TY - JOUR ID - 386 TI - بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدباکتری فیلم‌های نانوبیوکامپوزیتی بر پایه نشاسته حاوی نانوذرات فلزی نقره، اکسید روی و اکسید مس JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - پورنصیر, نیلوفر AU - پیغمبردوست, سید جمال الدین AU - پیغمبردوست, سید هادی AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز AD - استادیار، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز AD - استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 2 SP - 17 EP - 32 KW - نشاسته KW - بسته‌بندی مواد غذایی KW - نانوذرات فلزی KW - نانوبیوکامپوزیت KW - خاصیت ضدباکتری DO - 10.22104/jift.2016.386 N2 - در این پژوهش، فیلم‌‌های نانوبیوکامپوزیتی نشاسته - نانوذرات تکی نقره (Ag)، اکسید روی (ZnO) و اکسید مس (CuO) به روش قالب‌ریزی از محلول (Solution Casting) تهیه شده است. خواص کششی، انحلال‌پذیری در آب، جذب اشعه ماوراء بنفش و خواص ضدمیکروبی این فیلم‌های حاوی نانوذرات تکی با هم مقایسه شده است. نتایج بررسی‌ها نشان داد، فیلم نانوبیوکامپوزیتی حاوی نانوذرات اکسید روی به مقدار 3 درصد وزنی نشاسته، بهترین عملکرد را در کاهش انحلال‌پذیری در آب ازخود نشان داده است. آنالیز طیف‌سنجی اشعه ماوراء بنفش (UV-Vis) نیز نشان داد که فیلم‌ حاوی نانوذرات اکسید روی دارای بیشترین میزان جذب اشعه فرابنفش می‌باشد. همچنین طی آنالیز ضدمیکروبی انجام شده مشاهده گردید که فیلم‌ نانوبیوکامپوزیتی حاوی نانوذرات نقره در برابر باکتری اشرشیاکلی و فیلم دارای نانوذرات اکسید مس در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری از خود نشان می‌دهند. خاصیت ضدمیکروبی فیلم حاوی نانوذرات نقره در سطح 2 درصد وزنی در برابر باکتری اشرشیاکلی حدود 94 درصد و در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حدود 83 درصد می‌باشد. در نهایت نتایج حاصل از آنالیز استحکام مکانیکی این فیلم‌ها حاکی از آن است که فیلم نانوبیوکامپوزیتی نشاسته - نانوذرات اکسید روی دارای استحکام کششی بیشتری از فیلم‌های نشاسته - نانوذرات نقره و نشاسته - نانوذرات اکسید مس می‌باشد. UR - https://jift.irost.ir/article_386.html L1 - https://jift.irost.ir/article_386_45d363a82c2654ab5d0ae772b4205723.pdf ER -