[1] Williams, P. A., Idris, O. H. M., Philips, G. O.)1999(. Characterisation of gum from Acacia senegal trees of different age and location using multidetection gel permeation chromatography. J. Food Hydrocolloids, 5, 179–187.
[2]Belitz H.D., Grosch, W. (1999). Food Chemistry, 2th ed., Springer, Berlin, Germany, PP 293–295.
[3] عشقی، س.; رستمی، الف. ع. (1388) درخت صنعتی دارویی خرنوب. (تالیف بتل و توس) چاپ اول. انتشارات ویژه نگار،ص 69-13.
[4] Dakia, P. A., Wathelet, B., Paquot, M. (2007). Isolation and chemical evaluation of the carob (Ceratonia siliqua L.) seeds germ. J. Food Chemistry, 102, 1368–1374.
[5] Dakia, P. A., Blecker, C., Robert, C., Wathelet, B. and Paquot, M. (2008). Composition and physicochemical properties of locust bean gum extracted from whole seeds by acid or water dehulling pre‐treatment. J. Food Hydrocolloids. 22, 807–818.
[6] Lopes, J. A., Goncalves, M. P. (1990). Studies on a purification method for locust bean gum by precipitation with isopropanol. J. Food Hydrocolloids. 4, 277–287.
[7] Kök, M S. (2007). A comparative study on the compositions of crude and refined locust bean gum: In relation to rheological properties. J. Carbohydrate Polymers, 70 68–76.
[8] دارابزاده، ن.; فرحناکی، ع. (1389) مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ دانه خرنوب محلی ایران و صمغ دانه خرنوب تجاری. فصلنامه علمی - پژوهشی، نوزدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، دانشگاه تهران، تهران، ص 142-141.
[9] عباسی، س. (1387) هندبوک رئولوژی مقدماتی. (تالیف هوارد بارنس) چاپ اول، انتشارات مرز دانش، ص 71-59.
[10] عباسی، س. (1386) بافت و گرانروی موادغذایی: مفهوم و اندازهگیری. (تالیف مالکوم بورن) چاپ اول. انتشارات مرز دانش، ص 86-65.
[11] Majzoobi, M., Radi, M., Farahnaky, A., Tongdang, T. (2012). Effect of L-ascorbic acid on physicochemical characteristics of wheat starch. Journal of Food Science, 77, 314–328.
[12] Kök, M. S., Sandra, E. and John R. M. 1999. A comparison of the rheological behavior of crude and refined locust bean gum preparations during thermal processing. Carbohydrate Polymers, 38, 261–265.