TY - JOUR ID - 1082 TI - تأثیر پرتودهی گاما و نوع ماده بسته بندی بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - فرتاش نعیمی, احسان AU - خوش تقاضا, محمد هادی AU - عباسی, سلیمان AD - گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس AD - استاد گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس AD - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 9 IS - 1 SP - 47 EP - 61 KW - پلی اتیلن KW - قارچ KW - نانو کامپوزیت KW - ویژگی های کیفی DO - 10.22104/jift.2021.5049.2054 N2 - < p>این پژوهش با هدف یافتن بهترین دز پرتودهی و بسته‌بندی برای افزایش ماندگاری قارچ خوراکی دکمه‌ای انجام شد. برای این منظور، ابتدا نمونه‌ها در دو نوع بسته‌بندی پلی اتیلن و نانو کامپوزیت قرار گرفتند. سپس تحت دزهای kGy 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 کیلوگری پرتودهی شده و در دمای C° 5-4 نگهداری شدند. تأثیر عوامل مذکور روی ویژگی‌های کیفی قارچ (درصد کاهش وزن، قطر کلاهک، pH، درصد مواد جامد محلول، سفتی بافت و میزان روشنایی) در طول مدت انبارمانی در پنج مرحله، 1، 5، 10، 15 و 20 روز پس از پرتودهی بررسی شدند. نتایج نشان داد اثر متقابل دز پرتودهی و بسته‌بندی، همچنین دز و زمان نگهداری برای همه‌ی صفات اندازه‌گیری شده بجز سفتی بافت در سطح احتمال 1% معنی‌دار بودند. براساس یافته‌های این بررسی، استفاده از پرتودهی در دزهای kGy 2-1 به همراه بسته‌بندی نانو کامپوزیتی به طور معنی‌داری در افزایش ماندگاری قارچ خوراکی به مدت 20 روز مؤثر بود. UR - https://jift.irost.ir/article_1082.html L1 - https://jift.irost.ir/article_1082_b137f84d2a31afd4b1a15d321971d969.pdf ER -