هدف از این پژوهش عمل ریزدرونپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس روتری با استفاده از فن اکستروژن دولایه توسط سدیم آلژینات و صمغ دانه بنه (پسته وحشی) بود. صمغ دانه بنه در غلظتهای (2/0، 4/0، 6/0 و 8/0) درصد در ریزدرونپوشانی به کار رفت. خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری فرم آزاد و ریزدرونپوشانی شده (دانک) در طول مدت نگهداری و شرایط مشابه معدهای و رودهای مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دانکهای تولیدی کروی بودند. با افزایش غلظت صمغ بنه (پسته وحشی) قطر دانک افزایش معنیدار داشته، ولی مؤلفه L* کاهش داشت. تمامی دانکها و باکتری آزاد در دمای°C 72 کاهش یافتند. ولی دانکها دارای ماندگاری بیشتری نسبت به باکتری آزاد بودند. باکتری آزاد و دانک در طول مدت نگهداری در شرایط مشابه معده و روده کاهش یافتند. کاهش باکتری آزاد Log CFU/ml 2/6 بوده که بهمراتب بیشتر از دانک Log CFU/ml 58/2 بوده است. باکتری آزاد تا روز بیستم از مینیمم حد مجاز باکتری پروبیوتیک CFU/mL 106 در شرایط آزمایشگاهی برخوردار بوده است. در صورتیکه این زمان برای دانکها تا روز سیام بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از صمغ بنه میتواند ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس روتری را در شرایط نامناسب افزایش دهد.