TY - JOUR ID - 521 TI - تاثیر روش‌های مختلف استخراج بر میزان ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ گردوی (Juglans regia L.) مناطق شاهرود، دماوند و هزارجریب JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - سندگل, عیسی AU - رفتنی امیری, زینب AU - محمدزاده میلانی, جعفر AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 5 IS - 2 SP - 349 EP - 359 KW - برگ گردو KW - دماوند KW - اولتراسوند KW - ترکیبات فنلی KW - فعالیت آنتی‌اکسیدانی DO - 10.22104/jift.2017.2203.1510 N2 - نگرانی از ایمنی آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک به تحقیقات گسترده‌ای درباره گیاهان، که منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند منجر شد. برگ گردو منبعی غنی از ترکیبات فنولی است که این ترکیبات مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های طبیعی هستند. در این پژوهش ابتدا تاثیر مناطق (شاهرود، دماوند و هزارجریب) و روش‌های استخراج (غرقابی، اولتراسوند و ماکرویو) بر بازده استخراج ترکیبات فنلی از برگ درخت گردو با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. سپس فعالیت آنتی‌اکسیدانی نمونه‌های عصاره برگ گردو با آزمون‌های DPPH و قدرت احیا کنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. بالاترین بازده استخراج ترکیبات فنلی با روش اولتراسوند و بیشترین میزان ترکیبات فنلی مربوط به منطقه دماوند بوده است. بالاترین میزان ترکیبات فنلی مربوط به برگ گردوی منطقه دماوند با روش استخراج اولتراسوند، 46/0±08/245 میلی‌گرم گالیک اسید درهرگرم عصاره و کمترین مقدار آن به برگ گردوی هزارجریب با روش غرقابی، 4/7±49/170 میلی‌گرم گالیک اسید درهرگرم عصاره بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها نیز متناسب با میزان ترکیبات فنلی آن‌ها بود. کمترین میزان EC50 برای آزمون‌های DPPH و قدرت احیا کنندگی مربوط به روش استخراج اولتراسوند و منطقه دماوند بوده است. UR - https://jift.irost.ir/article_521.html L1 - https://jift.irost.ir/article_521_9c1c2a753609f52f1700e939448eeb1f.pdf ER -