TY - JOUR ID - 937 TI - فیلم ها و پوشش های حاوی میکروارگانیسم های پروبیوتیک: رویکردی جدید جهت تولید فراورده های پروبیوتیک JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - شهرام پور, دینا AU - خمیری, مرتضی AD - گروه علوم و صنایع غذایی. دانشکده صنایع غذایی. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 8 IS - 2 SP - 173 EP - 197 KW - میکروارگانیسم KW - پروبیوتیک KW - فیلم و پوشش KW - زنده مانی KW - موادغذایی DO - 10.22104/jift.2020.4227.1983 N2 - پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آن‌ها منجر به بروز اثرات سلامتی بخش در میزبان می‌گردد. با توجه به افزایش آگاهی مردم و تغییر سبک زندگی آن‌ها در سال‌های اخیر تمایل به مصرف فراورده های پروبیوتیک در سراسر جهان افزایش یافته است. تولید فراورده‌های غذایی پروبیوتیک با چالش‌هایی مواجه است زیرا تعداد قابل توجهی از میکرارگانیسم-های پروبیوتیک‌ در طول فرایندهای مختلف از مرحله تولید تا نگهداری مواد‌غذایی و همچنین در طی تعامل با ترکیبات ماده غذایی غیر فعال می‌شوند. علاوه بر این، تجزیه و عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش نیز می‌تواند بر زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها موثر باشد. بنابراین حفظ جمعیت زنده میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک به میزان کافی (>cfu/ml or g 106 ( تا زمان مصرف فراورده‌ها، باید مد نظر تولیدکنندگان قرار گیرد. به دام انداختن میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک در بستر پلیمری فیلم‌ها و پوشش‌ها رویکرد نوینی است که در دهه اخیر جهت تولید فیلم‌های زیست فعال با خواص ضدمیکروبی و سلامتی بخش به منظور ارائه فراورده‌های جدید غیرلبنی پروبیوتیک مطرح شده است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی پژوهش‌هایی است که تاکنون در زمینه فیلم‌ها و پوشش‌های پروبیوتیک انجام گرفته است تا با توجه به نتایج حاصل از آنها زمینه تحقیقات بیشتر در آینده فراهم شود. UR - https://jift.irost.ir/article_937.html L1 - https://jift.irost.ir/article_937_35d13e0c1b8a3fb2cd2b82c23bc008e3.pdf ER -