ORIGINAL_ARTICLE
اثرپودرتوده زیستی اسپیرولینا پلاتنسیس بر برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید ایرانی پروبیوتیک حاوی پودر پونه کوهی تهیه شده به روش فراپالایش
مسئلهای که امروزه بیشتر به آن پرداخته می شود دریافت بهینه مواد مغذی و شناسایی اجزایی است که وقتی به رژیم غذایی اضافه می شوند، بتوانند موجب افزایش سطح سلامت شوند. جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با توجه به دارا بودن خواص منحصر بفرد میتواند در غنیسازی پنیر مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش، اثر غلظتهای متفاوت ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (0، 0/3 ، 0/5، 0/8%) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی(pH و اسیدیته، پروتئین و بافت) و حسی پنیر فراپالایش حاوی 0/5 و 1% پونه کوهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهها به مدت 45 روز در دمای c°4 نگهداری شدند . 8 تیمار با 4 غلظت متفاوت جلبک (0/3،0، 0/5، 0/8% وزنی/وزنی) و 2 سطح متفاوت پونه کوهی(0/5، 1% وزنی/وزنی)تهیه شد. (جهت انجام آزمایشات در روزهای یکم ، پانزدهم ، سی ام و چهل وپنجم نمونه برداری انجام گرفت. نتایج نشان داد با افزودن پودر ریزجلبک میزان پروتئین ، اسیدیته و میزان سختی بافت به طور معنیداری افزایش یافت (P
https://jift.irost.ir/article_125_ace3d17fad704629fc95ddb663d83974.pdf
2015-04-21
1
10
10.22104/jift.2015.125
واژگان کلیدی: "اسپیرولینا پلاتنسیس"
"ویژگیهای فیزیکوشیمیایی"
"پونه کوهی"
"پنیر پروبیوتیک"
وجیهه
فدایی نوغانی
fadaee_vn_8@yahoo.com
1
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
AUTHOR
صدیقه
مزینانی
mazinanim@ymail.com
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
LEAD_AUTHOR
کیانوش
خسروی دارانی
kiankh@yahoo.com
3
دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
AUTHOR
عاطفه
اسلامی مشکنانی
eslami.atefe2013@yahoo.com
4
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
AUTHOR
ابوالفضل
میرزاده
ab.mirzadeh85@yahoo.com
5
دانش آموخته کارشناسی ارشد، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
AUTHOR
[1]حیدری والا ح.(1390). آشنایی با غذاهای فراسودمند www.salamatiran.com.
1
[2]. Gourner F, Schaasfsma GJ. Probiotics (1998). International Journal of food Microbiology;39,237-238
2
[3]. Okasanen P.J.,Salminen S., Saxelin M., Hamalainen P.,Ihantolavormisto A.,Murasniemi-Isoviita.,Nikkari S., Oksanen T., Porsti L., & Salminen E (1990). Prevention of travellerʼs diarrhea by lactobacillus G G. Ann Med,.22,53-56.
3
[4]Siitonen S., Vappatalo H., Salminen S .,Gordin A., Saxelin M.,Wikberg R. & Kirkkola A.L.(1990). Effect of lactobacillus GG yoghurt in prevention of antibiotic associated diarrhea. Ann Med, 22,57-59.
4
[5]. Gade J, Thorn P (1989).Paraghurt for patients with irritable bowel syndrome. Scan J Prim Health Care; 7,23-
5
[6]. Kruis W,Schutz E,Fric P,Fixa B, Judmaier G and Stolte M(1997).Double-blind comparison of an oral Eshershia coli prepration and mesalazine in maintaining remission of ulcerative colitis.Aliment pharmacol ther 1997;11,853-6.
6
[7]. Nanji AA, Khettry U, Sadrzadeh SM H.Lactobacilus feeding reduces endotoxemia and severity of experimental a cohlic liver(disease).Pro Soc Exp Med 1994; 205, 243.
7
[8].Caire G Z D, Parada J L, Zaccaro M C, Cano M M (2000). Effect of Spirulina platensis biomass on the growth of lactic acid bacteria in milk. World Journal of Microbiology& Biotechnology. 6: 563-5.
8
[9]. Ciferri O.(1983).Spirulina:The edible microorganism.microbial. ,Rev 47:551-578.
9
[10]. Falquet,J.(2005). the nutritional aspects of spirulina .AntennaTechnologies:1-5.
10
[11]. معاونی پ.(1388). گیاهان داروئی.شهر قدس : انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس،2238.
11
[12].محمودی ر، احسانی ع، تاجیک ح، آخوند زاده بستی الف، خسرو شاهی اصل الف (1389). اثر ضدمیکروبی پونه کوهی و لاکتو باسیلوس کازئی بر استافیلو کوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی.مجله پژوهشهای صنایع غذایی /جلد 3/20 شماره 1.
12
[13].احسانی ع، محمودی ر، توکمه چی الف، پژوهی م (1389)، پنیر سفید ایرانی بعنوان یک حامل باکتری پروبیوتیک. فصلنامه علوم و صنایع غذایی دوره 8، شماره 31، صفحات 83-77.
13
[14].Stanton,C., Gardiner,G.,Lynch, P.B.,Collins,J.K.,Fitzgerald,G.,& Ross,R.P (1998).Probiotics cheese.International Dairy Journal. 1998.8,491-496.
14
[15].Gomes A M P and Malcata F X (1999). A study of the growth of Lactobacillus acidophilus in bovine, ovine and caprine milk Trends in food science and technology. 10, 139.
15
[16].Dinakar, P.& Mistry, V.V (1994).Growth of Bifidobacterium Bifidum in cheddar cheese. Journal of Dairy Science, 77, 2854-2864.
16
[17].Hoseini S M, Khosravi-Darani K, Mozafari M R (2013). Nutritional and medical applications of Spirulina microalgae , Mini-reviews in medicinal chemistry;13,1231-1237.
17
[18].Soheili M, Khosravi-Darani K (2011). The potential health benefits of algae and microalgae in medicine: a review on spirulina platensis , current nutrition and food science; 7(4), 279-285.
18
[19].Shahbazizadeh S, Khosravi-Darani K (2013). Healthy cookies with Spirulina platensis microalgae. Food and bioprocess technology. 3(3): 389-393.
19
[20].Beheshtipour H, Mortazavian AM , Mohammadi R, Sohrabvandi S, and Khosravi-Darani K (2013).Supplementation of Spirulina platensis and Chorella vulgaris Algae into probiotic fermented milks, comprehensive reviews in food science and food safety;12(2), 144-154.
20
[21].Fadaei (a) V, Mohammadi-Alasti F , Khosravi-Darani K (2013). Influence of Spirulina platensis powder on viability of Lactococcus strains in probiotic UF feta cheese containing Menthe longifolia L. International journal of biology and biotechnology; 10(3): 475-478.
21
[22].Fadaei (b) V, Mohammadi-Alasti F , Khosravi-Darani K (2013). Influence of Spirulina platensis powder on the starter culture viability in probiotic yoghurt containing spinach during cold storage, European journal of experimental biology ; 3(3): 389-393.
22
[23].Liang Sh, x.Liu, Chen F and Chen Z (2004). Current microalgal health food R&D activities in china .Hydrobiologia;512:45-48.
23
[24].بینام، استاندارد ملی ایران شماره 2852(1385)، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، شیرو فراوردههای آن –تعیین اسیدیته و pH – روش آزمون، چاپ اول.
24
[25].AOAC (1990),( the total nitrogen (N) content was measured by the kjeldahl method. 954.01.
25
[26].Murat Kraoglu M (2011). Influence of cephalaria addition on physical and sensorial properties of wheat bran bread.International Journal of food Properties. 14:124-133.
26
.[27]قاضی زاده م، رزاقی ع .(1377). روشهای ارزیابی حسی مواد غذایی، انیستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور.
27
[28].Varga L, Szigeti J, Kovacs R, Foldes T, Buti S (2002). Influence of a a spirulina platensis biomass on the microflora of fermented ABT milks during storage (R1).J dairy sci.85:1031-8.
28
[29].Guldas M,Irkin R (2010). Influence of spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilus milk , original scientific paper. 60(4) , 273-243.
29
[30].Akalin AS, Ünal G, Dalay MC (2009).Influence of spirulina platensis biomass on microbiological viability in traditional and probiotic yoghurts during refrigerated storage. Ital.j. food sci.n; 3.vol 21.357-359.
30
[31].Molnar N, Gyenis B, Varga L (2005). Influence of powdered spirulina platensis biomass on acid production of lactococci in milk. Milchwissenschaft 4: 380-382.
31
[32].Parada J L, Ceire G Z D,Mule M C Z, Cano M M S (1998). Lactic acid bacteria growth promoters from Spirulina platensis. International Journal of Food Microbiology; 45: 225–228.
32
[33].Varga L, Szigeti J, Ördög V (1999). Effect of a Spirulina platensis biomass and that of its active components on single strains of dairy starter cultures. Milchwissenschaft; 54. 187–190.
33
[34].Spolaore,p. c,jounnis-cassan,E.Duran, and A.Isamber (2006).commercial Applications of microalgae.J.Bioscience and Bioengineering. 101:87-96.
34
[35]. COHEN, Z. 1997. The chemicals of Spirulina. In: Vonshak, A., Ed. Spirulina platensis (Arthrospira): Physiology, cell-biology and biotechnology. Taylor and Francis. London. pp. 175 – 204.
35
[36].Henrikson, R.(2009).Earth Food Spirulina. Ronore Enterprises, Inc.6 nd edition :13.
36
[37].Ki jeon J (2006). Effect of chlorella addition on the quality of processed cheese.SN 1226-3311.
