[1] Tom, R. (2004). Aloes the genus Aloe. Medicinal and aromatic Plants-Industrial profiles; CRC Press. V.35.
[2] Mirza, M., Kamal, U., Khalequzzaman, K.M., Kamrun, N. (2008). Plant characteristics, growth and leaf yield of Aloe vera as affected by organic manure in pot culture. Australian J. Crop Sci., 2(3),158-163.
[3] Antonio, V., Elsa, U., Roberto, L., Margarita, M. (2007). Hot-air drying characteristics of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) and influence of temperature on kinetic parameters. LWT-Food Sci. Technol., 40, 1698–1707.
[4] Rodriguez, R., Jasso de Rodriguez, D., Gil Marin, G.A., Angulo, J.L., Lira Saldivar, R.H. (2006). Growth, stomata resistance, and transpiration of Aloe vera under different soil water potentials. Industrial Crops Products., 25, 123 – 128.
[5] یزدانی، د.؛ رضایی، م.؛ کیانبخت، س.؛ خسروانی، س. (1385) مروری بر جنبه های مختلف گیاه دارویی صبرزرد. فصلنامه گیاهان دارویی، سال پنجم. شماره 19.
[6] خلج، م. (1387) معرفی و توسعه گیاه صبرزرد (Aloe vera) در مناطق خشک ایران. صنایع غذایی و تغذیهای، شماره 173، ص 18 -19.
[7] کریمیآکندی، س.ر. (1390) طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه استحصال ژل برگ صبرزرد (Aloe vera). پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی.
[8] Boudreau, M.D., Beland, F.A. (2006). An evaluation of the biological and toxicological properties of Aloe barbadensis (miller), Aloe vera. J. Environ. Sci. Health. C., 24(1), 103-54.
[9] Simal, S., Femenia, A., Llull, P., Rossello, C., (2000). Dehydration of Aloe Vera: simulation of drying curves and evaluation of functional properties. J. Food Eng., 43, 109–114.
[10] Kwok, B.H.L., Hu, C., Durance, T., Kitts, D.D. (2004). Dehydration techniques affect phytochemical contents and free radical scavenging activities of Saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt). J. Food Sci., 69, 122–125.
[11] Zielinskaa, M., Markowski, M. (2010). Air drying characteristics and moisture diffusivity of carrots. Chem. Eng. Process., 49, 212–218.
[12] Chang, C., Lin, H., Chang, C., Liu, Y. (2006). Comparisons on the antioxidant properties of fresh, freeze-dried and hot-air-dried tomatoes. J. Food Eng., 77, 478–485.
[13] Vega-Galvez, A., Di Scala, K., Rodriguez, K., Lemus-Mondaca, R., Miranda, M., Lopez, J., Perez-Won, M. (2009). Effect of air-drying temperature on physico-chemical properties, antioxidant capacity, colour and total phenolic content of red pepper (Capsicum annuum L. var. Hungarian). Food Chem., 117, 647–653.
[14] ذاکری، س. (1390) خشککردن ژل صبرزرد با خشککن پاششی و هوای گرم. پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی.
[15] Chegini G.R., Ghobadian B. (2007). Spray Dryer Parameters for Fruit Juice Drying. World J. Agri. Sci., 3 (2), 230-236.
[16] Supprung, P., Noomhorm, A. (2003). Optimization of drum drying for low amylase rice (KDML105) starch and flour. Drying Technol., 21(9), 1781-1795.
[17] Pua, C.K., Hamid, N., Tan, C.P., Mirhosseini, H., Rahman, R.B., Rusul, G. (2010). Optimization of drum drying processing parameters for production of jackfruit (Artocarpus heterophyllus) powder using response surface methodology. LWT – Food Sci. Technol., 43, 343–349.
[18] Pua, C.K., Hamid, N.S.A., Rusul, G., Rahman, R.A. (2007). Production of drum-dried jackfruit (Artocarpus heterophyllus) powder with different concentration of soy lecithin and gum arabic. J. Food Eng., 78, 630–636.
[19] Kakade, R., Shaukat Ali, H.D. (2011). Performance evaluation of a double drum dryer for potato flake production. J. Food Sci. Technol., 48(4), 432–439.
[20] Tang, J., Feng, H., Shen, G.Q. (2003). Drum drying. Encyclopedia of agricultural food and biological engineering. CRC press. 532 pages.
[21] Ramli, W., and Daud, W. (2006). 9 Drum dryers. Handbook of industrial drying. 835 pages.
[22] Orsat, V., and Raghavan, G.V. (2007). Dehydration technologies to retain bioactive component. Functional food ingredients and nutrauceticals. Process. Technol., 173-191.
[23] Vega-Mercado, H., Marcela Gongora-Nieto, M., Barbosa-Canovas, G.V. (2001). Advances in dehydration of food. J. Food Eng., 49(4), 271-289.
[24]حمیدی سپهر، ع. (1393) طراحی و ساخت خشککن پاششی صفحه داغ. پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، دانشکده کشاورزی.
[25]حسنزاده، ی.؛ حکیمزاده، ح.؛ عیاری، ش. (1390) بررسی اثر اشکال مختلف پایه پل بر الگوی جریان اطراف آن با استفاده از نرمافزار Fluent. تحقیقات منابع آب ایران، 7(4)، صفحه 95-105.
[26] Henriquez, C., Cordova, A., Sergio Almonacid, S., Saavedra, J. (2014). Kinetic modeling of phenolic compound degradation during drum-drying of apple peel by-products. J. Food Eng., 143, 146–153.
[27] Romero, V.M., Cerezo, E., Garcia, M.I., Sanchez, M.H. (2014). Simulation and validation of vanilla drying process in anindirect solar dryer prototype using CFD Fluent program. Energy Procedia., 57, 1651 – 1658
[28] Anonymous. (2000). ANSYS User’s Manual. Swanson Analysis Sys. Inc.
[29] M. Kostoglou, M., KarapantsiosT.D. (2003). On the thermal inertia of the wall of a drum dryer under a cyclic steady state operation. J. Food Eng., 60, 453–462.
[30] Akin, J.E., (2005). Finite Element Analysis with Error Estimators. Elsevier, UK. Oxford. 440 P.