[1] صداقت، ن. (۱۳۸۶). بستهبندی گوشت و فراوردههای آن، مجله فناوری و توسعه صنعت بستهبندی، سال سوم شماره 26، ص 76-81.
[2]Balamatsia, C. Patsias, A. Kontominas, M & Savvaidis, I. (2007). Possible role of volatile amines as quality-indicating metabolites in modified atmosphere-packaged chicken fillets: Correlation with microbiological and sensory attributes, Food Chemistry, 1622–1628.
[3] Kerry, J. and Butler, P. (2008) Smart Packaging Technologies for Fast Moving Consumer Goods, John Wiley & Sons, Ltd, ISBN: 978-0-470-02802-5.
[4] Kerry, J. O’Grady, M. and Hogan, M. (2006). Past, current and potential utilisation of active and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products, Meat Science 74, 113–130.
[5] فتحی، م. و محبی، م. (1389). افزایش امنیت غذایی با استفاده از فناوری نانو، ماهنامه فناوری نانو، سال نهم، شماره 4 پیاپی 153، ص 16- 19.
[6]Brockmann, M. (1958). Refining. U. S. Patent 2, 950, 202, Aug 23, 1960.
[7] Power, B., and Isidor, C. (1954). Refining. U. S. Patent 2, 823, 131, Feb 11, 1958.
[8] Pacquit, A. Frisby, J. Diamond, D. Lau, K. Farrell, A. Quilty, B., and Diamond, D. (2007). Development of a smart packaging for the monitoring of fish spoilage,
Food Chemistry, Pages 466–470.
[9] Pacquit, A. Lau, K. McLaughlin, H. Frisby, J. Quilty, B., & Diamond, D. (2006). Development of a volatile amine sensor for the monitoring of fish spoilage, Talanta 69, 515–520.
[10]Kuswandi, B. Restyana, A. Abdullah, A. Heng, L. and Ahmad, M. (2012). A novel colorimetric food package label for fish spoilage based on polyaniline film, Food Control 25, 184-189.
[11] Hong, S., & Park, W. (2000). Use of color indicators as an active packaging system for evaluating kimchi fermentation, Journal of Food Engineering 46, 67-72.
[12] غلامزاده، م. (1391). تأثیر عصارههای زیره سیاه و سیاهدانه و تلفیق آنها بر برخی ویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی در دوره نگهداری ماهی کپور نقرهای در دمای یخچال 0C 10-4، پایاننامه کارشناسی ارشد- رشته مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران.
[13] موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران. (1379). میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام-روش جامع برای شمارش کلی میکروارگانیسم ها در 30 درجه سلیسیوس. استاندارد ملی ایران، شماره 5272، چاپ اول، ص 1- 10.