@article { author = {Farzadnia, Farin and Pezeshky Najafabadi, Akram}, title = {Production of conjugated linoleic acid nano lipid carrier (NLC) for enrichment of low-fat pasteurized milk by it.}, journal = {Innovative Food Technologies}, volume = {5}, number = {4}, pages = {651-662}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)}, issn = {2783-350X}, eissn = {2783-1760}, doi = {10.22104/jift.2017.2243.1521}, abstract = {The use of nano-carrier for hydrophobic nutraceutical compounds such as essential fatty acids have multiple benefits such as controlled release in foods and in the body in a certain time and place. In this research production and evaluate the optimal oral nano lipid carrier containing CLA and adding it to low-fat pasteurized milk to make a product enriched with functional bioactive compounds had been discussed. The hot-homogenization technique was applied to produce NLC dispersions. NLCs prepared at 6% (w/v) poloxamer 407 concentration and at 10:1 ratio of cacao butter (solid lipid) to CLA (liquid oil) showed low particle size and narrow particle size distribution (81 nm and span = 0.83, respectively).The results of various testes such as particle size, stability over a period of storage time (60 days) (93 nm), turbidity and zeta potential were showed good physicochemical properties of nano lipid carrier. TBA test also showed CLA nano lipid carrier had lower percent of malon aldehyde and so higher stability against oxidation during 60 days storage. (p<0.05). Assessment of remaining CLA in pasteurized low fat milk fortified with CLA loaded nan lipid carrier during 14 days sampling showed that use of nano lipid carrier protected CLA during heat treatment (3.9% of fatty acids in milk) and we can use this system for protect CLA against oxidation, heating and other treatments to use this system for enrichment low fat dairy products.}, keywords = {Nano lipid carrier,Conjugated Linoleic Acid (CLA),Encapsulation,Enrichment}, title_fa = {حامل‌های لیپیدی نانوساختار حامل اسید لینولئیک کنژوگه و غنی سازی شیر کم چرب پاستوریزه با آن}, abstract_fa = {درون‌پوشانی اسیدهای چرب ضروری در انواع سیستم‌های نانوحامل روشی مؤثر در بهبود کارایی بیولـوژیکی آنها و تحـویل کنتر‌ل‌شده (در مقدار و در مکان‌ معین) است. در این مطالعه به تولید حامل‌های لیپیدی نانوساختار حامل کنژوگه لینولئیک اسید (CLA) با استفاده از روش هوموژنیزاسیون گرم – نیروی برشی بالا، با فرمولاسیون بر پایۀ (w/v) 3% سورفاکتانت (پلوکسامر 407) و نسبت 10به1 کره کاکائو (فاز لیپید) به روغن مایع (CLA) و در ادامه غنی سازی شیر کم‌چرب پاستوریزه با آن پرداخته شده است. آزمون‌های اندازه ذرات، مورفولوژی، تعیین میزان کدورت و پتانسیل زتا، پایداری اندازه ذرات و پایداری اکسیداتیو نمونه‌ها و در ادامه غنی‌سازی انجام شد. نانو ذرات حاصله دارای اندازه قطرات 81 نانومتر با توزیع پراکندگی 83/0 یک روز پس از تولید بود. تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، تأییدی بر اندازة ذرات به‌دست آمده از دستگاه اندازه‌گیری ذرات بود و اندازه ذرات NLC حاوی کنژوگه لینولئیک اسید در طی مدت زمان نگه‌داری (60 روزه) در مقیاس نانو بود. مقدار پتانسیل نمونه‌ها در طی مدت خیلی جزئی و نزدیک صفر به‌دست آمد و افزایش زمان تأثیرمعنی‌داری در کاهش یا افزایش پتانسیل زتای نمونه‌ها نشان نداد. نتایج حاصل از پایداری اکسیداتیو نشان داد با درون‌پوشانی CLA در سیستم NLC محافظت این ترکیب در برابر اکسیداسیون بیشتر و تولید محصولات ثانویه اکسیداسیون (مالون آلدهیدها) کمتر بود. نتایج غنی‌سازی شیر کم‌چرب با NLC حاوی CLA نشان داد استفاده از این نانوحامل بر روی پایداری و حفظ CLA در برابر فرایند حرارتی (پاستوریزاسیون) اثرگذار است و CLA طی مدت نگه‌داری به میزان 9/3% اسیدهای چرب شیرحفظ شد. با توجه به نتایج بدست آمده می‌توان از سیستم نانوحامل لیپیدی در محافظت بیشتر CLA در برابر اکسیداسیون، حرارت‌دهی و سایر فرایندها جهت غنی‌سازی محصولات کم‌چرب با این ترکیب استفاده کرد.}, keywords_fa = {حامل لیپیدی نانوساختار,اسید لینولئیک کنژوگه,درون‌پوشانی,غنی سازی}, url = {https://jift.irost.ir/article_573.html}, eprint = {https://jift.irost.ir/article_573_d31aff5e20df066f08db9acb3b1f9c16.pdf} }