37
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی ویژگیهای کلوئیدی و آنتی اکسیدانی نانولیپوزوم های حاوی عصاره گزنه
درونپوشانی ترکیبات فنولیک، به عنوان آنتیاکسیدانهای طبیعی، یکی از راههای جلوگیری از اکسیداسیون و بهبود جذب آنها در بدن است. لیپوزومها ذرات کلوئیدی متشکل از لیپیدهای قطبی هستند که به علت داشتن بخشهای آبدوست و لیپیدی، در به دام انداختن، تحویل و آزادسازی ترکیبات آبدوست، چربیدوست و آمفیفیلیک می توانند بکار گرفته شوند هدف از این پژوهش، بررسی قابلیت لیپوزوم ها در درون پوشانی عصاره گزنه و ارزیابی ویژگیهای کلوئیدی و آنتیاکسیدانی نانولیپوزومهای حاوی عصارۀ گزنه است. نانولیپوزومهای حاوی عصارۀ گزنه با استفاده از نسبتهای متفاوت لستین-کلسترول (0-60، 10-50، 20-40، 30-30 میلیگرم) معادل (8-0، 7-3، 5-5 و 4-8 میلی مولار) و به روش هیدراسیون لایه نازک و سونیکاسیون تولید شدند. آزمونهای تعیین اندازه ذرات، کارآیی درون پوشانی، پایداری کپسولاسیون، خاصیت آنتیاکسیدانی و میزان کدورت مورد ارزیابی قرار گرفتند. اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات به ترتیب در محدوده 94-81 نانومتر و 88/0-81/0 بود. بیشترین میزان کارآیی کپسولاسیون در فرمولاسیون بدون کلسترول با مقدار 56/2±83/65% حاصل شد. درصد احیاکنندگی رادیکالهای 2و2-دی فنیل-1- پیکریل-هیدرازیل (DPPH) در عصارۀ آزاد و کپسوله تفاوت معنیداری نداشت. بعلاوه زمان نگهداری تأثیر معنی-داری روی پایداری درون پوشانی نانولیپوزومها ایجاد نکرد و نمونهها در طول زمان نسبت به رهایش مقاوم بودند. همچنین افزایش غلظت کلسترول باعث افزایش میزان کدورت از 7/11- به 2/21- گردید.
https://jift.irost.ir/article_124_c26b5e6f0c8c48e22e57c8eb033af478.pdf
2015-04-21
11
23
10.22104/jift.2015.124
درونپوشانی
نانولیپوزوم
ترکیبات فنولیک
گزنه
سارا
حق جو
haghju.sara@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
بابک
قنبرزاده
babakg1359@yahoo.com
2
استاد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
حامد
همیشه کار
hamishehkar.hamed@gmail.com
3
دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
AUTHOR
سولماز
اثنی عشری
nemidanam@yahoo.com
4
دانشجوی دکترا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
AUTHOR
جلال
دهقان نیا
jdehghannya@yahoo.com
5
دانشیار، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
Bozkurt, H. (2006). Utilization of natural antioxidants: Green tea extract and (i) Thymbra spicata (i) oil in Turkish dry-fermented sausage. Meat Sci., 73(3):442-50.
1
Komes, D., Belščak‐Cvitanović, A., Horžić, D., Rusak, G., Likić, S., Berendika, M. (2011). Phenolic composition and antioxidant properties of some traditionally used medicinal plants affected by the extraction time and hydrolysis. Phytochem Anal., 22(2):172-80.
2
Rispail, N., Morris, P., Webb, KJ. (2005). Phenolic compounds: extraction and analysis. Lotus Japonicus Handbook: Springer., 349-54.
3
Kavalalı, G., Tuncel, H., Göksel, S., Hatemi, H. (2003). Hypoglycemic activity of (i) Urtica pilulifera (/i) in streptozotocin-diabetic rats. J Ethnopharmacol., 84(2):241-5.
4
Gülçin, I., Küfrevioǧlu, Öİ., Oktay, M., Büyükokuroǧlu, ME. (2004). Antioxidant, antimicrobial, antiulcer and analgesic activities of nettle ((i) Urtica dioica (/i) L.). J Ethnopharmacol., 90(2):205-15.
5
Chahardehi, AM., Ibrahim, D., Sulaiman, SF. (2009). Antioxidant Activity and Total Phenolic Content of Some Medicinal Plants in Urticaceae Family. J Appl Biol SCi., 3(2).
6
Fang, Z., Bhandari, B. (2010). Encapsulation of polyphenols–a review. Trends Food Sci Tech., 21(10):510-23.
7
Keller, BC. (2001). Liposomes in nutrition. Trends Food Sci Tech., 12(1):25-31.
8
Mozafari, MR. (2005). Liposomes: an overview of manufacturing techniques. Cell Mol Biol Lett., 10(4):711.
9
10. Munin, A., Edwards-Lévy, F. (2011). Encapsulation of natural polyphenolic compounds; a review. Pharm., 3(4):793-829.
10
11. Gortzi, O., Lala, S., Chinou, I., Tsaknis, J. (2007). Evaluation of the antimicrobial and antioxidant activities of Origanum dictamnus extracts before and after encapsulation in liposomes. Molecules., 12(5):932-45.
11
12. Gortzi, O., Lalas, S., Chinou, I., Tsaknis, J. (2008). Reevaluation of bioactivity and antioxidant activity of Myrtus communis extract before and after encapsulation in liposomes. Eur Food Res Technol., 226(3):583-90.
12
13. Belščak-Cvitanović, A., Stojanović, R., Manojlović, V., Komes, D., Cindrić, I.J, Nedović V, et al. (2011). Encapsulation of polyphenolic antioxidants from medicinal plant extracts in alginate–chitosan system enhanced with ascorbic acid by electrostatic extrusion. Food Res Int., 44, 1094-1101.
13
14. Tsai, W.C., Li, W.C., Yin, H.Y., Yu, M.C., Wen, H.W. (2012). Constructing liposomal nanovesicles of ginseng extract against hydrogen peroxide-induced oxidative damage to L929 cells. Food Chem., 132(2):744-51.
14
15. Modarresi-Chahardehi, A., Ibrahim, D., Fariza-Sulaiman, S., Mousavi, L. (2012). Screening antimicrobial activity of various extracts of Urtica dioica. Revista de Biología Tropical., 60(4):1567-76.
15
16. Kirby, C., Gregoriadis, G. (1984). Dehydration-rehydration vesicles: a simple method for high yield drug entrapment in liposomes. Nat Biotechnol., 2(11):979-84.
16
17. Xia, S., Xu, S. (2005). Ferrous sulfate liposomes: preparation, stability and application in fluid milk. Food Res Int., 38(3):289-96.
17
18. Marsanasco, M., Márquez, AL., Wagner, JR., del V Alonso, S., Chiaramoni, NS. (2011). Liposomes as vehicles for vitamins E and C: An alternative to fortify orange juice and offer vitamin C protection after heat treatment. Food Res Int., 44(9):3039-46.
18
19. González-Paredes, A., Clarés-Naveros, B., Ruiz-Martínez, MA., Durbán-Fornieles, J.J., Ramos-Cormenzana, A., Monteoliva-Sánchez, M. (2011). Delivery systems for natural antioxidant compounds: Archaeosomes and archaeosomal hydrogels characterization and release study. Int J Pharm., 421(2):321-31.
19
20. Delazar, A., Lotfipour, F., Nazemiyeh, H. (2012). Antioxidant and Antimicrobial activity of Pedicularis sibthorpii Boiss. And Pedicularis wilhelmsiana Fisch ex. Adv pharm bull., 2(1):89-92.
20
21. Fatouros, DG., Antimisiaris, SG. (2002). Effect of amphiphilic drugs on the stability and zeta-potential of their liposome formulations: a study with prednisolone, diazepam, and griseofulvin. J Colloid Interface Sci., 251(2):271-7.
21
22. Chanda, H., Das, P., Chakraborty, R., Ghosh, A. (2011). Development and Evaluation of Liposomes of Fluconazole. J Pharm Biomed Sci., 5(05):1-9.
22
23. Alexander, M., Acero Lopez, A., Fang, Y. and Corredig, M. 2012. Incorporation of phytosterols in soy phospholipids nanoliposomes: Encapsulation efficiency and stability. Food Sci and Technol. 47: 427-436.
23
24. Mozafari, MR., Khosravi-Darani, K., Borazan, GG., Cui, J., Pardakhty, A., Yurdugul, S. (2008). Encapsulation of food ingredients using nanoliposome technology. Int J Food Prop., 11(4):833-44.
24
25. Maherani, B., Arab-Tehrany, E.R, Mozafari, M., Gaiani, C., Linder, M. (2011). Liposomes: a review of manufacturing techniques and targeting strategies. Curr Nanosci., 7(3):436-52.
25
26. Malheiros, PdS., Sant'Anna, V., Barbosa, MdS., Brandelli, A., Franco, BDGdM. (2012). Effect of liposome-encapsulated nisin and bacteriocin-like substance P34 on (i) Listeria monocytogenes (/i) growth in Minas frescal cheese. Int J Food Microbiol., 156(3). 272-277.
26
27. Gopinath, D., Ravi, D., Rao, B., Apte, S., Renuka, D., Rambhau, D. (2004). Ascorbyl palmitate vesicles (Aspasomes): formation, characterization and applications. Int J Pharm., 271(1):95-113.
27
28. Mohammadi, M., Ghanbarzadeh, B., Hamishehkar, H., Rezaei Mokarram, R., Mohammadifar, M A. (2014). Study of physical properties of vitamin D3-loaded nanoliposomes, prepared by thin layer hydration- sonication method. Iranian J Nutr Sci Food Tech., 8(4) :175-188 [in Persian].
28
29. Liu, N. , Park. H. J. (2010).Factors effect on the loading efficiency of Vitamin C loadedchitosan-coated nanoliposomes Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 76: 16–19.
29
30. Laridi, R., Kheadr, E., Benech, R.O, Vuillemard, J., Lacroix, C., Fliss, I. (2003). Liposome encapsulated nisin Z: optimization, stability and release during milk fermentation. Int Dairy J., 13(4):325-36.
30
31. Sharma, A., Sharma, US. (1997). Liposomes in drug delivery: progress and limitations. Int J Pharm., 154(2):123-40.
31
32. Szcześ, A. (2013). Effects of DPPC/Cholesterol liposomes on the properties of freshly precipitated calcium carbonate. Colloid Surface B., 101:44-8.
32
33. Makino, k., Yamada, T., Kimura, M., Oka, T., Ohshima, H., and Kondo, T. )1991(. Temperature and ionic strength-induced conformational changes in the lipid head group region of liposomes as suggested by zeta potential data. Biophys Chem., 41:75-183.
33
34. Gregoriadis, G., Davis, C. (1979). Stability of liposomes in vivo and in vitro is promoted by their cholesterol content and the presence of blood cells. Biochem Biophysical Res commun., 89(4):1287-93.
34
35. Brandl, M. (2001). Liposomes as drug carriers: a technological approach. Biotechnol Annu Rev., 7:59-85.
35
36. Rasti, B., Jinap, S., Mozafari, M., Yazid, A. (2012). Comparative study of the oxidative and physical stability of liposomal and nanoliposomal polyunsaturated fatty acids prepared with conventional and Mozafari methods. Food Chem., 135(4):2761-70.
36
37. Zalba, S., Navarro, I., Trocóniz, IF., Tros de Ilarduya, C., Garrido, M.J. (2012). Application of different methods to formulate PEG-liposomes of oxaliplatin: Evaluation (i) in vitro(/i) and ( i) in vivo (/i). Eur J Pharm Biopharm., 81(2):273-80.
