تأثیر اسانس پونه کوهی بر ویژگی‌های فیلم خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

2 دانشیار، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

3 استادیار، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

فیلم خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) دارای ویژگی‌های مناسبی برای تشکیل فیلم است ولی به دلیل ماهیت آب دوستش نفوذپذیری بالایی به بخار آب از خود نشان داده است. در این تحقیق، نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن، ویژگی‌های مکانیکی، نوری و توانایی این فیلم‌های HPMC حاوی اسانس پونه کوهی در محافظت روغن سویا از اکسیداسیون با تعیین عدد پراکسید مشخص شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس پونه کوهی نیز توسط روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH، بی‌رنگ شدن بتاکاروتن و قدرت احیاکنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایشات تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در مدل سیستم‌های مختلف نشان دادند که اسانس­ پونه کوهی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل قبول نسبت به BHT است. افزودن اسانس پونه کوهی به فیلم HPMC، اثر قابل توجهی (05/0P<) در کاهش شفافیت و خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن فیلم‌ها داشت. به طوری که فیلم حاوی اسانس پونه کوهی در مقایسه با فیلم شاهد نفوذپذیری به بخار آب از 19/230 به (g.m/m2.s.Pa) 11- 10× 21/161 و نفوذپذیری به اکسیژن از 78/488 به (ml.µm/m2.day.Kpa) 95/235 کاهش یافت. اکسیداسیون نمونه‌های روغن سویایی بسته‌بندی شده با فیلم حاوی اسانس پونه کوهی نسبت به فیلم بدون اسانس کاهش معنی‌داری (05/0P<) طی دوره انبارداری داشت.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Oregano Essential Oil on Properties of Hydroxypropylmethylcellulose-Based Edible Film

نویسندگان [English]

  • Reza Ghadermazi 1
  • Javd Keramat 2
  • S. Amirhossein Goli 3
1 Graduated MSc Student, Food Science and Technology, Esfahan University of Technology
2 Associate Professor, Food Science and Technology, Esfahan University of Technology
3 Assistant Professor, Food Science and Technology, Esfahan University of Technology
چکیده [English]

Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) presents excellent film forming properties but, HPMC film for hydrophobic nature showed poor moisture barrier properties. In this study, water vapor (WVP)/oxygen permeability (OP), mechanical/optical properties and the antioxidant activities of HPMC films containing oregano essential oil (EO) against soybean oil oxidation were evaluated by measuring the peroxide value (PV). The antioxidant activity (AA) of EO was investigated using DPPH free radical scavenging, β-carotene/linoleic acid bleaching and reducing power methods. Results of AA in different model systems showed that, EO has acceptable AA in compared with BHT. Addition of EO into HPMC film, led to a significant decrease (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • Oregano Essential Oil
  • Edible Film
  • Permeability
  • Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC)
 [1]Embuscado, M.E., Huber, K.C. (2009). Edible Films and Coatings for Food Applications,Springer Dordrecht Heidelberg, New York.
 [2]Miller, K.S., Krochta, J.M. (1997). Oxygen and Aroma Barrier Properties of Edible Films. Trends. Food Sci.Technol. 8, 228-37.
 [3]Kester, J.J., Fennema, O. (1986). Edible Films and Coatings: A Review. J. Food Sci. 40, 47-59.
 [4]Krochta, J.M., Mulder-Johnston, C.D. (1997). Edible and Biodegradable Polymer Films: Challenges and Opportunities. Food Technol. 51(2), 61-74.
 [5]Perez-Gago, M.B., Serra, M., Alonso, M., Mateos, M., Del Río, M.A. (2005). Effect of Whey Protein- and Hydroxypropyl Methylcellulose-Based Edible Composite Coatings on Color Change of Fresh-Cut Apples. Postharvest Biol.Technol. 36, 77 - 85.
 [6]Pastor, C., Sanchez-Gonzalez, L., Chafer, M., Chiralt, A., Gonzalez-Martinez, C. (2010). Physical and Antifungal Properties of Hydroxypropylmethylcellulose Based Films Containing Propolis as Affected by Moisture Content. Carbohydr Polym. 82, 1174-83.
 [7]Akhtar, M.J., Jacquot , M., Jasniewski, J., Jacquot, C., Imran, M., Jamshidian, M., Paris, C., Desobry, S. (2012). Antioxidant Capacity and Light-Aging Study of Hpmc Films Functionalized with Natural Plant Extract. Carbohydr Polym. 25, 1-9.
 [8]Lagouri, V., Blekas, G., Tsimidou, M., Kokkini, S., Boskou, D. (1993). Composition and Antioxidant Activity of Essential Oils from Oregano Plants Grown Wild in Greece. Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und-Forschung. 197, 20-23.
 [9]Kulisic, T., Radonic, A., Katalinic, V., Milos, M. (2004). Use of Different Methods for Testing Antioxidative Activity of Oregano Essential Oil. Food chem. 85, 633-40.
 [10]Sánchez-González, L., Vargas, M.a., González-Martínez, C., Chiralt, A., Cháfer, M. (2011). Use of Essential Oils in Bioactive Edible Coatings. J. Food Eng, Rev 3, 1-16.
 [11]Ebrahimabadi, A.H., A. Mazoochi, F. J. Kashi, Z. Djafari-Bidgoli, Batooli., H. (2010). Essential Oil Composition and Antioxidantand Antimicrobial Properties of the Aerial Parts of Salvia Eremophila Boiss. From Iran. Food.Chem Toxicol. 48, 1371-6.
 [12]Viuda-Martos, M., M. A. Mohamady ., J. Fernández-López ., K. A. Abd ElRazik ., E. A. Omer ., J. A. Pérez-Alvarez ., Sendra, E. (2011). In Vitro Antioxidant and Antibacterial Activities of Essentials Oils Obtained from Egyptian Aromatic Plants. Food Control. 22, 1715-22.
 [13]Gulcin, I., Elmastas, M., Enein., H.Y.A. (2012). Antioxidant Activity of Clove Oil - a Powerful Antioxidant Source. Arab J. Chem. 5, 489-99.
 [14]AOCS. (1998). Official Methods and Recommended Practices of the American Oil Chemists’ Society Method Cd 8-53, Fifth Ed. Champaign, American Oil Chemists- Society (USA).
 [15]Atarés, L., Pérez-Masiá, R., Chiralt, A. (2011). The Role of Some Antioxidants in the Hpmc Film Properties and Lipid Protection in Coated Toasted Almonds. J. Food Eng. 104, 649-56.
 [16]ASTM. (2001). Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. In Standards Designations: D882. Annual Book of ASTM. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
 [17]ASTM. (1983). Standard Test Method for Determining Gas Permeability Characteristics of Plastic Film and Sheeting. In Standards Designations: D1434-82 . Annual Book of ASTM Standards. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
 [18]ASTM. (1995). Standard Test Methods for Water Vapour Transmission of Materials. In Standards Designations: E96-95. Annual Book of ASTM Standards. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
 [19]Rocha-Guzma´n , N.E., Gallegos-Infante, J.A., Gonza´lez-Laredo , R.F., Ramos-Go´mez , M., Rodrı´guez-Mun˜oz , M.E., Reynoso-Camacho , R., Rocha-Uribe , A., Roque-Rosales, M.R. (2007). Antioxidant Effect of Oregano (Lippia Berlandieri V. Shauer) Essential Oil and Mother Liquors. Food Chem. 102, 330-5.
 [20]Sahin, F., Güllüce, M., Daferera, D., Sökmen, A., Sökmen, M., Polissiou, M. (2004). Biological Activitiesof the Essential Oils and Methanol Extract of Origanum Vulgare Ssp. Vulgare in the Eastern Anatolia Region of Turkey. Food Control. 15, 549-57.
 [21]Sánchez-González, L., Vargas, M., González-Martínez, C., Chiralt, A., Cháfer, M. (2009). Characterizationof Edible Films Based on Hydroxyl Propylmethylcellulose and Tea Tree Essential Oil. Food Hydrocolloids. 23, 2102–9.
 [22]Sánchez-González, L., Chiralt, A., González-Martínez, C., Cháfer, M. (2011). Effect of Essential Oils on Properties of Film Forming Emulsions and Films Based on Hydroxypropylmethylcellulose and Chitosan. J. Food Eng. 105, 246–53.
 [23]Pires, C., Ramos, C., Teixeira, B., Batista, I., Nunes, M.L., A., M. (2013). Hake Proteins Edible Films Incorporated with Essential Oils: Physical, Mechanical, Antioxidant and Antibacterial Properties Food Hydrocolloids. 30, 224-31.
 [24]Hosseini, M.H., Razavi, S.H., Mousavi, M.A. (2009). Antimicrobial, Physical and Mechanical Properties of Chitosan-Based Films Incorporatedwith Thyme, Cloveand Cinnamon Essential Oils. J. Food Process. Preserv. 33, 727-43.