TY - JOUR ID - 931 TI - ارزیابی برخی ویژگی‌های ترمودینامیکی و فیزیکی برش‌های مختلف سیر تحت خشک‌کردن به روش مایکروویو با پیش‌تیمار فراصوت JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - تقی نژاد, ابراهیم AU - کاوه, محمد AD - دانشیار، دانشگاه محقق اردبیلی AD - گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 7 IS - 4 SP - 641 EP - 657 KW - انرژی مصرفی ویژه KW - چروکیدگی KW - سیر KW - فراصوت KW - مایکروویو DO - N2 - < p>سیر دارای خواص فراوان دارویی، در صنعت غذایی است. در پژوهش حاضر، تأثیر پیش تیمار فراصوت (در سه سطح زمانی 10 min ، 20 و 30) بر برخی ویژگی‌های ترمودینامیکی و فیزیکی سیر خشک شده با استفاده از مایکروویو در توان‌های مختلف (W 100، 200 و 300) و ضخامت‌های متفاوت (mm 2، 4 و 6) مورد بررسی قرار گرفت. برای توصیف نسبت رطوبت طی خشک‌کردن سیر از 10 مدل ریاضی استفاده شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مقدار انرژی مصرفی ویژه با افزایش زمان فراصوت، توان مایکروویو و همچنین با کاهش ضخامت نمونه‌ها، به طور معنی‌داری (p UR - https://jift.irost.ir/article_931.html L1 - https://jift.irost.ir/article_931_864523f74f07232491e9bf911cdd9eaa.pdf ER -