37
ORIGINAL_ARTICLE
برآورد میزان شاخصشمارش کلی میکروبی میگوی پرورشی (گونه وانامی) به کمک پردازش تصویر
افزایش میزان تولید و مصرف میگو اهمیت تازگی و کیفیت این محصول غذایی را برای صنعت میگو دو چندان کرده است. امروزه تعیین شاخصهای کیفی یکی از موضوعهای جدید و مورد علاقهی بسیاری از مهندسان صنایع غذایی و بیوسیستم است، زیرا دانستن میزان کیفیت مواد غذایی میتواند اطلاعات بیشتری دربارهی شرایط نگهداری و نظارت آن ارائه نماید. اهمیت مقوله پردازش تصاویر در کنترل کیفیت بدین جهت است که تعیین کیفیت مواد غذایی با هزینه کمتر و راحتتر میباشد و بدین ترتیب مواد غذایی از آسیبهای مکانیکی ناشی از آزمونهای شیمیایی مصون میماند. در این میان یکی از شاخصهای تازگی مواد غذایی به خصوص در آبزیان شمارش کلی میکروبی است. لذا در این مطالعه، سعی شده است مدلی برای پیش بینی مقادیر شمارش کلی میکروبی با کمک پردازش تصویر و شبکههای عصبی مصنوعی برای میگوی (وانامی) در طی چهار مرحله نگهداری (روز اول، روز سوم، روزششم و روز نهم) با شرایط نگهداری مرسوم (دریخ و با صفر تا 2 درجه سانتیگراد) برآورد شود. پس از انتخاب بهترین شرایط نورپردازی، تصویر برداری بهوسیله یک دوربین دیجیتال و در دو نمای بالا و کنار انجام گرفت. این تصاویر به رایانه انتقال داده شدند. سپس برای استخراج ویژگیهای تصویر از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار متلب استفاده شد. مقدار a* و b* بدست آمده از تصاویر بالا در طول نگهداری در سطح احتمال (p p
https://jift.irost.ir/article_127_b913c19ec1a4f7d920ab43823cda5d2a.pdf
2015-04-21
25
41
10.22104/jift.2015.127
" میگو "
" شمارش کلی میکروبی"
"کیفیت "
" ماشین بینایی"
"شبکههای عصبی مصنوعی. "
رضا
گلی
rezagoli1369@yahoo.com
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه شهرکرد
AUTHOR
مهدی
قاسمی ورنامخواستی
ghasemymahdi@gmail.com
2
استادیار، دانشگاه شهرکرد
LEAD_AUTHOR
مریم
میرزایی
vlebetina@yahoo.com
3
دانشجوی دکترا، دانشگاه شهرکرد
AUTHOR
سید سعید
محتسبی
mohtaseb@ut.ac.ir
4
استاد، دانشگاه تهران
AUTHOR
[1] محبی، م .؛ اکبرزاده، م.، شهیدی، ف.؛ پورشهابی، م. 1387. بررسی امکان کاربرد ماشین بینایی و شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی میزان رطوبت میگوی خشک شده. چهارمین کنفرانس ماشین بینایی و پردازش تصویر ایران.
1
[2] منهاج، م. 1384. مبانی شبکههای عصبی (هوش محاسباتی)، مرکز نشر دانشگاه صنعتی امیر کبیر، چاپ سوم، جلد 1، ص 712.
2
[3] اصلاح، پ.1383. آنالیز برگشتی در آزمایش SASW با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی. پایاننامه کارشناسی ارشد عمران، دانشکده فنی، دانشگاه ارومیه.
3
[4] استاندارد ملی ایران. کد 5750. سال 1380.میگوی تازه-آماده سازی، طبقهبندی، بستهبندی و نشانهگذاری.
4
[5] گلی.ر. قاسمی ورنامخواستی.م. 1392. بررسی روش های مهم فیزیکی و کاربردی اخیر درتعیین تازگی و کیفیت میگو. هشتمین کنگره ملی مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی ومکانیزاسیون.
5
[6] گلی.ر. محمد رزداری.آ. قاسمی ورنامخواستی.م. 1392. کاربرد سامانه پردازش تصویر به منظور ارزیابی خصوصیات و طول ماهی. دومین همایش ملی توسعه و پرورش ماهیان سردآبی.
6
[7] محمودی ا.(1384). ارائه یک الگوریتم مناسب مبتنی بر شبکه عصبی مصنوعی جهت جداسازی پسته های خندان از پسته های ناخندان به روش آکوستیکی به صورت زمان واقعی. رساله دکتری. دانشگاه تهران. صفحه 222.
7
[8] سیگاری م ح ، سیگاری ح ، مزینی ن.1389. تخمین مدت زمان خشکشدن مواد غذایی با استفاده از بینایی کامپیوتر و شبکه عصبی. ششمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون.
8
[9] Shafafi Zenoozian, M., Pourreza, H. R., Sigari, M. H., Razavi, S. M. A., & Shahidi, F. (2007). An application of image analysis to dehydration of osmosed pumpkin by hot air drying. 4th Iranian Conference on Machine Vision and Image Processing, 588-592.
9
[10] Otsu, N., (1979). A threshold selection method from gray-level histograms, IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics, 9(1) 1, 62-66.
10
[11] Leon, K., Mery, D., Pedreschi, F., & Leon, J. (2006). Color measurements in L*a*b* units from RGB digital images. Food Research International.
11
[12] منهاج، م. ب.، 1379، مبانی شبکه های عصبی، جلد اول. مرکز نشر دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
12
[13] بیل، آر، جکسون، تی،1380، آشنایی با شبکههای عصبی، ترجمه دکتر محمود البرزی، چاپ اول، موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف.
13
[14] Hosseinpour ,S. Rafiee ,SH. Mohtasebi ,S.S and Aghbashlo ,M.( 2013). Application of computer vision technique for on-line monitoring of shrimp color changes during drying. Journal of Food Engineering. 115, 1. 99–114.
14
[15] Hosseinpour, S., Rafiee, S., and Mohtasebi, S.S., (2011). Application of Image Processing to Analyze Shrinkage and Shape Changes of Shrimp Batch during Drying. Journal of Drying Technology, 29(12), 1416-1438.
15
[16] Mohebbi, M. Akbarzadeh Totonchi, M.R. Shahidi, F., and Pourshahabi, M.R. (2007). Investigate the possibility of machine vision and artificial neural networks in predicting moisture content of dried shrimp. In: Proceeding of the 4thConference on machine vision and image processing, 13-14 feb, ferdowsi university of mashhad, Iran.
16
[17] سیف زاده م، خانی پور ع، جلیلی س ح. 1392. بررسی تاثیر آنتی اکسیدان گیاهی عصاره دانه انگور بر کیفیت شیمیایی، حسی و لکه سیاه میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) طی نگهداری در دمای 18- درجه سانتیگراد به مدت شش ماه. مجله علوم و صنایع غذایی, دوره 10 , شماره 40 ; از صفحه 69 تا صفحه 79.
17
[18] Dowlati ,M. Mohtasebi, S. S. Omid, M. Razavi, S. H. Jamzad, M. Guardia, M.(2013). Freshness assessment of gilthead sea bream (Sparus aurata) by machine vision based on gill and eye color changes. Journal of Food Engineering 119 277–287.
18
[19] Qingzhu, Z. (2003). Quality Indicators of Northern Shrimp (Pandalus borealis) Stored under Different Cooling Conditions. Final ProjectDalian Fisheries University. Heishijiao 52. DaLian. 116023. CHINA.
19
[20] Odilichukwu, R .C. Okpala., Choo, W. S,. Dykes, G. A. (2013). Quality and shelf life assessment of Pacific white shrimp (Litopenaeusvannamei) freshly harvested and stored on ice. LWT Food Science and Technology 55 110-116.
20
[21] برآنی، م.1393. تعیین میزان چروکیدگی قارچ خوراکی در طی فرآیند خشک کردن با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتال. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی.
21
[22] Sajikumar, N., Thandaveswara, B.S. 1999. Non Liner rainfall run off Model using artificial neural network. Journal of Haydrology, 216: 32-35.
22
[23] Mohebbi, M. Akbarzadeh-T, M.R. Shahidi, F. Moussavi, M. Ghoddusi,H.B. (2009).Computer vision system (CVS) for moisture content estimation in dehydrated shrimp. Computers and Electronics in Agriculture 69 (2), 128–134.
23
[24] lin Fu, l. Chen, x. & Wang, Y. (2014). Quality evaluation of farmed whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei, treated with different slaughter processing by infrared spectroscopy. Journal of Food Chemistry, 151, 306–310.
24
[25] Anonymous. Institute of shrimp. (2008). brief review the shrimp. Extension organizations. Agriculture Research and Education, Institute of Fisheries Research.
25
[26] Norman, F.H. and Benjamin, K.S. 2000. Seafood Enzymes Utilization and Influence on Postharvest Seafood Quality. Marcel Dekker, Inc., New York.
26
[27] بهروزی خزاعی ن ، توکلی ت ، امیری چایجان ر ، خوش تقاضا م ه.1389. کاربرد شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی محتوای رطوبتی در طی فرایند خشک کردن انگور. ششمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون.
27
[28] Dayhoff, J. E. 1990. Neural Network Principles. Prentice-Hall International, U.S.A
28
[29] Khanna, T. 1990. Foundation of neural networks. Addison-Wesley Publishing Company, U.S.A.
29
[30] Jeong, J. W., Jo, J. H., Lim, S. D., and Kang, T. S. 1991. Change in quality of frozen breaded raw shrimp by storage temperature fluctuation. Korean Journal of Food Science and Technology 23: 532–537.
30
[31] Luzuriaga, D. A., Balaban, murat .o., yeralan s., 1997. Analysis of Visual Quality Attributes of White Shrimp by .Machine Vision. journal of food science, volume 62, no.
31
[32] Iqbal, A. Valous, N.A., Mendoza .F, Sun D.W, Allen. P. 2010. Classification of pre-sliced pork and Turkey ham qualities based on image colour and textural features and their relationships with consumer responses. Meat Science 84 , 455–465.
32
[33] Pourreza .A , Pourreza H.R, Abbaspour-Fard M.H, Sadrnia, H. Identification of nine Iranian wheat seed varieties by textural analysis with image processing. Computers and Electronics in Agriculture. 83 . 102–108
33
[34] بی نام . استاندارد ملی ایران.1375. شمارش کلی میکروبی با عنوان شمارش میکروارگانیسم ها. شماره 356 .
