TY - JOUR ID - 226 TI - تولید و ارزیابی نانولیپوزومهای حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - ضیایی, محسن AU - صوتی خیابانی, محمود AU - قنبرزاده, بابک AU - همیشه کار, حامد AU - رضایی مکرم, رضا AU - تیزچنگ, سمیرا AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز AD - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز AD - دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز AD - استادیار، مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 3 IS - 1 SP - 11 EP - 21 KW - لیپوزوم KW - روش حرارتی KW - پتانسیل زتا KW - پایداری KW - راندمان درون پوشانی DO - 10.22104/jift.2015.226 N2 - در این تحقیق، نانولیپوزوم‌های حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری تولید شدند. مقدار نایسین و ناتامایسین درون پوشانی شده توسط اتوآنالیزر و اسپکتوفتومتری اندازه‌گیری شد. سپس اندازه ذرات و پایداری لیپوزوم‌ها طی زمان (70 روز) در فرمولاسیون‌های حاوی پلی اتیلن گلیکول و بدون پلی اتیلن گلیکول ارزیابی شد. نتایج نشان می‌دهد اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات بترتیب در محدودهء nm 76 تا 90 و nm 73/0 تا 9/0 و درصد درون پوشانی نایسین و ناتامایسین به ترتیب در محدوده 89 تا 96 درصد و 89 تا 92 درصد است و بررسی پایداری اندازه ذرات نشان می‌دهد که فرمولاسیون‌های حاوی پلی اتیلن گلیکول طی 70 روز پایدار هستند. نتایج دلالت بر این دارند که برای پایداری سیستم لیپوزومی استفاده از پلی اتیلن گلیکول، می‌تواند کارآمد باشد. UR - https://jift.irost.ir/article_226.html L1 - https://jift.irost.ir/article_226_cfee0334f28ab5e856edcf7936f255ed.pdf ER -