TY - JOUR ID - 979 TI - طراحی ساخت و ارزیابی سامانه فرآوری مایعات به‌صورت پیوسته با تکنولوژی مایکروویو JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - سیدآبادی, محمدمهدی AU - کاشانی نژاد, مهدی AU - جعفری, سید مهدی AU - سیدآبادی, اسماعیل AU - خجسته پور, مهدی AD - دانشجوی دکتری صنایع غذایی/ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان AD - استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل AD - استاد گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 7 IS - 4 SP - 611 EP - 625 KW - فرآوری KW - آبمیوه KW - طراحی KW - مایکروویو KW - توزیع دما DO - 10.22104/jift.2020.3955.1930 N2 - در سال‌های اخیر با افزایش گرایش مصرف‌کنندگان به سمت مواد غذایی دارای ویژگی‌های نزدیک به ماده غذایی تازه و ماندگاری بیشتر محصول؛ روش‌های متفاوتی برای فرآوری آبمیوه‌ها موردمطالعه قرار گرفته است. یکی از روش‌های حرارتی جدید که با سازوکار متفاوتی نسبت به روش‌های حرارتی مرسوم سبب گرم شدن می‌شود، استفاده از امواج مایکروویو می-باشد. به منظور انجام این تحقیق، سیستم فرآوری مایعات به‌صورت مداوم با امواج مایکروویو طراحی و ساخته شد. برنامه PID برای کنترل و مانیتورینگ فرآیند کد نویسی و تدوین گردید. اثر انتخاب دماهای خروجی (60، 70، 80 و 90 درجه سانتی-گراد) متفاوت در توان‌های متفاوت (500، 700 و 900 وات) بر نمودارهای دما-زمان مورد بررسی قرار گرفت. اثر دماهای مختلف بر خصوصیات مهندسی و همچنین تغییرات آنزیم PME ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پروفایل دمایی ثبت‌شده توسط سنسورهای NTC در نقاط مختلف سامانه برای آب و آب‌نارنج مشابه بود. استفاده از حداکثر توان مایکروویو (full power) به دلیل روشن بودن دائم مگنترون، باعث توزیع دمای یکنواخت‌تر شد. تفاوت اندکی در مقادیر توان جذب شده (Pabs) بین نمونه آب‌نارنج و آب شهر مشاهده شد که ناشی از متفاوت بودن خصوصیات ترموفیزیکی بین دو سیال می‌باشد. پروفایل‌های دما-زمان، یک فاز تأخیری معمولی به دلیل جذب گرما به‌وسیله مارپیچ و محیط درون محفظه تیمار قبل از دستیابی به حالت پایدار نشان داد. مرحله‌ی افزایش دمای محصول (CUT) تأثیر بسیاری بر غیرفعال سازی آنزیم PME داشت. برنامه PID موردنظر به‌خوبی قادر به کنترل سامانه بوده و عملکرد بالایی برای هوشمند سازی فرآوری محصول با تکنولوژی مایکروویو داشت. UR - https://jift.irost.ir/article_979.html L1 - https://jift.irost.ir/article_979_7d805ab6a678dc72157813d9e745c7d8.pdf ER -