TY - JOUR ID - 892 TI - بررسی اثرات نوع الکترود و گرادیان ولتاژ بر تغلیظ آب انگور به روش گرمایش اهمی JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - شفیع, مهدی AU - خجسته پور, مهدی AU - آق خانی, محمد حسین AU - ترکیان, مهدی AD - گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران AD - گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، ورامین Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 7 IS - 3 SP - 417 EP - 431 KW - گرمایش اهمی KW - هدایت الکتریکی KW - هدایت گرمایی KW - آب انگور DO - 10.22104/jift.2020.3827.1906 N2 - گرمایش اهمی، فرآیندی گرمایشی است که با عبور جریان الکتریسته متناوب از داخل ماده غذایی ایجاد گرما می­کند. در این تحقیق، اثر گرادیان­ولتاژ (10، 14، 18 و V/cm22) و نوع الکترود (فولاد زنگ​نزن، آلومینیوم و برنجی) در فرآیند تغلیظ آب­انگور به کمک سامانه گرمایش اهمی، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به​دست آمده نشان داد که گرایان­ولتاژ و نوع الکترود بر روی مدت​زمان گرمایش، انرژی مصرفی و همچنین عملکرد سامانه گرمایش تأثیر معنی­دار دارد (p <0.01). با افزایش گرادیان­ولتاژ در هر سه نوع الکترود، مدت​زمان گرمایش و انرژی مصرفی کاهش، ولی عملکرد سامانه افزایش یافت. در همه الکترودها و در همه گرادیان­های ولتاژی، با گذشت زمان در طول گرمایش اهمی، هدایت الکتریکی از مقدار اولیه افزایش یافت؛ هرچند با افزایش گرادیان­ولتاژ هدایت الکتریکی ماده غذایی کاهش می­یابد. بهترین عملکرد سامانه گرمایش اهمی در الکترود فولاد زنگ​نزن و در گرادیان​ولتاژی V​/​c​m2​​​​​​​​​​2​ برابر با 09/85​٪ به​دست آمد. UR - https://jift.irost.ir/article_892.html L1 - https://jift.irost.ir/article_892_4365b361f6853eef27dd868ce47ed176.pdf ER -