%0 Journal Article %T تاثیر پیش تیمارهای ازن و اسید سیتریک بر خصوصیات کیفی خیار در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A میرزایی, محمد %A طباطبائی کلور, رضا %A متولی, علی %A اسماعیل زاده کناری, رضا %D 2018 %\ 04/21/2018 %V 5 %N 3 %P 361-372 %! تاثیر پیش تیمارهای ازن و اسید سیتریک بر خصوصیات کیفی خیار در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده %K خیار %K بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده %K ازن %K سیتریک اسید %K سیلیکاژل %R 10.22104/jift.2017.2344.1545 %X در این پژوهش، تاثیر پیش تیمارهای ازن و اسید سیتریک برای ضد عفونی محصول خیار در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده در دو ترکیب گازی MAP1 ( O2 10% + CO2 15% + N2 75%) و MAP2 ( O2 15% + CO2 10% + N2 75%) و جاذب رطوبت سیلیکاژل در دو وزن g 5/2 و 5 مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها درون بسته‌هایی از جنس پلی اتلین با ضخامت µ6 در دمای 0C 4 درون یخچال نگهداری شد. تاثیر تیمارهای مورد اشاره بر فاکتورهای pH، درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، کلروفیل، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) پس از 20 روز نگهداری و همچنین میزان ماندگاری نهایی محصول تا حد خرابی کامل و فساد در خیارهای بسته‌بندی شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که نگهداری محصولات در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده سبب حفظ کیفیت محصول و افزایش عمر ماندگاری آنها گردید. تغییرات میزان اسیدیته و مواد جامد محلول نشان داد که اثر پیش‌تیمار ازن و ترکیب گازی MAP1 و استفاده از ماده جاذب رطوبت به وزن g 5 گرم بهترین تاثیر را بر این دو پارامتر داشت. همچنین تغییرات pH، سفتی بافت و کلروفیل نشان داد که استفاده از ترکیب گازی با CO2 بالاتر (MAP1) و استفاده از پیش‌تیمار ازن و ماده جاذب رطوبت به میزان g5 بهترین تاثیر را بر نمونه‌های خیار داشت. مقایسه مدت ماندگاری کل نشان داد که ترکیب پیش تیمار اسید سیتریک، جاذب رطوبت g5/2 و ترکیب گازی MAP2 با مدت زمان 33 روز کمترین مدت زمان ماندگاری و ترکیب پیش تیمار ازن، جاذب رطوبت g5 و ترکیب گازی MAP1 با مدت زمان 65 روز بیشترین مدت ماندگاری را داشتند. %U https://jift.irost.ir/article_551_f76e9dd287c01253fef15784ef79603b.pdf