@article { author = {Mortazavi, Seyed Hamid and Azadmard Damirchi, Sodeif and Sowti, Mahmod and Mahmudi, Razagh and Safaeean, Firozeh and Moradi Azad, Sajad}, title = {Antimicrobial Effects of ethanolic extract of the hull and the core of Pistacia Khinjuk stocks}, journal = {Innovative Food Technologies}, volume = {1}, number = {4}, pages = {81-88}, year = {2014}, publisher = {Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)}, issn = {2783-350X}, eissn = {2783-1760}, doi = {10.22104/jift.2014.46}, abstract = {In this study, antimicrobial effect of ethanol extract of hull and core of wild pistacia fruit, Khinjuk species, was examined against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Ethanol extract was taken using the percolation method. The minimum inhibitory concentration (MIC) and antimicrobial minimum bactericidal concentration (MBC) was determined using dilution and the agar dilution method. The zone of growth inhibition was evaluated by the disk diffusion test. Turbidity of bacterial suspensions were adjusted using a solution of 0/5 McFarland with standard equivalent of 1/5108 CFU/ml. Nutrient agar and nutrient broth culture media were used for the dilution test. The obtained results showed that the ethanol extract of wild pistacia has antimicrobial effect against both Gram-positive and Gram-negative bacteria. MIC and MBC was lower in hull extract than core extract for both bacteria. In addition, hull extract had better antimicrobial effect than core extract in agar dilution method. Growth inhibition zone of S.aureus was bigger comparing to that of E.coli. The diameter of bacterial growth inhibition zone of the hull extract was bigger than core extract for both bacteria. Antimicrobial effect of ethanol extract of wild pistacia fruit against gram-negative was more than gram-positive bacteria that can be because of resistance of peptidoglycan layer of the cell wall of gram-positive bacteria.}, keywords = {Pistacia Khinjuk,Antimicrobial,MIC,disk difution}, title_fa = {بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی پوسته و مغز هسته میوه پسته وحشی ( Pistacia khinjuk Stocks)}, abstract_fa = {در این پژوهش اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی پوسته و هسته میوه پسته وحشی گونه خینجوک علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، عصاره اتانولی میوه پسته وحشی به روش پرکولاسیون بدست آمد. با استفاده از روش آگار دایلوشن و رقت لوله‌ای حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC ) و حداقل غلظت کشندگی ماده ضد میکروبی ( MBC) تعیین گردید. همچنین قطر هاله عدم رشد از آزمون انتشار دیسک تعیین شد. کدورت سوسپانسیون میکروبی تهیه شده با استفاده از محلول 5/0 استاندارد مک فارلند برابر با حدود CFU/ml 1085/1 تنظیم گردید. از محیط کشت‌های نوترینت آگار و نوترینت براث برای آزمایش‌های رقت لوله‌ای استفاده شد. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی پسته وحشی، اثرات ضدمیکروبی علیه هر دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی دارد. میزان MIC و MBC برای هر دو باکتری در عصاره پوسته کمتر از عصاره هسته بود. همچنین در روش آگار دایلوشن عصاره پوسته تاثیرات ضدمیکروبی بهتری نسبت به هسته ار خود نشان داد. قطر هاله عدم رشد برای باکتری اشرشیاکلای بیشتر از استافیلوکوکوس اورئوس بود. همچنین قطر هاله عدم رشد عصاره پوسته بیشتر از عصاره هسته برای هر دو باکتری بدست آمد. بیشترین تاثیر در جلوگیری از رشد باکتری‌ها مربوط به عصاره پوسته علیه باکتری اشریشیاکلای است. اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی میوه پسته وحشی علیه باکتری گرم منفی بیشتر از باکتری گرم مثبت مشاهده شد که می‌تواند بدلیل مقاومت لایه پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتری‌های گرم مثبت باشد.}, keywords_fa = {khinjuk,پسته وحشی,ضدمیکروبی,حداقل غلظت بازدارندگی,انتشار دیسک}, url = {https://jift.irost.ir/article_46.html}, eprint = {https://jift.irost.ir/article_46_25d3034537a6630884345dc0b777250e.pdf} }