%0 Journal Article %T تاثیر روش‌های استخراج خیساندن و فراصوت بر محتوای ترکیبات فنلی بره موم %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A رضوی زاده, بی بی مرضیه %A نیازمند, راضیه %D 2019 %\ 01/21/2019 %V 6 %N 2 %P 293-304 %! تاثیر روش‌های استخراج خیساندن و فراصوت بر محتوای ترکیبات فنلی بره موم %K بره موم %K ترکیبات فنلی کل %K فراصوت %K خیساندن %K کروماتوگرافی %R 10.22104/jift.2019.3161.1766 %X در این پژوهش مقدار ترکیبات فنلی کل موجود در عصاره بره‌موم حاصل از استخراج به دو روش خیساندن و فراصوت و نیز تأثیر روش استخراج بر نوع و مقدار هر یک از ترکیبات فنلی به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بررسی شده است. استخراج به روش خیساندن در نسبت‌های مختلف بره موم به حلال اتانل 70% (10, 30, 50 % w/v) و در مدت‌‌های مختلف (2, 8, 24 h) انجام گرفت. استخراج به کمک فراصوت نیز در مدت‌‌های صوت‌دهی (7, 14, 21 min) و دامنه‌های نوسانی (60, 80, 100 %) انجام شد. بیشترین مقدار ترکیبات فنلی در عصاره بره‌موم از روش خیساندن در مدت استخراج 24 h و با نسبت 10 %w/v بره موم به حلال برابر با 44.82% بدست آمد. در حالی‌که، با روش اعمال فراصوت به مدت 21 min و با دامنه نوسانی 80% بیشترین ترکیبات فنلی برابر با 41.19% حاصل شد. شناسایی محتوی ترکیبات فنلی عصاره ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا نشان داد که تعداد 15 ترکیب فنلی در عصاره بره موم حاصل از روش خیساندن مشخص شدند در حالی که در عصاره به دست‌آمده از روش فراصوت 13 ترکیب شناسایی شدند. بیشترین ترکیب بازیابی و شناسایی شده در عصاره بره‌موم از هر دو روش استخراج پینوسمبرین بود که مقدار آن در عصاره‌ها 15.1% در روش فراصوت و11.7% در روش خیساندن تعیین شد. نتایج کروماتوگرافی نشان داد که درصد هر یک از ترکیبات شناسایی شده در عصاره استخراج شده به روش فراصوت بیشتر از ترکیبات مشابه در روش خیساندن بود. %U https://jift.irost.ir/article_744_494fea737df81df8723c386b1a51bfc0.pdf