@article { author = {Shamsabadi, Hoseinali and bagheri, Hadi and Amiri, Emad}, title = {Evaluation of quality characteristics in corn seed dried with non-continuous rotary drum dryer}, journal = {Innovative Food Technologies}, volume = {4}, number = {3}, pages = {1-10}, year = {2017}, publisher = {Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)}, issn = {2783-350X}, eissn = {2783-1760}, doi = {10.22104/jift.2017.419}, abstract = {Drying is one of the most common techniques for agricultural production processing which improves shelf life of the final product. Corn (Zea mayz) is a high nutritional value food and is an essential source of minerals and vitamins; thus it makes a substantial contribution to human nutrition. In this study the effects of hot air drying temperature (35, 50, 65 and 80°C), drum rotation speed (2, 6 and 10 rpm) and final moisture content of kernels (13 and 17 %)  at constant air velocity (0.8 m/s) on drying time, percentage of broken kernels of corn, and percentage of crack of corn kernels were investigated. For this propose, the laboratory batch rotary dryer is designed. The results showed that increasing the temperature form 35 °C to 80°C, the percentage of broken grains and percentage of cracked grains increased and the drying time was decreased. Increasing the rotating cylinder rotation speed increased the drying time and the percentage of broken grains, but not significant effect in percentage of cracked grains.. The drying time, percentage of broken grains and percentage of cracked grains is lower in grain with 17 % db than the sample with 13 % db To obtain the desired quality parameter, the optimum drying for production of dried corn was determined as 65°C for 2 rpm and 17 % db.}, keywords = {Drying,Corn,Non-Continuous Rotary Drum Dryer,Percentage of Crack}, title_fa = {ارزیابی خصوصیات کیفی ذرت خشک شده با سامانه خشک‌کن استوانه‌ای دوار ناپیوسته جریان متقاطع}, abstract_fa = {خشک کردن یکی از متداول‌ترین اشکال فرآوری محصولات کشاورزی بوده و هدف از آن افزایش ماندگاری فرآورده نهایی است. ذرت با نام علمی Zea mayz یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان متعلق به گیاهان تک‌لپه‌ای می‌باشد و دارای ارزش تغذیه‌ای بالای می‌باشد. در این مطالعه اثر دمای هوای ورودی در چهار سطح (35، 50، 65 و 80 درجه سانتی‌گراد)، سرعت چرخش استوانه در سه سطح (2، 6 و 10 دور بر دقیقه) و میزان رطوبت نهایی دانه‌ها در دو سطح (13 و 17 درصد) بر پارامتر‌های نهایی همچون زمان خشک شدن (دقیقه)، میزان دانه‌های شکسته (درصد) و میزان دانه‌های ترک خورده (درصد) بررسی شد. برای این منظور یک خشک‌کن استوانه‌ای دوار ناپیوسته جریان متقاطع مجهز به سامانه کنترل دما و سرعت چرخش استوانه طراحی و ساخته شد. نتایج نشان داد که درصد دانه‌های شکسته و ترک خورده با افزایش دمای فرایند از 35 به 80 درجه سانتی‌گراد افزایش یافت و مدت زمان لازم برای خشک شدن نمونه‌ها کاهش یافت. با افزایش سرعت چرخش استوانه، درصد دانه‌های شکسته و زمان خشک شدن افزایش پیدا کرد، اما تأثیر زیادی بر روی میزان دانه‌های ترک خورده نداشت. زمان خشک شدن دانه‌های ذرت، درصد دانه‌های شکسته و درصد دانه‌های ترک خورده برای رطوبت 17 درصد کمتر از رطوبت 13درصد بود. با توجه به نتایج حاصله، دمای65 درجه سانتی‌گراد، سرعت چرخش استوانه 2 دور بر دقیقه و رطوبت 17 درصد بهترین شرایط برای خشک کردن دانه‌های ذرت در خشک‌کن استوانه‌ای دوار جریان متقاطع تعیین شد.}, keywords_fa = {خشک کردن,ذرت,خشک کن استوانه ای دوار ناپیوسته,درصد ترک خوردگی}, url = {https://jift.irost.ir/article_419.html}, eprint = {https://jift.irost.ir/article_419_aefed3f38ff2565c89b4fa9cd20233a3.pdf} }