TY - JOUR ID - 487 TI - بررسی کمیت و انتشار نایسین استفاده شده در فیلم زئین ذرت بر کاهش جمعیت میکروکوکوس لوتئوس JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - ناطقی, لیلا AD - استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ور امین - پیشوا Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 4 IS - 4 SP - 123 EP - 141 KW - زیست پلیمر زیست تخریب پذیر KW - زئین ذرت KW - میکروکوکوس لوتئوس DO - 10.22104/jift.2017.487 N2 - نایسین یک باکتریوسین است که در سیستم‌های غذایی، فعالیت خود را به‌دلیل اتصال آن به پروتئین و چربی از دست می‌دهد بنابراین با تهیه یک فیلم بر پایه زیست پلیمر می‌توان فعالیت آن را بهبود بخشید. هدف از این پژوهش بررسی فعالیت ضد‌میکروبی و کمیت انتشار غلظت‌های مختلف نایسین 100، 200 و 300 میلی‌گرم، از فیلم زئین ذرت 4 درصد در بافر فسفات و ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی و کمیت نایسین انتشار یافته از غلظت‌های مختلف فیلم زئین ذرت (4، 6، 8 و 10 درصد) در بافر فسفات بود. فعالیت ضد‌میکروبی نایسین انتشار یافته از فیلم‌های زئین ذرت با بررسی مهار رشد میکروکوکوس لوتئوس در سطح محیط کشت انجام شد و کمیت آن نیز به روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا ارزیابی گردید. در مرحله آخر مدل‌سازی حرکتی انتشار نایسین به روش مدل‌سازی وایبل تجربی انجام شد. مطابق با نتایج، فعالیت ضد‌میکروبی نایسین با تشکیل هاله عدم رشد در آگار تایید گردید. کمیت انتشار نایسین از فیلم‌ زئین ذرت 4 درصد با افزایش غلظت نایسین به شکل معنی‌داری افزوده شد. با افزایش غلظت فیلم زئین ذرت از 4 به 10 درصد (وزنی/حجمی)، میزان انتشار نایسین از فیلم زئین ذرت 10 درصد به‌دلیل افزایش پیچ خوردگی در فیلم و رهایش کندتر نایسین 4 برابر کاهش یافت. مدل‌سازی حرکتی انتشار از فیلم‌ها مشابه رفتار فیک با پیش‌بینی عالی (95/0<2R) را نشان داد. بنابراین با استفاده از پوشش خوراکی زئین ذرت حاوی ترکیب ضد‌میکریی نایسین می‌توان زمان نگه‌داری و کیفیت مواد غذایی را افزایش داد. UR - https://jift.irost.ir/article_487.html L1 - https://jift.irost.ir/article_487_14ef5e54e4df163d33fe0f2290413cfb.pdf ER -