TY - JOUR ID - 843 TI - بررسی روند تغییرات ویژگی های رنگی و بافتی گوشت ماهی کپور با کمک پردازش تصویر JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - کاظمی کرجی, فاطمه AU - آبدانان مهدی زاده, سامان AU - اورک, هادی AD - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی خوزستان AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 6 IS - 2 SP - 257 EP - 276 KW - ماهی کپور KW - گوشت KW - ارزیابی کیفیت KW - بینایی ماشین DO - 10.22104/jift.2019.2916.1705 N2 - کیفیت ماهی تحت تاثیر روش‌های حمل و نقل، شرایط نگهداری و زمان انبارمانی می‌باشد و این عوامل موجب تغییرات شیمیایی در ماهی شده، در نتیجه با تسریع در تخریب و فساد بافت ماهی مصرف آن را برای بدن انسان خطرناک می‌کند. بیشتر روش‌های مورد استفاده برای بررسی تازگی ماهی هزینه بر و مخرب هستند. لذا هدف از این پژوهش توسعه روشی غیر مخرب بر مبنای رابطه بین رنگ و بافت چشم و آبشش به کمک سامانه بینایی ماشین در نظر گرفته ‌شد. بر این اساس بعد از استخراج ناحیه مورد نظر از تصاویر (چشم و آبشش) ویژگی رنگی و بافتی از تصاویر استخراج و به کمک الگوریتم انتخاب ویژگی فیشر مناسب‌ترین آن‌ها انتخاب و عمل گروه‌بندی با کمک دو روش طبقه‌بندی QDA و LDA انجام پذیرفت. برای طبقه‌بند QDA ویژگی‌های V_HSV (استخراج شده از آبشش)، انرژی و تباین (استخراج شده از چشم ماهی) و برای طبقه بند LDA ویژگی‌ انرژی (استخراجی از چشم)، تباین (استخراجی از چشم)، V_HSV (استخراجی از آبشش)، یکنواختی (استخراجی از چشم) و H_HSV (استخراجی از آبشش)، به ترتیب به دقت 93% و 96% رسید. UR - https://jift.irost.ir/article_843.html L1 - https://jift.irost.ir/article_843_ab234f19448214c4364ff1f66f4a70b8.pdf ER -