34
[35] ذوالفقاری، م؛ شعبانپور؛ ب. فلاح زاده، س.1389. بررسی روند تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان جهت تعیین مدت زمان ماندگاری آن طی نگهداری در دمای یخچال. نشریه شیلات. مجله منابع طبیعی ایران.دوره 64، شماره 2، صفحه 107-119.
35
[36] معینی، س؛ پذیرا، ع.1382. تاثیر زمان نگهداری در سرد خانه در کیفیت میگوی پرورشی و دریایی. نشریه شیلات. مجله منابع طبیعی ایران. دوره 57، شماره 3، صفحه 469-478.
36
ORIGINAL_ARTICLE
عوامل موثر بر زاویه استقرار، ضریب اصطکاک داخلی و خارجی دو رقم گندم(بهرنگ و شیرودی)
تعیین خواص فیزیکی محصولات کشاورزی بهمنظور طراحی ماشینهای کاشت، داشت، برداشت و همچنین تحلیل رفتار آنها در هنگام عملیات فرآوری ضروری است. هدف از تحقیق حاضر، از یک سو تعیین ضریب اصطکاک خارجی و زاویهی استقرار دو رقم متداول گندم (بهرنگ و شیرودی)، در سه سطح رطوبتی (12، 15 و 18 درصد بر پایه تر) و در دو سطح تماس (بتنی و ورق گالوانیزه) و از سوی دیگر تعیین ضریب اصطکاک داخلی ارقام مورد نظر، در سطوح رطوبتی ذکر شدهبود. بر اساس نتایج، بیشترین زاویهی استقرار برای رقم بهرنگ و در سطح رطوبتی 18 درصد و برای سطح تماس بتنی و به میزان 63/24 درجه و کمترین آن برای رقم شیرودی و در سطح رطوبتی 12 درصد و برای سطح تماس گالوانیزه و به میزان 84/19 درجه محاسبه شد. بیشترین ضریب اصطکاک خارجی برای رقم بهرنگ، در سطح رطوبتی 18 درصد و برای سطح تماس بتنی و به میزان 503/0 و کمترین آن برای رقم شیرودی و در سطح رطوبتی 12 درصد و برای سطح تماس گالوانیزه و به میزان 182/0 تعیین گردید. بیشترین ضریب اصطکاک داخلی برای رقم بهرنگ، در سطح رطوبتی 18 درصد و به میزان 754/0 و کمترین آن برای رقم شیرودی و در سطح رطوبتی 12 درصد و به میزان 413/0 به دست آمد.
https://jift.irost.ir/article_129_fe89967cd9aa05fb5545c480e671677d.pdf
2015-04-21
43
51
10.22104/jift.2015.129
خواص فیزیکی
زاویه استقرار
ضریب اصطکاک خارجی
ضریب اصطکاک داخلی
گندم
محسن
محجوب
mohsen.mahjoub1363@yahoo.com
1
دانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاداسلامی، واحدورامین- پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران.
AUTHOR
سارا
موحد
phd_movahhed23@yahoo.com
2
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا
LEAD_AUTHOR
حسین
احمدی چناربن
h.ahmadi@iauvaramin.ac.ir
3
استادیار، دانشگاه آزاداسلامی، واحدورامین- پیشوا، گروه زراعت و اصلاح نباتات، ورامین، ایران
AUTHOR
[1]. موحد ، س . (1390). علم نان ، انتشارات مرز دانش . صفحات 21-20.
1
[2]. رضوی، س، م، ع.، توکلی، ج. و حاجی محمدی فریمانی، ر. (1385). بررسی خواص فیزیکی چهار رقم اصلاح شده گندم ایرانی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. جهاد کشاورزی خراسان رضوی. صفحات 6-1.
2
[3]. Khazaei, J., Shahbazi, F., Massah, J. (2007). Evaluation and modeling of physical and physiological damage to wheat seeds under successive impact loading mathematical and neural networks models. J. Crop Sci., 48, 1532-1544.
3
[4]. Mohsenin, N. N. (1986). Physical properties of Plant and Animal Materials, Structure, Physical Characteristics and Mechanical Properties. Gordon and Breach Sci. Pub. PP.586.
4
[5]. Baryeh, E. A. (2002). Physical properties of Millet. J. Food Eng., 51, 39 46.
5
[6]. Sahay, K. M., Singh, K. K. (1994). Unite operations of agricultural processing. First ed., Vikas Publishing House Ltd., New Delhi.
6
[7]. Lawton, P. J., Marchant J. A. (1980). Direct shear testing of seeds in bulk. J. Agri. Res. Eng., 25, 189- 201.
7
[8]. Sudajan, S., Salokhe, V. M., Triratanasirichai, K. (2001). Some physical properties of sunflower seeds and head. Agri. Eng. J., 10(3&4), 191- 207.
8
[9]. Tabatabaeefar, A. (2003). Moisture-dependent physical properties of wheat. Inter. Agrophysics., 17, 207-211.
9
[10]. Al-Mahasneh, M. A. (2006). Effect of moisture content on some physical properties of green wheat. J. Food Eng., 79, 1467-1473.
10
[11]. Mwithiga, G., Sifua, M. M. (2006). Effect of moisture content on the physical properties of three varieties of sorghum seeds. J. Food Eng., 75, 480-486.
11
[12]. Ghasemi Varnamkhasti, M. G., Mobli, H., Jafari, A., Keyhani, A. R., Soltanabadi, M. H., Rafiee, S. and Kheiralipour, K. (2008). Some physical properties of rough rice grain. J.Cereal Sci., 4(3), 496-501.
12
[13]. Askari Asli Ardeh, E., Abbaspour Gilandeh, Y. (2009). Investigation of the effective factors on threshing loss damaged grains percent and material other than grain to grain ratio on auto head feed threshing unit. J. Agri & Biolog. Scie., 3(4), 669-705.
13
[14]. Razavi, S. M. A., Zahedi, Y., Mehdian Mehr H. (2009). Studying some of the engineering properties of plantain grain, Iran. Food Res. J., 1-9.
14
[15]. Molenda, M., Thompson, S.A. Ross, I. J. (2000). Friction of wheat on corrugated and smooth galvanized steel surface. J. Agri. Eng. Res., 77(2), 209-219.
15
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی سینتیک انتقال جرم در طی خشککردن ترکیبی هوای داغ- مادونقرمز برشهای بادمجان
خشککردن بهعنوان یک روش مناسب فرآوری جهت افزایش ماندگاری محصولات مختلف کشاورزی بهکاربرده میشود. برشهای خشکشده بادمجان میتوانند در انواع فرآوردههایی غذایی کاربرد داشته باشند. در این پژوهش مدلسازی سینتیک خشک شدن برشهای بادمجان در یک خشککن ترکیبی هوای داغ- مادونقرمز بررسی شد. تأثیر دمای هوای داغ در سه سطح 60، 70 و 80 درجه سانتیگراد و توان لامپ پرتودهی در سه سطح 150، 250 و 375 وات، بر زمان خشک شدن و ضریب نفوذ رطوبت در طی خشک شدن برشهای بادمجان بررسی شد. نتایج نشانداد تأثیر دمای هوای داغ و توان لامپ پرتودهی بر فرآیند خشک شدن برشهای بادمجان معنیدار هست. افزایش دمای خشک کن از 60 به 80 درجه سانتی گراد در توان 150 وات باعث کاهش زمان خشککردن از 48 دقیقه به 35 دقیقه شد. با افزایش توان لامپ مادونقرمز از 150 وات به 375 وات، زمان خشک شدن برشهای بادمجان از 35 دقیقه به 15 دقیقه کاهش یافت (80 درجه سانتی گراد). نتایج نشانداد که با افزایش توان منبع حرارتی مادونقرمز مقدار ضریب نفوذ مؤثر افزایش می یابد. ضریب نفوذ مؤثر رطوبت بادمجان در محدوده 9-10×4/2 تا 9-10×1/8 مترمربع بر ثانیه بود. مدل پیج در مدلسازی فرآیند خشککردن برشهای بادمجان همخوانی بهتری با نتایج آزمایشگاهی در مقایسه با سایر مدلها داشت.
https://jift.irost.ir/article_131_cc92a93c45d4b5e27958eac66585cfb3.pdf
2015-04-21
53
60
10.22104/jift.2015.131
بادمجان
سینتیک
ضریب نفوذ
مدل پیج
فخرالدین
صالحی
fs1446@yahoo.com
1
دانشجوی دکتری دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
مهدی
کاشانی نژاد
kashaninjad@yahoo.com
2
دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
علیرضا
اسدی امیرآبادی
m.alirezaasadi@yahoo.com
3
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
[1] اسدی امیرآبادی، ع. (1393). سینتیک غیرفعال سازی آنزیم پلی فنل اکسیداز در بادمجان توسط سامانه مادونقرمز. پایاننامه کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
1
[2] Doymaz, I. (2011). Drying of eggplant slices in thin layers at different air temperatures. J. Food Process. Preserv., 35(2), 280-289.
2
[3] Ertekin, C., Yaldiz O. (2004). Drying of eggplant and selection of a suitable thin layer drying model. J. Food Eng., 63, 349–359.
3
[4] Wu, L., Orikasa, T., Ogawa, Y., and Tagawa, A. (2007). Vacuum drying characteristics of eggplants. J. Food Eng., 83(3), 422-429.
4
[5] Singh. P., Heldman. D. R. (1993). Introduction to Food Engineering. Second edition. Academic press, Inc. San Diego, CA.
5
[6] Akpinar E. K. and Bicer Y. (2005). Modeling of the drying of eggplants in thin-layers, Int. J. Food Sci. Tech., 40, 273–281
6
[7] Jun, S., Krishnamurthy, K., Irudayaraj, J., and Demirci.A., (2011).Fundamentals and theory of infrared radiation. In, Pan, Z. Atungulu, G. G. (Eds.). Infrared heating for food and agricultural processing. New York. CRC press.
7
[8] Strumillo, C. and Kudra. T. (1987). Drying, Principles, Applications and Design. Gordon and Breach Science Publisher, USA.
8
[9] Ratti, C. and Mujumdar. A.S. (1995). Infrared drying. in, mujumdar, A.S. (Ed.), handbook of industrial drying, vol. 1. Marcel Dekker Inc., New York., pp. 567–588.
9
[10] Amiri Chayjan, R., Tabatabaei Bahrabad S. M., and Rahimi S. F. (2013). Modeling infrared-covective drying of pistachio nuts under fixed and fluidized bed conditions. J. Food Process. Preserv., doi:10.1111/jfpp.12083.
