%0 Journal Article %T بررسی قابلیت‌های تکنولوژیکی و خصوصیات زیست فعال پلی ساکارید ساقه تیفا %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A سروریان, ریحانه %A خواجه رحیمی, امیراقبال %A تدینی, مهرنوش %A عزیزی, محمدحسین %A حجتی, محمد %D 2020 %\ 07/22/2020 %V 7 %N 4 %P 567-580 %! بررسی قابلیت‌های تکنولوژیکی و خصوصیات زیست فعال پلی ساکارید ساقه تیفا %K پلی‌ساکارید %K ساقه تیفا %K قابلیت تکنولوژیکی %R %X < p>این تحقیق با هدف جداسازی پلی ساکارید ساقه تیفا و بررسی خصوصیات تکنولوژیک، فعالیت ضد اکسایشی و ضد باکتریایی آن انجام شد. در این راستا پلی ساکارید ساقه تیفا با استفاده از روش استخراج قلیایی-اولتراسونیک تحت شرایط نسبت آب به ماده خام mL/g 25 ، غلظت سدیم هیدروکسیدM 5/1 و زمانmin 40 استخراج گردید. در این بررسی نتایج پراکندگی نور پویا نشان داد که متوسط اندازه ذرات و پتانسیل زتا به ترتیب nm 282 و mV 52/21- بود. بر اساس نتایج نسبت هاسنر و قابلیت جریان پلی ساکارید تیفا به ترتیب 02/0±16/1 و 01/0±99/13% بود. این ترکیب ظرفیت بالایی برای نگهداری آب (15/0±28/9 %)، جذب روغن(14/0±37/4%)، فعالیت امولسیونی (%100) و پایداری امولسیون(%96) نشان داد. همچنین نتایج بررسی فعالیت ضد اکسایشی بیانگر توانایی مطلوب پلی‌ساکارید تیفا ( mg/mL47/0= 〖IC〗_(50 )) برای مهار رادیکال‌های آزاد ABTS بود. نتایج بررسی فعالیت ضد باکتریایی به روش انتشار دیسک در آگار نشان داد که این ترکیب دارای تاثیر معنی داری بر مهار رشد باکتری های منتخب در این مطالعه نبود. با توجه به نتایج به دست آمده این پلی ساکارید می‌تواند به عنوان یک منبع طبیعی آنتی اکسیدان و ترکیبی مناسب برای استفاده های تکنولوژیکی معرفی گردد. %U https://jift.irost.ir/article_974_c6f511f517b7f200543d4eb7f2719770.pdf