TY - JOUR ID - 339 TI - بررسی تاثیر فرآیند خشک کردن مادون قرمز بر سینتیک خشک شدن و شاخص های رنگی برگ اناریجه (Froriepia subpinnata) JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - سیدآبادی, محمدمهدی AU - اسدی امیرآبادی, علیرضا AU - طاهری, افسانه AU - کاشانی نژاد, مهدی AD - دانشجوی دکترا، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان AD - استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 1 SP - 45 EP - 57 KW - خشک کردن KW - IR KW - اناریجه KW - L* KW - مدل DO - 10.22104/jift.2016.339 N2 - خشک ­کردن یکی از روش­های مرسوم برای افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی است. در این تحقیق، امواج مادون‌قرمز (IR) به‌صورت لامپ‌های رشته‌ای (مدادی) به‌عنوان یکی از منابع حرارتی جدید برای خشک‌کردن برگ اناریجه (Froriepia subpinnata)، مورداستفاده قرار گرفت. این پژوهش با هدف کاهش زمان خشک‌کردن و حفظ بیش‌تر کیفیت فراورده خشک‌شده و هم‌چنین تعیین بهترین مدل برای خشک‌کردن، انجام شد. برگ‌های اناریجه در سطوح شدت تابش IR به میزان 115، 5/202 و 290 وات و فاصله لامپ‌های IR تا سطح نمونه به اندازه 5، 5/7 و 10 سانتی‌متر خشک‌شدند. زمان خشک‌کردن برگ‌های اناریجه تا رسیدن به محتوای رطوبت ثابت اندازه‌گیری شد. رفتار خشک‌شدن اناریجه در خشک­کن IR بر اساس 4 مدل ریاضی پیچ، وانگ و سینگ، پارابولیک و لگاریتمی موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش توان (شدت تابش) و فاصله لامپ‌های IR تا سطح نمونه، به‌ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک‌کردن برگ‌های اناریجه می‌گردد. با افزایش توان و فاصله نمونه­ها تا منبع تابشی؛ شاخصL* نمونه‌های اناریجه به‌ترتیب کاهش و افزایش یافت. علاوه‌بر این برازش داده‌ها با 4 مدل موردنظر نشان داد که مدل پیچ به علت داشتن بالاترین R2 و کم‌ترین RMSE و SSE، بهترین مدل برای پیش­بینی رفتار خشک‌شدن برگ‌های اناریجه تحت شرایط مورد آزمایش می‌باشد. خشک­کردن نمونه­ها تا رسیدن به محتوی رطوبت ثابت انجام شد. UR - https://jift.irost.ir/article_339.html L1 - https://jift.irost.ir/article_339_87058f2f7fad2719ea33563bae5c6b97.pdf ER -