بررسی میزان خلوص پودر فلفل سیاه با استفاده از روشهای آزمایشگاهی کاری پیچیده، زمانبر، پرهزینه، و نیازمند متخصص است. تصویربرداری فراطیفی به عنوان ابزار توانمندی در بررسی کیفیت محصولات مختلف مورد توجه محققین میباشد. در پژوهش حاضر نمونههای پودر فلفل سیاه خالص و مخلوط با افزودنیهای آرد گندم، کف دریا و آرد نخود در سطوح مختلف از صفر تا 50 درصد تهیه شد. تصاویر فراطیفی نمونهها با استفاده از سامانه تصویربرداری فراطیفی اسکن خطی ثبت شد. الگوریتمی به منظور پردازش تصاویر فراطیفی در نرم افزار مطلب طراحی شد. با استفاده از روش تحلیل مولفههای اصلی طول موجهای موثر انتخاب شدند. پس از استخراج ویژگی در طول موجهای موثر، ویژگیهای کارا انتخاب و بر اساس روش ماشین بردار پشتیبان طبقهبندی شدند. دقت مدل طبقهبند با راهبرد یکی در برابر یکی در تشخیص ناخالصی آرد گندم، آرد نخود، و کف دریا در فلفل سیاه به ترتیب برابر 88/98، 55/95، و 88/98 درصد و دقت آن با راهبرد یکی در برابر همه به ترتیب برابر 100، 33/93، و 11/91 درصد بود. الگوریتم پردازش تصویر طراحی شده با کمک مدل طبقهبند با راهبرد یکی در برابر یکی میتواند به عنوان یک ابزار کارامد در بررسی کیفیت پودر فلفل سیاه استفاده شود.
nargesi, M., Amiri parian, J., & kheiralipour, K. (2024). Determining the purity of black pepper powder by hyperspectral imaging method. Innovative Food Technologies, (), -. doi: 10.22104/ift.2024.6934.2174
MLA
mohamadhossein nargesi; Jafar Amiri parian; kamran kheiralipour. "Determining the purity of black pepper powder by hyperspectral imaging method". Innovative Food Technologies, , , 2024, -. doi: 10.22104/ift.2024.6934.2174
HARVARD
nargesi, M., Amiri parian, J., kheiralipour, K. (2024). 'Determining the purity of black pepper powder by hyperspectral imaging method', Innovative Food Technologies, (), pp. -. doi: 10.22104/ift.2024.6934.2174
VANCOUVER
nargesi, M., Amiri parian, J., kheiralipour, K. Determining the purity of black pepper powder by hyperspectral imaging method. Innovative Food Technologies, 2024; (): -. doi: 10.22104/ift.2024.6934.2174