10
[11] Nimmol,C., and Devahastin. S. (2011). Vacuum infrared drying. In, Pan, Z. Atungulu, G. G. (Eds.), Infrared heating for food and agricultural processing. New York. CRC press.
11
[12] Li, H., and Morey. R. V. (1984). Thin-layer drying of yellow dent corn. Transactions of the American Society of Agricultural Engineers. 27: 581-585.
12
[13] Omid, M., Yadollahinia, A. R. and Rafiee. S. (2010). Development of a kinetic model for thin layer drying of Paddy, Fajr variety. Biosystem Engineering of Iran. 41, 153-160. (In Farsi).
13
[14] Gazor, H. R., and Minaee, S. (2008). Influence of temperature and air velocity on canola drying kinetic. 5th National conference on agricultural machinery engineering and mechanization. Mshhad, Iran. (In Farsi).
14
[15] Doymaz, I., and Pala. M., (2003). The thin-layer drying characteristics of corn. J. Food Eng., 60, 125-130.
15
[16] Doymaz, I. 2007. Air drying characteristics of tomatoes. J. Food Eng., 78, 1291-1297.
16
[17] Wong, J. Y. 2001. Theory of Ground vehicles.(3rd ed). John Wiley and Sons, Inc. www.FAOSTAT.org
17
[18] Salehi, F., Abbasi Shahkoh, Z., and Godarzi, M. (2014). Apricot Osmotic Drying Modeling Using Genetic Algorithm - Artificial Neural Network. Journal of Innovative Food Science Technology. (In Farsi).
18
[19] Gorjian, S. (2009). Modelling of thin layer drying kinetics of barberry fruit. Faculty of Agriculture. Tarbiat Modares University, Tehran, Iran. (In Farsi).
19
[20] Hebbar, H.U., Vishwanathan, K. H., and Ramesh. M. N. (2004). Development of combined infrared and hot air dryer for vegetables. J. Food Eng., 65, 557–563.
20
[21] Abbasi, S., Minaei, S. and Khoshtaghaza. M. H. (2014). Investigation of kinetics and energy consumption thin layer drying of corn. J. Agri. Machinery. 4(1), 98-107. (In Farsi).
21
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر اسانس پونه کوهی بر ویژگیهای فیلم خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز
فیلم خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) دارای ویژگیهای مناسبی برای تشکیل فیلم است ولی به دلیل ماهیت آب دوستش نفوذپذیری بالایی به بخار آب از خود نشان داده است. در این تحقیق، نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن، ویژگیهای مکانیکی، نوری و توانایی این فیلمهای HPMC حاوی اسانس پونه کوهی در محافظت روغن سویا از اکسیداسیون با تعیین عدد پراکسید مشخص شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس پونه کوهی نیز توسط روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH، بیرنگ شدن بتاکاروتن و قدرت احیاکنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایشات تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در مدل سیستمهای مختلف نشان دادند که اسانس پونه کوهی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل قبول نسبت به BHT است. افزودن اسانس پونه کوهی به فیلم HPMC، اثر قابل توجهی (05/0P<) در کاهش شفافیت و خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن فیلمها داشت. به طوری که فیلم حاوی اسانس پونه کوهی در مقایسه با فیلم شاهد نفوذپذیری به بخار آب از 19/230 به (g.m/m2.s.Pa) 11- 10× 21/161 و نفوذپذیری به اکسیژن از 78/488 به (ml.µm/m2.day.Kpa) 95/235 کاهش یافت. اکسیداسیون نمونههای روغن سویایی بستهبندی شده با فیلم حاوی اسانس پونه کوهی نسبت به فیلم بدون اسانس کاهش معنیداری (05/0P<) طی دوره انبارداری داشت.
https://jift.irost.ir/article_130_7b08cd8a5590a8b2c7a0f80006190f9f.pdf
2015-04-21
61
74
10.22104/jift.2015.130
اسانس پونه کوهی
فیلم خوراکی
نفوذپذیری
هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC)
رضا
قادرمزی
r.ghadermazi@urmia.ac.ir
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
LEAD_AUTHOR
جواد
کرامت
keramat@cc.iut.ac.ir
2
دانشیار، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
AUTHOR
سید امیر حسین
گلی
amirgoli@cc.iut.ac.ir
3
استادیار، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
AUTHOR
[1]Embuscado, M.E., Huber, K.C. (2009). Edible Films and Coatings for Food Applications,Springer Dordrecht Heidelberg, New York.
1
[2]Miller, K.S., Krochta, J.M. (1997). Oxygen and Aroma Barrier Properties of Edible Films. Trends. Food Sci.Technol. 8, 228-37.
2
[3]Kester, J.J., Fennema, O. (1986). Edible Films and Coatings: A Review. J. Food Sci. 40, 47-59.
3
[4]Krochta, J.M., Mulder-Johnston, C.D. (1997). Edible and Biodegradable Polymer Films: Challenges and Opportunities. Food Technol. 51(2), 61-74.
4
[5]Perez-Gago, M.B., Serra, M., Alonso, M., Mateos, M., Del Río, M.A. (2005). Effect of Whey Protein- and Hydroxypropyl Methylcellulose-Based Edible Composite Coatings on Color Change of Fresh-Cut Apples. Postharvest Biol.Technol. 36, 77 - 85.
5
[6]Pastor, C., Sanchez-Gonzalez, L., Chafer, M., Chiralt, A., Gonzalez-Martinez, C. (2010). Physical and Antifungal Properties of Hydroxypropylmethylcellulose Based Films Containing Propolis as Affected by Moisture Content. Carbohydr Polym. 82, 1174-83.
6
[7]Akhtar, M.J., Jacquot , M., Jasniewski, J., Jacquot, C., Imran, M., Jamshidian, M., Paris, C., Desobry, S. (2012). Antioxidant Capacity and Light-Aging Study of Hpmc Films Functionalized with Natural Plant Extract. Carbohydr Polym. 25, 1-9.
7
[8]Lagouri, V., Blekas, G., Tsimidou, M., Kokkini, S., Boskou, D. (1993). Composition and Antioxidant Activity of Essential Oils from Oregano Plants Grown Wild in Greece. Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und-Forschung. 197, 20-23.
8
[9]Kulisic, T., Radonic, A., Katalinic, V., Milos, M. (2004). Use of Different Methods for Testing Antioxidative Activity of Oregano Essential Oil. Food chem. 85, 633-40.
9
[10]Sánchez-González, L., Vargas, M.a., González-Martínez, C., Chiralt, A., Cháfer, M. (2011). Use of Essential Oils in Bioactive Edible Coatings. J. Food Eng, Rev 3, 1-16.
10
[11]Ebrahimabadi, A.H., A. Mazoochi, F. J. Kashi, Z. Djafari-Bidgoli, Batooli., H. (2010). Essential Oil Composition and Antioxidantand Antimicrobial Properties of the Aerial Parts of Salvia Eremophila Boiss. From Iran. Food.Chem Toxicol. 48, 1371-6.
11
[12]Viuda-Martos, M., M. A. Mohamady ., J. Fernández-López ., K. A. Abd ElRazik ., E. A. Omer ., J. A. Pérez-Alvarez ., Sendra, E. (2011). In Vitro Antioxidant and Antibacterial Activities of Essentials Oils Obtained from Egyptian Aromatic Plants. Food Control. 22, 1715-22.
12
[13]Gulcin, I., Elmastas, M., Enein., H.Y.A. (2012). Antioxidant Activity of Clove Oil - a Powerful Antioxidant Source. Arab J. Chem. 5, 489-99.
13
[14]AOCS. (1998). Official Methods and Recommended Practices of the American Oil Chemists’ Society Method Cd 8-53, Fifth Ed. Champaign, American Oil Chemists- Society (USA).
14
[15]Atarés, L., Pérez-Masiá, R., Chiralt, A. (2011). The Role of Some Antioxidants in the Hpmc Film Properties and Lipid Protection in Coated Toasted Almonds. J. Food Eng. 104, 649-56.
15
[16]ASTM. (2001). Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. In Standards Designations: D882. Annual Book of ASTM. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
16
[17]ASTM. (1983). Standard Test Method for Determining Gas Permeability Characteristics of Plastic Film and Sheeting. In Standards Designations: D1434-82 . Annual Book of ASTM Standards. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
17
[18]ASTM. (1995). Standard Test Methods for Water Vapour Transmission of Materials. In Standards Designations: E96-95. Annual Book of ASTM Standards. Philadelphia, Pa: American Society for Testing and Materials.
18
[19]Rocha-Guzma´n , N.E., Gallegos-Infante, J.A., Gonza´lez-Laredo , R.F., Ramos-Go´mez , M., Rodrı´guez-Mun˜oz , M.E., Reynoso-Camacho , R., Rocha-Uribe , A., Roque-Rosales, M.R. (2007). Antioxidant Effect of Oregano (Lippia Berlandieri V. Shauer) Essential Oil and Mother Liquors. Food Chem. 102, 330-5.
19
[20]Sahin, F., Güllüce, M., Daferera, D., Sökmen, A., Sökmen, M., Polissiou, M. (2004). Biological Activitiesof the Essential Oils and Methanol Extract of Origanum Vulgare Ssp. Vulgare in the Eastern Anatolia Region of Turkey. Food Control. 15, 549-57.
20
[21]Sánchez-González, L., Vargas, M., González-Martínez, C., Chiralt, A., Cháfer, M. (2009). Characterizationof Edible Films Based on Hydroxyl Propylmethylcellulose and Tea Tree Essential Oil. Food Hydrocolloids. 23, 2102–9.
21
[22]Sánchez-González, L., Chiralt, A., González-Martínez, C., Cháfer, M. (2011). Effect of Essential Oils on Properties of Film Forming Emulsions and Films Based on Hydroxypropylmethylcellulose and Chitosan. J. Food Eng. 105, 246–53.
22
[23]Pires, C., Ramos, C., Teixeira, B., Batista, I., Nunes, M.L., A., M. (2013). Hake Proteins Edible Films Incorporated with Essential Oils: Physical, Mechanical, Antioxidant and Antibacterial Properties Food Hydrocolloids. 30, 224-31.
23
[24]Hosseini, M.H., Razavi, S.H., Mousavi, M.A. (2009). Antimicrobial, Physical and Mechanical Properties of Chitosan-Based Films Incorporatedwith Thyme, Cloveand Cinnamon Essential Oils. J. Food Process. Preserv. 33, 727-43.
