%0 Journal Article %T ریزپوشانی اسانس هل با صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین و بررسی خواص فیزیکی - شیمیایی آنها %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A شهیدی, مصطفی %A ملاویسی, محمد %D 2020 %\ 04/20/2020 %V 7 %N 3 %P 433-446 %! ریزپوشانی اسانس هل با صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین و بررسی خواص فیزیکی - شیمیایی آنها %K ریزپوشانی %K اسانس هل %K صمغ عربی %K مالتودکسترین %K اینولین %R 10.22104/jift.2019.3813.1903 %X این تحقیق با هدف ریزپوشانی اسانس هل، مقایسه تأثیر افزودن مالتودکسترین و اینولین به صمغ عربی به عنوان مواد پوشش دهنده و بررسی پایداری و ویژگی‌های ریزکپسول‌های تولیدی صورت گرفت. در این پژوهش کربوهیدرات های صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین به عنوان ترکیبات دیواره مورد استفاده قرار گرفت. ویژگى هاى بهترین ترکیب نظیر پایدارى در طى 9 هفته نگه‌دارى، بازده ریزپوشانی توسط کروماتوگرافی گازی، چگالی توده و ذره، رطوبت، حلالیت، شکل و اندازه ذرات مورد بررسى قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده برای بازده ریزپوشانی، رهایش در محیط دهان و بازیابی پودر ترکیب صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین با نسبت به ترتیب 25:50:25 به عنوان بهترین ترکیب در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان از افزایش عمر نگهداری آلفا ترپنیل استات و 1 و 8 سینئول در طى 9 هفته نگه‌دارى در دمای محیط را داشت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که ریزکپسول تولید شده کروی بوده و ترک و شکاف اندکی در آن دیده می شود. بازده ریزپوشانی ترکیبات موثره بهترین ترکیب شامل آلفا ترپنیل استات و 1 و 8 سینئول به ترتیب 67/77 و 15/63 درصد، میزان رطوبت 77/3 درصد، حلالیت 56/87 درصد، چگالی توده و ذره به ترتیب 41/0 و 32/0 گرم بر میلی لیتر، اندازه ذرات 506/2 میکرومتر و توزیع اندازه ذرات 825/0 بدست آمد. نتایج این پژوهش نشان داد که اینولین دارای ظرفیت بالقوه ای جهت جایگزین صمغ عربی می‌باشد. نتایج نشان داد که مواد انتخاب شده دیواره را می‌توان به طور موثر برای تولید امولسیون‌های اسانس هل با حداکثر بازده ریزپوشانی، بازده ریزپوشانی آلفا ترپنیل استات، بازده ریزپوشانی 1 و 8 سینئول، رهایش اسانس هل و بازیابی پودر استفاده نمود. %U https://jift.irost.ir/article_875_1e7cf1989fbdb3f857d8a89a096ab2b9.pdf