TY - JOUR ID - 338 TI - اثر دمای هوای ورودی و میزان مالتودکسترین بر ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی پودر شیره خرمای خشک شده به روش پاششی JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - سرابندی, خشایار AU - صادقی ماهونک, علیرضا AD - دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 2 SP - 1 EP - 15 KW - خشک کن پاششی KW - خواص فیزیکی‌شیمیایی KW - ریزساختار KW - شیره خرما KW - مالتودکسترین DO - 10.22104/jift.2016.338 N2 - در این مطالعه، اثر نسبت­های وزنی مالتودکسترین (به عنوان حامل و عامل خشک کردن) به شیره خرما (30:70، 40:60، 50:50 و 60:40) و دمای هوای ورودی (140، 160 و C˚180) بر آزمون­های مختلف شامل: بازده تولید پودر، ویژگی­های پودرهای بدست آمده (مقدار رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته توده و ضربه، انحلال­پذیری، نم­پذیری و جاذب­الرطوبگی)، رفتار جریان­پذیری (شاخص تراکم­پذیری، نسبت هاسنر و زاویه ریپوز) و نهایتاً، ویژگی­های ریزساختاری پودرها با میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. در همه آزمون­ها، دور اتمایزر، سرعت جریان خوراک، دمای خوراک و فشار هوای اتمایزر به ترتیب در rpm18000، ml/min15، C˚1±30 و 1/0±2/4 بار ثابت نگه داشته شدند. حداقل اختلاف معنی­دار بین میانگین­ها در کمتر از (P UR - https://jift.irost.ir/article_338.html L1 - https://jift.irost.ir/article_338_d0028d249ecba62f7cc471d3fab0d3d7.pdf ER -