TY - JOUR ID - 935 TI - بررسی تاثیر بسته‌ حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم و اکسید روی بر ماندگاری و تغییرات کیفی سیب و انگور JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - زندی, محسن AU - الماسی, هادی AU - دردمه, نازیلا AD - استادیار، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذائی AD - دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه AD - دانشجوی دکتری تخصصی بیوتکنولوژی غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 8 IS - 1 SP - 63 EP - 82 KW - بسته‌بندی فعال KW - دی‌اکسید تیتانیوم KW - اکسید روی KW - خواص فیزیکوشیمیایی KW - عمر انبارمانی DO - 10.22104/jift.2020.4206.1974 N2 - هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر بسته‌بندی حاوی نانوذرات ضدمیکروبی اکسید روی و دی‌اکسید تیتانیوم با هدف افزایش ماندگاری میوه‌های سیب و انگور بود. برای این منظور، فیلم‌های پلی‌اتیلن با دانسیتة کم حاوی غلظت‌های مختلف نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم (0، 5/0 و 5/1 درصد) و اکسید روی (0، 75/0 و 5/1 درصد) با استفاده از روش اکستروژن دمشی تهیه گردید؛ پس از بسته‌بندی سیب و انگور با این فیلم‌ها، خواص کیفی، فیزیکی‌و ‌شیمیایی و میکروبی آن‌ها طی نگهداری به ترتیب به مدت 90 و 30 روز در شرایط سردخانه صنعتی (دمای10-8 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 85 درصد) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با استفاده از فیلم‌های حاوی نانو ذرات درصد تغییر مواد جامد محلول، افت وزن، اسیدیته، شاخص قهوه‌ای شدن و شاخص سفتی بافت سیب و انگور کمتر از نمونه‌های شاهد بود. استفاده از این بسته‌بندی‌های همچنین مانع افزایش بار میکروبی سیب و انگور شامل باکتری‌های سرمادوست و کپک و مخمر در طول دوره نگهداری شد و فیلم حاوی 5/1 درصد دی‌اکسید تیتانیوم بیشترین تأثیر را روی حفظ ویژگی‌های کیفی سیب و انگور داشت. بطور کلی، دی‌اکسید تیتانیوم هم در حفظ خواص فیزیکی‌و‌شیمیایی میوه‌ها و هم در تقویت خواص ضدمیکروبی فیلم و افزایش ماندگاری سیب و انگور موثرتر از اکسید روی عمل نمود. نتایج این پژوهش تأیید نمود که استفاده از این نوع بسته‌بندی می‌تواند بعنوان یک روش کمکی به منظور افزایش ماندگاری در حین تولید و عرضه سیب و انگور مورد استفاده قرار گیرد و تأثیر قابل توجهی برخواص کیفی محصول داشته باشد. UR - https://jift.irost.ir/article_935.html L1 - https://jift.irost.ir/article_935_94f1af22e82d0fced1378df6056c70b8.pdf ER -