TY - JOUR ID - 605 TI - برآورد میزان دو آنزیم‏ PPO و POD موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و آنالیز رگرسیونی چندگانه در طول دوره انبارمانی JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - سلطانی کاظمی, مریم AU - آبدانان مهدی زاده, سامان AU - نداف زاده, مریم AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - استادیار، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 5 IS - 4 SP - 597 EP - 612 KW - موز KW - قهوه‏ای شدن آنزیمی KW - آنزیم های PPO و POD KW - بعد فرکتال KW - رگرسیون چندگانه DO - 10.22104/jift.2018.2380.1554 N2 - پلی فنل اکسیدازها (PPO) و پراکسیدازها (POD) آنزیم‏هایی هستند که باعث قهوه‏ای شدن بافت میوه‌ها و سبزی‌ها، ایجاد ظاهری نامناسب و کاهش کیفیت در آن‌ها می‏شوند. هدف از این تحقیق بررسی تغییرات فعالیت آنزیم‏های PPO و POD موز طی شرایط انبارمانی در دمای اتاق (C° 25) می‏باشد. بدین منظور طی مدت زمان انبارمانی در روزهای صفر، 3، 6 و 9 با انجام عملیات پردازش تصویر، پارامترهای فرکتالی و رنگی از تصاویر نمونه‌ها استخراج و سپس فعالیت آنزیمی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش آنالیز فرکتال به منظور بررسی پدیده‌ی قهوه‏ای شدن آنزیمی برای موز پیشنهاد داده شد؛ از مجموعه تصاویر اخذ شده، 2 ویژگی بافت فرکتالی (FDavg و FDlac) و 6 ویژگی رنگی (r، g، b، L*، a*، b*) به منظور توسعه مدل رگرسیونی بررسی شدند. نهایتاً نشان داده شد که ویژگی‏های فرکتالی FDavg و FDlac از توانایی بیشتری نسبت به ویژگی‏های رنگی جهت پیشگویی آنزیم‏های POD (903/0=R2) و PPO (896/0=R2) برخوردار هستند. بدین ترتیب در مجموع می‌توان گفت که پردازش تصاویر دیجیتالی و رگرسیون چندگانه در پیشگویی آنزیم‏های PPO و POD دارای عملکرد مطلوب و قابل قبولی می‌باشند. UR - https://jift.irost.ir/article_605.html L1 - https://jift.irost.ir/article_605_add71efab397f14fb220d6d3c80b0ce4.pdf ER -