@article { author = {Dehghan, Nasim and Barzegar, Hassan and Mehrnia, Mohammad Amin and Jooyandeh, Hossein}, title = {Investigation on the effect of Methanolic Bene (pistachia atlantica) hull extract on oxidative stability of soybean oil}, journal = {Innovative Food Technologies}, volume = {5}, number = {3}, pages = {499-507}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)}, issn = {2783-350X}, eissn = {2783-1760}, doi = {10.22104/jift.2018.2577.1607}, abstract = {Nowadays due to high efficiency of natural antioxidants in scavenging free radicals and adverse effect of synthetic antioxidnats, their application in food industry has increased. In this study antioxidant properties (DPPH and ABTS method), FRAP and total phenolic compounds of metanolic extract of Bene (pistachia atalntica) hull were evaluated and Four levels of extracts (100,250, 500 and 1000 ppm) were added to soybean crude oil to monitor its antioxidant properties comparing to BHT. Samples were incubated for 12 days at 60ᴼC and their proxide value and TBA were measured in 2,4,6,8,10,and 12 day intervals. IC50 values for DPPH and ABTS assays were 150 and 500 ppm. At day 12, TBA values in crude oil containing 1000 ppm extract and 200 ppm BHT were 78.27 and 491.90 mg malondialdehyde and proxide value were 19 and 121 mg proxide/kg oil respectively. Results show that antioxidant activity of extract is concentration dependent and during incubation period samples containing Bene hull extract showed higher antioxidant capacity than BHT.}, keywords = {Bene,Phenolic compounds,Antioxidant,Free radical,Oxidative stability}, title_fa = {بررسی اثر افزودن عصاره متانولی پوست سبز بنه ( Pistacia atlantica) بر پایداری اکسایشی روغن سویا}, abstract_fa = {امروزه با توجه به خاصیت آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در جلوگیری از عملکرد رادیکال‌های آزاد و اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی کاربرد آنها در صنایع غذایی بیشتر مورد توجه واقع شده است. در این پژوهش اندازه‌گیری ترکیبات فنلی و خصوصیات آنتی‌اکسیدانی عصاره حاصل از استخراج متانولی پوست بنه ( Pistacia atlantica) و اثر آنتی‌اکسیدانی آن بر روغن سویا مورد بررسی قرار گرفت. قدرت آنتی‌اکسیدانی عصاره ذکر شده به کمک آزمون‌های اندازه‌گیری قدرت مهار رادیکال آزاد به دو روش ABTS و DPPH اندازه‌گیری قدرت احیا کنندگی آهنIII و اندازه‌گیری ترکبیات فنلی کل به روش فولین – سیوکالتو انجام شد. سپس عصاره استخراج شده در چهار سطح(۱۰۰، ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ پی‌پی ام ) به همراه یک نمونه حاوی آنتی‌اکسیدان سنتزی BHT به عنوان نمونه شاهد به روغن سویای تصفیه شده بدون آنتی‌اکسیدان اضافه شد. نمونه‌ها به مدت ۱۲ روز در دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند و عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در روزهای ۲، ۴، ۶، ۸، ۱۰ و ۱۲ اندازه‌گیری شد. میزان IC50 در آزمون DPPH و ABTS به ترتیب در غلظت های ۱۵۰ و ppm ۵۰۰ عصاره مشاهده شد. در روز دوازدهم اعداد تیوباربیتوریک اسید در نمونه حاوی ppm ۱۰۰۰ عصاره و نمونه حاوی ppm ۲۰۰ BHT به ترتیب ۹۳۷/۵±۲۷/۷۸ و ۷۲0/۲ ±۹۰۹/۴۹۱ میلی گرم مالون آلدهید و اعداد پراکسید در این دو نمونه به ترتیب ۰۱0/۰ ±۹۸/۱۹ و ۸۱۶/۰ ±۱۲۱ میلی اکی والان پراکسید در کیلوگرم روغن رسید. طبق نتایج این پژوهش فعالیت آنتی‌اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره بوده و در غلظت‌های بالاتر میزان مهار رادیکال آزاد بیشتر مشاهده شد. همچنین با گذشت زمان در نمونه‌های حاوی عصاره نسبت به آنتی‌اکسیدان سنتزی قدرت مهار اکسیداسیون بالاتر بود.}, keywords_fa = {بنه,ترکیبات فنولیک,پاد اکسنده,رادیکال آزاد,پایداری اکسایشی}, url = {https://jift.irost.ir/article_610.html}, eprint = {https://jift.irost.ir/article_610_137f3362f8773c188228f1145dced61e.pdf} }