TY - JOUR ID - 26 TI - مدل سازی دانسیته ظاهری طی خشک کردن آلوی پیش تیمار شده با اولتراسوند و آبگیری اسمزی JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - قربانی, رسول AU - دهقان نیا, جلال AU - سیدلو هریس, سید صادق AU - قنبرزاده, بابک AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز AD - استادیار، دانشگاه تبریز AD - دانشیار، دانشگاه تبریز Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 2 SP - 23 EP - 38 KW - "خشک‌کردن آلو" KW - "اولتراسوند" KW - " آبگیری اسمزی" KW - "دانسیته ظاهری" KW - "مدل‌سازی" DO - 10.22104/jift.2013.26 N2 - در این تحقیق، تأثیر به‌کارگیری همزمان پیش‌تیمارهای اولتراسوند و آبگیری اسمزی بر تغییرات دانسیته ظاهری آلو طی خشک‌شدن در دمای 80 درجه سانتی‌گراد و سرعت هوای 4/1 متر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفت. پیش‌تیمارهای انجام شده شامل اولتراسوند در 2 زمان 10 و 30 دقیقه، غلظت محلول اسمزی در 2 بریکس 50 و 70 و زمان فرآیند اسمز در 4 زمان 60، 120، 180 و 240 دقیقه بودند. در ادامه، مدل‌سازی دانسیته ظاهری توسط مدل‌های موجود در منابع و همچنین مدل‌های پیشنهادی در این تحقیق انجام گرفت. نتایج نشان داد که استفاده همزمان از اولتراسوند و آبگیری اسمزی، میزان دانسیته ظاهری را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش می‌دهد. همچنین، افزایش زمان اولتراسوند، غلظت محلول اسمزی و زمان فرآیند اسمز باعث افزایش دانسیته ظاهری شد. علاوه بر این، یکی از مدل‌های توسعه یافته پیشنهادی به‌عنوان مناسب‌ترین مدل پیش‌بینی کننده دانسیته ظاهری آلو تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. سپس، با انجام آنالیز رگرسیون غیرخطی مدل انتخابی، رابطه بین ضرایب مدل با متغیرهای به‌کار رفته در این تحقیق به‌دست آمد. UR - https://jift.irost.ir/article_26.html L1 - https://jift.irost.ir/article_26_acd421cb9f5de4da13e0f646973c61af.pdf ER -