24
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه اثر ضدعفونی کنندگی ازن و پرکلرین بر کیفیت تغذیه ای، میکروبی، حسی و ماندگاری کاهو
امروزه تمایل برای حذف مشتقات کلر در ضدعفونی کردن مواد غذایی باعث ارائه روشهای جایگزین در جهت تولید غذاهای ارگانیک، سبزیها و میوههای با کیفیت ماندگاری بالا شده است. در این تحقیق اثر ضدعفونی کنندگی ازن و پرکلرین بر کیفیت تغذیهای (ویتامین C، بتاکاروتن)، میکروبی (باکتریهای مزوفیل هوازی، سرماگرا، انتروباکتریاسه، کپکها و مخمرها) و حسی برشهای کاهوی تازه مورد بررسی قرار گرفت. برای اندازهگیری میزان ویتامین C از دستگاه اسپکتروفتومتر، اندازهگیری بتاکاروتن از دستگاه HPLC و ارزیابی رنگ از دستگاه شبیه ساز هانترلب استفاده شد. نتایج نشان دادند که استفاده از تیمارهای پرکلرین و ازن با وجود اینکه پس از فرایند باعث کاهش میزان ترکیبات تغذیهای ویتامین C و بتاکاروتن میشود ولی در انتهای زمان نگهداری 8 روزه میزان این ترکیبات در نمونههای تیمارشده کاهو بالاتر از نمونه کنترل بود. در ارتباط با ویژگیهای رنگی مشخص شد که استفاده از ازن باعث افزایش شدت سفیدی و زردی و کاهش شدت سبزی نمونه کاهو شد ولی استفاده از پرکلرین باعث شدت کاهش سفیدی و سبزی و افزایش زردی نمونهها شد. استفاده از ازن و پرکلرین نسبت به تیمار کنترل باعث کاهش معنیدار (05/0>P) شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی، سرماگرا، انتروباکتریاسه و کپک و مخمرها در انتهای مدت زمان نگهداری شد ولی اثر ازن در این کاهش بیشتر بود (به ترتیب: از Log CFU/gr 57/7 به 42/6، از Log CFU/gr 13/7 به 74/5، از Log CFU/gr 04/6 به 84/3، از Log CFU/gr 58/7 به 42/4). همچنین نتایح حاکی از آن بود که نمونههای تیمار شده ازن دارای امتیازهای حسی بالاتری نسبت به نمونههای پرکلرین و کنترل سبزی کاهو بودند. با توجه به اینکه استفاده از ازن علاوه بر حفظ بهتر ترکیبات تغذیهای، ویژگیهای ظاهری، کیفیت میکروبی بالای نمونه کاهو، باعث افزایش ویژگیهای حسی در مدت زمان نگهداری میشود، بنابراین استفاده از ازن به عنوان روش جدید برای ضدعفونی کاهو توصیه میشود.
https://jift.irost.ir/article_126_8d8dcededb39b8b58f15d680717bdac0.pdf
2015-04-21
75
84
10.22104/jift.2015.126
کاهو
ازن
پرکلرین
کیفیت تغذیهای
مصطفی
بک محمدپور
ataysahand@gmail.com
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، پردیس بین المللی ارس، دانشگاه تبریز
AUTHOR
سیدهادی
پیغمبردوست
peighambardoust@tabrizu.ac.ir
2
دانشیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
جواد
حصاری
j-hesari@yahoo.com
3
دانشیار، گروه صنایع غذایی، دانشگده کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
کاظم
علیرضالو
k.alirezalu@tabrizu.ac.ir
4
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
[1] Akbas, M.Y., Olmez, H. (2007). Effectiveness of organic acids, ozonated water and chlorine dippings on microbial reduction and storage quality of fresh-cut iceberg lettuce. Journal of the Science of Food and Agriculture 87, 2609–2616.
1
[2] Allende, A., Aguayo, E., Artés, F. (2004). Microbial and sensory quality of commercial fresh processed red lettuce throughout the production chain and shelf-life. International Journal of Food Microbiology 91, 109–117.
2
[3] Alexopoulos, A., Plessas, S., Ceciu, S., Lazar, V., Mantzourani, I., Voidarou, C., Stavropoulou, E., Bezirtzoglou, E. (2013). Evaluation of ozone efficacy on the reduction of microbial population of fresh cut lettuce (Lactuca sativa) and green bell pepper (Capsicum annuum). Food Control 30, 491-496.
3
[4] AOAC. (2005). Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC, USA.
4
[5] Beltran, D., Selma, M.V., Marin, A., Gil, M. I. (2005). Ozonated water extends the shelf life of fresh-cut lettuce. Journal of Agricultural and Food Chemistry 53, 5654–5663.
5
[6] Bermudez-Aguirre, D., Barbosa-Canovas, G.V. (2013). Disinfection of selected vegetables under nonthermal treatments: Chlorine, acid citric, ultraviolet light and ozone. Food Control 29, 82-90.
6
[7] Chen, Z., Zhub, Ch., Zhangb, Y., Niub, D., Dub, J. (2010). Effects of aqueous chlorine dioxide treatment on enzymatic browning and shelf-life of fresh-cut asparagus lettuce (Lactuca sativa L.). Postharvest Biology and Technology 58, 232–238.
7
[8] De la Rosa, L.A., Alvarez-Parrilla, E., Gonzalez-Aguilar, G.A. (2010). Fruit and Vegetable Phytochemicals: Chemistry, Nutritional Value and Stability. Wiley-Blackwell: Hoboken, New Jersey, USA.
8
[9] Devic, E., Guyot, S., Daudin, J., Bonazzi, C. (2010). Effect of temperature and cultivar on polyphenol retention and mass transfer during osmotic dehydration of apples. Journal of Agricultural and Food Chemistry 58, 606-616.
9
[10] Dychdala, G.R. (1991). Chlorine and chlorine compounds. In: Block, S.S. (eds.), Disinfection Sterilization & Preservation, fourth ed. Lea and Febiger, Philadelphia, Pp. 131–151.
10
[11] Hassenberg, K., Idler, C., Molloy, E., Geyer, M., Plöchl, M., Barnes, J. (2007). Use of ozone in a lettuce-washing process: an industrial trial. Journal of the Science of Food and Agriculture 87, 914–919.
11
[12] James, S.J., Ketteringham, L.P., James, C. (2000). Using ozone to reduce the bacteria contamination of green peppers, herbs and salad vegetables. Food & Drink Special Interest Group 21, 129-132.
12
[13] Kim, J.G., Yousef, A.E., Chism, G.W. (1999). Use of ozone to inactivate microorganisms on lettuce. Journal Food Safety 19, 17–34.
13
[14] Koseki, S., Isobe, S. (2006). Effect of ozonated water treatment on microbial control and on browning of iceberg lettuce (Lactuca sativa L.). Journal of Food Protection 69, 154–160.
14
[15] Leon, K., Mery, D., Pedreschi, F., Leon, J. (2006). Color measurement in L*a*b* units from RGB digital images. Food Research International 39, 1084–1091.
15
[16] Martín-Diana, A. B., Rico, D., Barry-Ryan, C., Frías, J. M., Henehan, G. T. M., Barat, J. M. (2007). Efficacy of steamer jet-injection as alternative to chlorine in fresh-cut lettuce. Postharvest Biology and Technology 45, 97-107.
16
[17] Muthukumarappan, K., O’Donnell, C. P., Cullen, P.J. (2008). Ozone utilization. Encyclopedia of Agricultural, Food, and Biological Engineering 52, 1-4.
17
[18] Olmez, H., Akbas, M. Y. (2009). Optimization of ozone treatment of fresh-cut green leaf lettuce. Journal of Food Engineering 90 (4), 487–494.
18
[19] Ölmez, H., Leskinen, M.b., Särkkä-Tirkkonen, M. (2007). Effect of ozonated water on the microbiological physical and nutritional quality parameters of minimally processed lettuce during shelf-life. 3rd QLIF Congress, Hohenheim, Germany.
19
[20] Pascual, A., Llorca, I., Canut, A. (2007). Use of ozone in food industries for reducing the environmental impact of cleaning and disinfection activities. Trends in Food Science and Technology 18, 29–35.
20
[21] Terada, M., Watanabe, Y., Kunitomo, M., Hayashi, E. (1978). Differential rapid analysis of ascorbic-acid and ascorbic-acid 2-sulfate by dinitropHenylhydrazine method. Analytical Biochemistry 84, 604–608.
21
[22] Zakaria, M., Simpson, K., Brown, P.R., Krstulovic, A. (1979). Use of reversed-phase high-performance liquid chromatographic analysis for the determination of provitamin a carotenes in tomatoes. Journal of Chromatography 176, 109–117.
22
ORIGINAL_ARTICLE
اثرات ضد اکسندگی و ضد میکروبی عصاره برگ درخت پرتقال (Citrus sinensis) کشت شده در ایران و بررسی پایداری اکسیداسیون روغن سویای غنی سازی شده با آن
عصارههای متانولی بهدست آمده از برگ سبز و سیاه شده درخت پرتقال از نظر خواص ضداکسندگی، محتوی ترکیبات فنولی و اثرات ضدمیکروبی بر میکروبهای: انتروکوکوس فکالیس، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتری و یرسینیا انتروکولیتیکا بررسی گردید. سپس این عصارهها در 3 غلظت 500، 750 و ppm1000 در روغن سویای تصفیه شده بدون ضداکسنده به کار گرفته و بعد در دمایC ° 60 به مدت یک ماه ذخیره شدند. متعاقباً مقادیر اسیدیته، اندیس یدی و اندیس پراکسید نمونههای روغن تعیین گردیدند. بر اساس نتایج بهدست آمده، بهطور کلی هر دو عصاره برگ پرتقال قدرت ضد اکسندگی و ضد میکروبی ضعیفی داشتند زیراکه در غلظتهای با ماده خشک gr/ml 500 الی 2000 از عصارهها، عصارۀ سبز آن به طور معنیداری (01/0p ) قدرت ضداکسندگی به روش حذف رادیکالهای DPPH (در محدوده %5/26- 57/3) بیشتری نسبت به عصارۀ برگی سیاه (در محدوده %85/20- 4/1) داشت. همچنین عصارۀ برگ سبز پرتقال با حداقل غلظت ماده خشک mg/ml 55 فقط از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ممانعت کرد. اما عصارۀ برگی سیاه با حداقل غلظت ماده خشک mg/ml 110 توانست از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و یرسینیا انتروکولیتیکا جلوگیری نماید. در آزمونهای پایداری روغن، با افزایش غلظت ماده خشک عصاره برگ سبز مقادیر اسیدیته و پراکسید نمونهها بهطور معنیداری (05/0p ) کاهش یافت. نتایج نهایی نشان داد که روغن سویای حاوی ppm1000 عصارۀ برگهای سبز پرتقال از نظر مقادیر اسیدیته فاقد اختلاف معنیدار (05/0p )، از نظر مقادیر اندیس یدی مشابه و در آزمون عدد پراکسید واجد اختلاف معنیدار (05/0p ) و دارای میزان کمتری از عدد پراکسید نسبت به روغن سویای حاوی ضداکسنده تجارتی پروپیل گالات (ppm200) بود لذا عصاره برگ سبز پرتقال میتواند به عنوان جایگزین آنتی اکسیدانهای سنتزی در نگهداری روغنها و چربیهای خوراکی بهکار رود اما با توجه به مشکل کدورت ظاهری ایجاد شده در روغن سویا حاوی آن، روشهای کدورت زدایی در تحقیقات بعدی پیشنهاد میگردد.
https://jift.irost.ir/article_128_e0c442d63c9483fa785a246eda384e30.pdf
2015-04-21
85
96
10.22104/jift.2015.128
کلمات کلیدی: عصاره برگی پرتقال
قدرت ضداکسندگی
اثر ضد میکروبی
پایداری روغن سویا
ابوالفضل
فدوی
fadavi.ac.ir@gmail.com
1
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، گلستان
LEAD_AUTHOR
هادی
کوهساری
2
گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد آزادشهر، گلستان
AUTHOR
1. فاطمی، ح. 1381. شیمی مواد غذایی. انتشارات شرکت سهامی انتشار. 480 ص.
