TY - JOUR ID - 756 TI - رفتار گرمایش اهمیک آب هویج متاثر از نوع الکترود و گرادیان ولتاژ JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - کرمیان, اردشیر AU - حزباوی, عیسی AU - شهبازی, فیض اله AD - گروه مکانیک بیو سیستم، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرم آباد AD - دانشکده کشاورزی - دانشگاه لرستان - گروه بیوسیستم AD - دانشیار دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 7 IS - 1 SP - 31 EP - 40 KW - آب هویج KW - حرارت دهی اهمیک KW - نوع الکترود KW - گرادیان ولتاژ DO - 10.22104/jift.2019.3199.1769 N2 - گرمایش اهمیک یک فرآیند دمایی پیشرفته است که در آن ماده غذایی بعنوان مقاومت الکتریکی عمل می‌کند. هدف این تحقیق بررسی تغییرات زمان فرآوری (تغلیظ) و مصرف انرژی آب هویج در اثر تغییرات گرادیان ولتاژ بود. در این تحقیق رفتار گرمایش اهمیک آب هویج در گرادیان‌های مختلف ولتاژ (15، 20 و V/cm 25) با استفاده از الکترودهای مختلف (استیل، مس، آلومینیوم و روی) بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل جنس الکترود و گرادیان ولتاژ بر انرژی مصرفی ویژه و مدت زمان فرآوری در سطح احتمال 1% معنی دار بود. با افزایش گرادیان ولتاژ از 15 به V/cm 25، کمترین و بیشترین زمان حرارت دهی به ترتیب برابر با 95/3 دقیقه برای الکترود استیل و 09/13 دقیقه برای الکترود آلومینیوم بدست آمد. بیشترین (MJ/kg 87/3) و کمترین (MJ/kg 45/3) انرژی مصرفی ویژه تغلیظ آب هویج نیز به ترتیب در استفاده از الکترود استیل و در گرادیان ولتاژ V/cm 15 و الکترود مس در گرادیان ولتاژ V/cm 25 حاصل شد. UR - https://jift.irost.ir/article_756.html L1 - https://jift.irost.ir/article_756_bc13996239ab93e2eac4402b41d76ce3.pdf ER -