TY - JOUR ID - 21 TI - اثر فیلم های پلیمری پوشانده شده با پاداکسنده طبیعی (عصاره رزماری) در جلوگیری از اکسایش کره JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - تفرشی, فائزه AU - جوانمرد, مجید AU - فهیم دانش, مریم AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس AD - دانشیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران AD - استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 1 SP - 37 EP - 48 KW - بسته‌بندی فعال KW - بسته بندی ضد اکسایشی KW - فیلم‌های پلیمری KW - اکسایش کره KW - عصارة رزماری KW - مهاجرت DO - 10.22104/jift.2014.21 N2 - بسته‌بندی ضد اکسایشی یکی از انواع بسته‌بندی فعال است که در طی نگهداری مواد غذایی با آزاد کردن پاداکسنده (آنتی‌اکسیدان) از فساد اکسایشی چربی جلوگیری می‌کند. درسال‌های اخیر کاربرد پاداکسنده‌های طبیعی به جای انواع سنتزی در این نوع بسته‌بندی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بررسی عملکرد فیلم‌های پلیمری پوشانده شده با پاداکسندة طبیعی (عصاره رزماری) در جلوگیری از اکسایش چربی در کره بود. عصاره اتانولی رزماری با سه غلظت متفاوت (1/0%، 15/0%، 2/0%) بر روی سطح فیلم‌های پلی‌اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) و پلی‌پروپیلن خطی‌شده (BOPP) پوشانده شد. از فیلم‌های فاقد عصاره به عنوان شاهد استفاده شد. مهاجرت ترکیبات فنلی از سطح فیلم‌ها به اتانول 95% (مادة مشابه چربی) در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در مدت 10 ساعت اندازه‌گیری شد. با افزایش زمان و غلظت عصاره، مهاجرت افزایش یافت (05/0 (P. ثبات اکسایشی قطعات کرة پاستوریزه بسته‌بندی شده با فیلم‌های پلی‌اتلین و پلی‌پروپیلن (حاوی عصاره و فاقد عصاره) در دمای یخچال (C°4) ، طی 45 روز بررسی شد. مقدار شاخص پراکسید، اسیدهای چرب‌ آزاد، و ویژگی‌های حسی نمونه‌ها در مدت نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. پوشش عصاره بر سطح فیلم‌های پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن سبب کاهش مقدار شاخص پراکسید و اسیدهای چرب آزاد در نمونه‌های کره نسبت به نمونه شاهد شد (05/0(P UR - https://jift.irost.ir/article_21.html L1 - https://jift.irost.ir/article_21_b070b6d7c5b166408f51719903a15abb.pdf ER -