1
2. Ebrahimzadeh, M. A., Pourmorad, F. & Hafezi, S. (2008) Antioxidant activities of Iranian corn silk, Turk J Biol. 32, 43-49.
2
3. Lewis, N. G. (1993) Plant phenolics. In R. G. Alscher & J. L. Hess (Eds.), Antioxidants in higher plant (pp. 135–169). Boca Raton, FL: CRC Press.
3
4. Rao, M. V., Paliyath, G. & Ormrod, D. P. (1996) Ultraviolet-B- and Ozone-Induced Biochemical Changes in Antioxidant Enzymes of Arabidopsis thaliana, Plant Physiology. 110, 125-136.
4
5. Gil, M. I., Tomás-Barberán, F. A., Hess-Pierce, B. & Kader, A. A. (2002) Antioxidant capacities, phenolic compounds, carotenoids, and vitamin C contents of nectarine, peach, and plum cultivars from California, Journal of agricultural and food chemistry. 50, 4976-4982.
5
6. Cerutti, P. (1991) Oxidant stress and carcinogenesis, European journal of clinical investigation. 21, 1-5.
6
7. Halliwell, B., & Gutteridge, J. M. C. (1990) Role of free radicals and catalytic metal ions in human disease: An overview, Methods in Enzymology. 186, 1–85.
7
8. Wang, H., Cao, G. & Prior, R. L. (1996) Total antioxidant capacity of fruits, Journal of agricultural and food chemistry. 44, 701-705.
8
9. Vinson, J. A., Jang, J., Yang, J., Dabbagh, Y., Liang, X., Serry, M., Proch, J. & Cai, S. (1999) Vitamins and especially flavonoids in common beverages are powerful in vitro antioxidants which enrich lower density lipoproteins and increase their oxidative resistance after ex vivo spiking in human plasma, Journal of agricultural and food chemistry. 47, 2502-2504.
9
10. Miller, N. J. & Rice-Evans, C. A. (1997) The relative contributions of ascorbic acid and phenolic antioxidants to the total antioxidant activity of orange and apple fruit juices and blackcurrant drink, Food Chemistry. 60, 331-337.
10
11. Lagha-Benamrouche, l. & Madani, K. (2013) Phenolic contents and antioxidant activity of orange varieties(Citrus sinensis L. and Citrus aurantium L.) cultivated in Algeria:Peels and leaves, Industrial Crops and Products 50, 723- 730.
11
12. Guo, Y.-P., Zhou, H.-F. & Zhang, L.-C. (2006) Photosynthetic characteristics and protective mechanisms against photooxidation during high temperature stress in two citrus species, Scientia Horticulturae. 108, 260-267.
12
13. Pękal, A., Dróżdż, P., Biesaga, M. & Pyrzynska, K. (2011) Evaluation of the antioxidant properties of fruit and flavoured black teas, European journal of nutrition. 50, 681-688.
13
14. Rise, M., Cojocaru, M., Gottlieb, H. E. & Goldschmidt, E. E. (1989) Accumulation of α-tocopherol in senescing organs as related to chlorophyll degradation, Plant Physiology. 89, 1028-1030.
14
15. Hatano, K. (1988) Yasuhara, & Okuda (1988) T. Hatano, H. Kagawa, T. Yasuhara, T. Okuda, Two new flavonoids and other constituents I licorice root: their relative astringency and radical scavenging effects, Chemical and Pharmaceutical Bulletin. 36, 2090-2097.
15
16. Kähkönen, M. P., Hopia, A. I., Vuorela, H. J., Rauha, J.-P., Pihlaja, K., Kujala, T. S. & Heinonen, M. (1999) Antioxidant activity of plant extracts containing phenolic compounds, Journal of agricultural and food chemistry. 47, 3954-3962.
16
17. Singh, N. & Rajini, P. (2004) Free radical scavenging activity of an aqueous extract of potato peel, Food Chemistry. 85, 611-616.
17
18. Indu, M., Hatha, A., Abirosh, C., Harsha, U. & Vivekanandan, G. (2006) Antimicrobial activity of some of the south-Indian spices against serotypes of Escherichia coli, Salmonella, Listeria monocytogenes and Aeromonas hydrophila, Brazilian Journal of Microbiology. 37, 153-158.
18
19. AOAC, I. (1990) AOAC International accreditation criteria for laboratories performing food microbiological and chemical analyses in foods, feeds, and pharmaceutical testing. No;925.41, P. 612, AOAC International, USA.
19
20. AOAC, I. (1990) AOAC International accreditation criteria for laboratories performing food microbiological and chemical analyses in foods, feeds, and pharmaceutical testing. No;965.33, P. 612., AOAC International. , USA.
20
21. AOAC, I. (1990 ) AOAC International accreditation criteria for laboratories performing food microbiological and chemical analyses in foods, feeds, and pharmaceutical testing. NO; 920.158, P. 612, AOAC International, USA.
21
22. Kamal, G. M., Ashraf, M. Y., Hussain, A. I., Shahzadi, A. & Chughtai, M. I. (2013) ANTIOXIDANT POTENTIAL OF PEEL ESSENTIAL OILS OF THREE PAKISTANI CITRUS SPECIES: CITRUS RETICULATA, CITRUS SINENSIS AND CITRUS PARADISII, PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY. 45, 1449-1454.
22
23. Nakhaee Moghaddam, M. (1388) effect of antimicrobial of methanolic extract of orange peel (Citrus sinensis) against clinical Helicobacter Piloree in Vivo, journal of microbial biotechnology of Islamic Azad University. 2, 37-43.
23
24. Rapisarda, P., Tomaino, A., Lo Cascio, R., Bonina, F., De Pasquale, A. & Saija, A. (1999) Antioxidant effectiveness as influenced by phenolic content of fresh orange juices, Journal of agricultural and food chemistry. 47, 4718-4723.
24
25. LIU, L., ZHANG, Y., SHA, J. & LI, R. (2010) Study on the extraction of flavonoid compound in orange peel and it's antioxidant property, Journal of Northeast Agricultural University. 4, 030.
25
26. GhareKhani, M., Ghorbani, M., GhareKhani, A, Sadeghi Mahunak, A., Jebraeeli, Sh. and Ghasemi, E. (1390) Effect of Orange Thamson peel and pulp extracts in prevention of soybean oil oxidation., Faslname Giahan Daruee. 8, 55-66.
26
27. Catherine, A., Rice-Evans, C. A., Nicholas, J.M., George, P. (1996) Structure-antioxidant activity relationships of flavonoids and phenolic acids, Free Radical Biology & Medicine. 20, 933-956.
27
28. Pokorny΄, J., & Schmidt, S. (2001). (2001) Natural antioxidant functionality during food processing. , In J Pokorny΄, N Yanishlieva, & M Gordon (Eds), Antioxidants in food (pp 331-354). Boca Raton: CRC Press.
28
29. Wong, L. F. (2006) Antioxidant and antimicrobial activities of Alpinia species, B. Sc.(Hons.) Thesis, Monash University Malaysia.
29
30. Chan, E., Lim, Y. & Omar, M. (2007) Antioxidant and antibacterial activity of leaves of< i> Etlingeraspecies (Zingiberaceae) in Peninsular Malaysia, Food Chemistry. 104, 1586-1593.
30
31. Zheng, W. & Wang, S. Y. (2001) Antioxidant activity and phenolic compounds in selected herbs, Journal of agricultural and food chemistry. 49, 5165-5170.
31
32. Awika, J. M., Rooney, L. W., Wu, X., Prior, R. L. & Cisneros-Zevallos, L. (2003) Screening methods to measure antioxidant activity of sorghum (Sorghum bicolor) and sorghum products, Journal of agricultural and food chemistry. 51, 6657-6662.
32
33. Norajit, K. (2007) Antimicrobial effect of five Zingiberaceae Essential oils, Molecules. 12, 2047-2060.
33
34. Schlievert, P., Deringer, J., Kim, M., Projan, S. and Novick, R. (1992) Effect of glycerol monolaurate on bacterial growth and toxin production, Antimicrob Agents Chemother. 36, 626-631.
34
35. McDonnell, G. & Russell, A. D. (1999) Antiseptics and disinfectants: activity, action, and resistance, Clinical microbiology reviews. 12, 147-179.
35
36. Priscila G Mazzola , A. M. M. a. T. C. P. (2006) Chemical resistance of the gram negative bacteria todifferent sanitizers in a water purification system, BMC Infectious Disease. 6, 131-137.
36
37. Einarsson H, E. T. a. N. I. (1988) Inhibitory mechanism of Maillard reaction products, Microbios. 53, 27-36.
37
38. Kajimoto, G. Y., H. (1975) Relationship between the reaction of melanoidin and metal in oil system and effect of melanoidin-metal complex on the rancidification of oil, Yukagaku. 24, 297-300.
38
39. Lee, M. R., Winters, A. L., Scollan, N. D., Dewhurst, R. J., Theodorou, M. K. & Minchin, F. R. (2004) Plant‐mediated lipolysis and proteolysis in red clover with different polyphenol oxidase activities, Journal of the Science of Food and Agriculture. 84, 1639-1645.
