%0 Journal Article %T بهینه سازی استخراج اسید گلیسیریزیک از ریشه شیرین بیان به روش آب داغ تحت فشار در مقیاس پایلوت %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A شب خیز, محمدعلی %A ایکانی, محمدحسن %A گل محمد, فرشته %A بشیری صدر, زین العابدین %D 2015 %\ 07/23/2015 %V 2 %N 4 %P 11-21 %! بهینه سازی استخراج اسید گلیسیریزیک از ریشه شیرین بیان به روش آب داغ تحت فشار در مقیاس پایلوت %K استخراج %K آب داغ تحت فشار %K شیرین بیان %K اسید گلیسیریزیک %K سطح پاسخ %R 10.22104/jift.2015.200 %X در این تحقیق، عصاره ریشه شیرین بیان به روش استخراج با آب داغ تحت فشار در مقیاس پایلوت، استخراج و میزان اسید گلیسیریزیک موجود در آن مورد مطالعه قرار گرفت و تاثیر پارامترهای مختلف از جمله دما و شدت جریان حلال در فشار ثابت بررسی گردید. برای آنالیز از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بهره گرفته شد. هدف از این تحقیق بدست آوردن شرایط بهینه استخراج اسید گلیسیریزیک از ریشه شیرین بیان با روش استخراج با آب داغ تحت فشار و با بهره گیری از روش آماری سطح پاسخ (RSM) بود. بیش‌ترین بازده استخراج اسید گلیسیریزیک از شیرین بیان در فشار ثابت 15 بار، متوسط اندازه ذرات 1 میلی‌متر، در دمای 90 درجه سلسیوس و شدت جریان 300 میلی‌لیتر بر دقیقه بدست آمد. استخراج با حلال آب با شیوه معمول استخراج با سوکسله مقایسه گردید. نتایج نشان داد استخراج با آب داغ تحت فشار توانایی بیش‌تری را در استخراج اسید گلیسیریزیک (51/570میلی گرم برگرم نمونه خشک) در مقایسه با روش معمول سوکسله (28/760میلی گرم بر گرم نمونه خشک) داشت. %U https://jift.irost.ir/article_200_0467f10c2c8e513e9a93cca7bab6d877.pdf