TY - JOUR ID - 37 TI - بررسی استخراج ترکیبات طبیعی گیاهان با کمک امواج میکروویو و فراصوت JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - خواجه نوری, مریم AU - حقیقی اصل, علی AD - دانش آموخته دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه سمنان AD - دانشیار، دانشگاه سمنان Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 1 IS - 3 SP - 81 EP - 91 KW - گیاهان KW - ترکیبات طبیعی KW - استخراج KW - امواج فراصوت- امواج میکروویو DO - 10.22104/jift.2014.37 N2 - روش های سنتی دستیابی ترکیبات طبیعی گیاهان مثل تقطیر آبی یا بخار آب و استخراج با حلال آلی معایبی مانند اتلاف ترکیبات فرّار، بازده پایین، زمان استخراج طولانی، تخریب ترکیبات غیر اشباع و باقی ماندن حلال سمّی را به دنبال دارند. کاربرد گسترده، قیمت بالا و حساس بودن اسانس ها نسبت به شرایط استخراج، منجر به پیدایش و گسترش روش های نوین استخراج گردیده است. روش های نوین استخراج علاوه بر حفظ خصوصیات کیفی اسانس، سریع تر و ارزان تر باشند. در این مطالعه به شناخت بیشتر شیوه های نوین استخراج به کمک امواج فراصوت، استخراج با حلال کمک شده با امواج میکرو ویو، مزایا و معایب آن ها پرداخته شده است. مزایای استفاده از این روش های استخراج عبارتند از: بیشتر بودن سرعت و انرژی مؤثر استخراج، انتقال جرم بیشتر، گرادیان حرارتی کمتر، کاهش اندازه تجهیزات، زمان استخراج کوتاه تر و کاهش استفاده از حلال های آلی سمّی. UR - https://jift.irost.ir/article_37.html L1 - https://jift.irost.ir/article_37_91fc00f3f5d6f42187aa0736c4b67475.pdf ER -