39
40. Lin, X., Xu, B. & Rui, L. (2014) Pancreatic Lipase Inhibitory Effects of Mangosteen Pericarps, Advance Journal of Food Science & Technology. 6.
40
41. Gunstone, F. D. (2004) Rapeseed And Canola Oil: Production. Processing, Properties, And Uses, CRC Press.
41
42. Ruzbahan, E., Ali pour, D., Barzegar, M. and Azizi, M. H. (1387) Antioxidant activity of phenolic compound of grape pulp., journal of Food science and food industry. 5, 69-74.
42
43. Samadluee, H., Azizi, M. H., Barzegar (1386) effect of phenolic compound of seed pomegranate on soybean oil, Journal of agricultural sciences and natural resources 14, 42-49.
43
ORIGINAL_ARTICLE
جداسازی و شناسایی سویه تولیدکننده آنزیم فسفولیپاز از پساب صنعت روغن و جهش آن
در پژوهش حاضر گونههای مختلف تولید کننده آنزیم فسـفولیپاز از پساب صنعت روغن جداسازی و در نهایت سـویه قارچی ZB-ZH 192 Tricoderma atroviride شناسایی و جهت ادامه بررسیها انتخاب گردید. جهت افزایش میزان فعالیت آنزیم، سویه منتخب تحت جهش تصادفی توسط پرتودهی با اشعه گاما در دزهای Gy 200، 400، 600 و 800 قرار گرفت. مقایسه میزان فعالیت آنزیم سویه جهشیافته با نوع وحشی نشان داد که دز Gy 400 اشعه گاما سبب ایجاد جهش پایدار همراه با افزایش میزان فعالیت فسفولیپاز و تودهزیستی، به ترتیب از 96/1 به U/mL/3 و g/L13/8 به g/L 17/13 شده است. به منظور غربالگری و بررسی اثر فاکتورهای مختلف بر میزان توده زیستی و فعالیت فسفولیپاز سویه جهشیافته منتخب، از طرح پلاکت - برمن با هفت متغیر دما، زمان، میزان فسفولیپید سویا (به عنوان منبع کربنی)، میزان پپتون (به عنوان منبع نیتروژنی)، نسبت مساوی از منو و دیپتاسیمهیدروژن فسفات (به عنوان منبع فسفر)، درصد تلقیح و سن تلقیح، در دو سطح، توسط نرمافزار JMP استفاده گردید. نتایج نشان داد که سطوح بالای متغیرهای زمان، دما و فسفولیپید سویا به عنوان منبع کربنی اثر معنیداری بر میزان فعالیت آنزیمی داشتند، در حالیکه متغیرهای میزان پپتون به عنوان منبع نیتروژنی و زمان، بر تولید توده زیستی تأثیر معنیدار نشان دادند.
https://jift.irost.ir/article_132_5ec92756ae072fcd5f58a594eb2751b5.pdf
2015-04-21
97
107
10.22104/jift.2015.132
فسفولیپاز
Tricoderma atroviride
اشعهگاما
طراحی پلاکت – برمن
فعالیت آنزیمی
تودهزیستی
زهرا
بیگ محمدی
zahrabeigmohammadi@yahoo.com
1
دانشجوی دکترا، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
زهره
حمیدی اصفهانی
hamidy_z@modares.ac.ir
2
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس
LEAD_AUTHOR
محمد علی
سحری
sahari@modares.ac.ir
3
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
کیانوش
خسروی دارانی
kiankh@yahoo.com
4
دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی
AUTHOR
[1]. Alp, S., Arikan, S. (2008). Investigation of extracellular elastase, acid proteinase and phospholipase activities as putative virulence factors in clinical isolates of Aspergillus species. J. Basic Microbiol., 48, 331-337.
1
[2]. Sergeev, N., Distler. M., Vargas, M., Chizhikov, V., Herold, K. E., Rasooly, A. (2006). Microarray analysis of Bacillus cereus group virulence factors. J. Microbiol. Methods., 65, 488-502.
2
[3]. Xu, S., Cai, L., Zhao, L., Douhan-Håkansson, L., Kristjánsson, G., Pauksen, K. (2010). Tissue localization and the establishment of a sensitive immunoassay of the newly discovered human phospholipase B-precursor (PLB-P). J. Immunol. Methods., 353, 71-77.
3
[4]. Leon, C., Taylor, R., Bartlett, K. H., Wasan, K. M. (2005). Effect of heat-treatment and the role of phospholipases on fungizoneinduced cytotoxicity within human kidney proximal tubular (HK-2) cells and Aspergillus fumigatus. Int. J. Pharm., 14, 211-218.
4
[5]. Guo, Z., Vikbjerg, A. F., Xu, X. (2005). Enzymatic modification of phospholipids for functional applications and human nutrition. Biotechnol. Adv., 23, 203–259.
5
[6]. Song, J. K., Han, J. J., Rhee, J. S. (2005). Phospholipases: Occurrence and production in microorganisms, assay for high-throughput screening, and gene discovery from natural and man-made diversity. J. AOCS., 82(10), 691-705.
6
[7]. Song, J. K., Rhee, J. S. (2000). Simultaneous enhancement of thermo-stability and catalytic activity of phospholipase A1 by evolutionary molecular engineering. Appl. Environ. Microbiol., 66, 890–894.
7
[8]. Song, J. K., Rhee, J. S. (2001). Enhancement of stability and activity of phospholipase A1 in organic solvents by directed evolution. BBA-Mol. Cell Biol. Lipids, 1547, 370–378.
8
[9]. Hartmann, M., Guberman, A., Christensen, M., Tiedtke, A. (2000). Screening for and characterization of phospholipase A1 hypersecretory mutants of Tetrahymena thermophila. Appl. Microbiol. Biotechnol., 54, 390-396.
9
[10]. Shiba, Y., Ono, C., Fukui, F., Watanabe, I., Serizawa, N., Gomi, K.,Yoshikawa, H. (2001). High-Level secretory production of phospholipase A1 by Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus oryzae. Biosci. Biotechnol. Biochem., 65, 94–101.
10
[11]. Kishimura, H., Ojima, T. Hayashi, K., Nishita, K. (2004). Bacterial expression and characterization of starfish phospholipase A2. Comp. Biochem. Physiol., 128, 565–573.
11
[12]. Plackett, R. L., Burman, J. P. (1946). The design of optimum multifactorial experiments, Biometrika., 33, 305.
12
[13]. Jiang, F., Kaleem, I., Huang, S., Li. C. (2012). Cloning and expression of a gene with phospholipase B activity from Pseudomonas fluorescens in Escherichia coli. Bioresource Technol., 104, 518–522.
13
[14]. Jiang, F., Wang, J., Kaleem, I., Dai, D., Zhou, X., Li. C. (2011). Degumming of vegetable oils by a novel phospholipase B from Pseudomonas fluorescens BIT-18. Bioresource Technol, 102, 8052–8056.
14
[15]. Zarei Mahmoudabadi, A., Zarrin, M., Miry, S. (2010). Phospholipase activity of Candida albicans isolated from vagina and urine samples. Jundashapur. J. Microbiol. 3 (4), 169–173.
15
[16]. Cummings, B. (2013). Microbiology, A Laboratory Manual, 10th ed., Longman, New Yourk, 560 p.
16
[17]. صفایی، ن.؛ علیزاده، ع.؛ سعیدی، ع.؛ رحیمیان، ح.؛ و آدام، گ. (1384) تشخیص مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی جمعیت های ایرانی Fusarium graminearum عامل بلایت سنبله گندم. بیماریهای گیاهی ایران، جلد 41، ص171-189.
17
[18]. Goldman, E., Green, L. H. (2008). Practical handbook of microbiology, 2nd ed, CRC Press, USA, 876 p.
18
[19]. Ridout, C. J., Coley-Smith J. R. (1988). Fractionation of extracellular enzymes from a mycoparasitic strain of Trichoderma harzianum. Enzym. Microb. Technol., 10, 180-187.
19
[20]. Singh, A., Shahid, M., Srivastava, M., Pandey, S., Sharma, A. (2014). Optimal physical parameters for growth of Trichoderma Species at varying pH, temperature and agitation. Virol. Mycol., 3, 1-9.
20
[21]. Jiang, X., Chang, M., Wang, X., Jin, Q., Wang, X. (2014). The effect of ultrasound on enzymatic degumming process of rapeseed oil by the use of phospholipase A1. Ultrasoni. Sonochem., 21, 142–148.
21
[22]. Acikel, U., Ersana, M., SAĞ Acikel, Y. (2011). The effects of the composition of growth medium and fermentation conditions on the production of lipase by R. delemar. Turk. J. Biol., 35, 35-44.
22
[23]. Hosseni, S. M., Khosravi-Darani, K., Mohammadifar, M. A., Nikoopour, H. (2009). Production of mycoprotein by Fusarium venenatum growth on modified vogel medium. Asian J. Chem., 21, 4017-4022.
23
[24]. Hou, C. T., Johnston. T. (1992). Screening of lipase activities with cultures from the agricultural research service culture collection, J. AOCS., 69, 1088-1097.
24
[25]. Maza, L. M., Pezzlo, M, Baron, E. (1997). Color atlas of diagnostic microbiology. Mosboy-Book, Inc. Missouri, USA, 223 p.
25
[26]. Davidson, J., Schiestl, R. (2000). Cancer Cell Biology. Harvard School Public Health, 665 Huntington Avenue, Boston, USA.
26
[27]. Trampuz, A., Piper, K. E., Steckelberg, J. M., Patel, R. (2006). Effect of gamma irradiation on viability and DNA of Staphylococcus epidermidis and Escherichia coli. J. Med. Microbiol., 55, 1271–1275.
27
[28]. مرادی، ر.؛ شهبازی، س.؛ اهریمصطفوی، ح.؛ ابراهیمی، م. ع.؛ عسکر، ح.؛ میرمجلسی، م. (1392). بررسی تأثیرات پرتو گاما بر خصوصیات مرفولوژیکی و آنتاگونیستی قارچTrichoderma harzianum ، زیستفناوری گیاهان زراعی، جلد 4، ص 109-117.
28
[29]. Zakipour-Molkabadi, E., Hamidi-Esfahani, Z., Sahari, M. A., Azizi, M. H. (2013). Improvement of strain Penicillium sp. EZ-ZH190 for tannase production by induced mutation. Appl. Biochem. Biotechnol., 171,1376–1389.
29
[30]. Wu, J., Xiao, Y., Yu, H. (2005). Degradation of lignin in pulp mill wastewaters by white-rot fungi on biofilm. Bioresource Technol., 96, 1357-1363.
30