 2, 1724-1728.
[14]      Gorgani, L., Mohammadi, M., Najafpour, G.D., Nikzad, M. (2017). Piperine—The Bioactive Compound of Black Pepper: From Isolation to Medicinal Formulations. Compr. Rev. Food Sci. Food Saf., 16, 124-140.
[15]      Jessop, P.G., Heldebrant, D.J., Li, X., Eckert, C.A., Liotta, C.L. (2005). Green chemistry: Reversible nonpolar-to-polar solvent. Nature, 436, 1102-1102.
[16]      Kreher, U.P., Rosamilia, A.E., Raston, C.L., Scott, J.L., Strauss, C.R. (2004). Self-associated,“distillable” ionic media. Molecules, 9, 387-393.
[17]      Azmir, J., Zaidul, I., Rahman, M., Sharif, K., Mohamed, A., Sahena, F., Jahurul, M., Ghafoor, K., Norulaini, N., Omar, A. (2013). Techniques for extraction of bioactive compounds from plant materials: a review. J. Food Eng., 117, 426-436.
[18]      Rezaei, S., Najafpour, G., Mohammadi, M., Moghadamnia, A., Kazemi, S. (2016). Formic Acid and Microwave Assisted Extraction of Curcumin from Turmeric (Curcuma longa L.). Int. J. Eng. Trans. B, 29, 145-150.
[19]      Revathy, S., Elumalai, S., Antony, M.B. (2011). Isolation, purification and identification of curcuminoids from turmeric (Curcuma longa L.) by column chromatography. Asian J. Exp. Sci., 2, 21-25.
[20]      Song, W., Qiao, X., Liang, W.f., Ji, S., Yang, L., Wang, Y., Xu, Y.w., Yang, Y., Guo, D.a., Ye, M. (2015). Efficient separation of curcumin, demethoxycurcumin, and bisdemethoxycurcumin from turmeric using supercritical fluid chromatography: From analytical to preparative scale. J. Sep. Sci., 38, 3450-3453.
[21]      Gangwar, R.K., Tomar, G.B., Dhumale, V.A., Zinjarde, S., Sharma, R.B., Datar, S. (2013). Curcumin conjugated silica nanoparticles for improving bioavailability and its anticancer applications. J. Agric. Food. Chem., 61, 9632-9637.
[22]      Paulucci, V.P., Couto, R.O., Teixeira, C.C., Freitas, L.A.P. (2013). Optimization of the extraction of curcumin from Curcuma longa rhizomes. Rev. Bras. Farmacognosia, 23, 94-100.
[23]      Hmar, B.Z., Kalita, D., Srivastava, B. (2017). Optimization of microwave power and curing time of turmeric rhizome (Curcuma Longa L.) based on textural degradation. LWT Food Sci. Technol., 76, 48-56.