TY - JOUR ID - 18 TI - بررسی پارامترهای موثر در استخراج ترنس-آنتول از دانه های انیسون JO - فناوری‌های جدید در صنعت غذا JA - IFT LA - fa SN - 2783-350X AU - خواجه نوری, مریم AU - حقیقی اصل, علی AD - دانشجوی دکترا، مهندسی شیمی، دانشگاه سمنان AD - دانشیار، مهندسی شیمی، دانشگاه سمنان Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 1 SP - 3 EP - 12 KW - استخراج KW - آب دمای زیر بحرانی KW - دانه های انیسون KW - ترنس-آنتول DO - 10.22104/jift.2014.18 N2 - در این مطالعه، استخراج اسانس از دانه های انیسون با استفاده از آب دمای زیر بحرانی انجام شد. اثر پارامترهای مختلف مانند دما (100، 138، 170 و oC 200)، متوسط اندازه ذرات (0.25، 0.5 و mm 1) و شدت جریان (0.5، 3، mL/min 5) در فشار bar 30 برای min 180، بر حسب بازده استخراج ترنس-آنتول به عنوان ترکیب مهم اسانس، تحقیق شد. عصاره های آبی انیسون با شیوه های استخراج فاز جامد و کروماتوگرافی مایع فشار بالا به ترتیب پیش تغلیظ و آنالیز شدند. بیشترین بازده استخراج با آب دمای زیر بحرانی دانه های انیسون در دمای oC 170، متوسط اندازه ذرات mm0.5، شدت جریان mL/min 3 و فشار bar 30 بود. استخراج با آب دمای زیر بحرانی با دو شیوه مرسوم تقطیر و استخراج سوکسله مقایسه شد. این شیوه توانایی بیشتری را در استخراج ترکیب عمده ترنس-آنتول (mg/g dry sample 7.6504) در مقایسه با شیوه تقطیر (5.7507) و استخراج سوکسله (4.2491) داشت. UR - https://jift.irost.ir/article_18.html L1 - https://jift.irost.ir/article_18_417fe72002e8af476455f8fa92b6e70c.pdf ER -