%0 Journal Article %T بررسی تاثیر بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده روی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی اسفناج (spinacia oleracea L.) در طی نگهداری %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A دارانی, سجاد %A فاضل, محمد %A کرامت, جواد %D 2014 %\ 03/21/2014 %V 1 %N 3 %P 69-80 %! بررسی تاثیر بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده روی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی اسفناج (spinacia oleracea L.) در طی نگهداری %K بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده %K اسفناج %K انبارداری %K خصوصیات فیزیکوشیمیایی %R 10.22104/jift.2014.43 %X بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده تکنیکی است که برای طولانی کردن عمر نگه‌داری مواد غذایی به کار می‌رود. در این تحقیق تاثیر مقادیر مختلف از گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن بر روی پارهای از خصوصیات گیاه اسفناج در طی بیست روز انبارداری، مورد بررسی قرار گرفت. برگهای اسفناج واریته بومی اصفهان پس از برداشت، توسط دستگاه MAP در بستههای پلی اتیلن-پلی آمید بسته‌بندی شدند. از پنج تیمار که در همه آنها گاز N2 در سطح 80% ثابت و گازهای اکسیژن و دی اکسیدکربن در سطوح صفر درصد، 5%، 10%، 15% و 20% متغیر بودند، استفاده شد. بستهها به مدت 20 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد انبارداری شدند. در طی بیست روز انبارداری pH نمونهها نسبت به روز صفر افزایش یافت و با افزایش میزان دیاکسید کربن در داخل بسته، pH به سمت قلیایی تغییر کرد. میزان آسکوربیک اسید نمونهها در تمامی تیمارها کاهش یافت و افزایش میزان دی اکسید کربن در داخل بسته باعث کاهش بیشتر در میزان آن گردید. تغییرات میزان کلروفیل a، کلروفیلb و کلروفیل کل در طی زمان انبارداری و برای تیمارهای مختلف معنی دار نبود، لذا تغییرات سطوح گازها باعث تغییر میزان کلروفیل نشده است. بسته‌های حاوی سطوح متوسط از گاز اکسیژن و دی اکسید کربن بالاترین قابلیت را در حفظ خصوصیات حسی اسفناج داشتند و افزایش سطح دی‌اکسید کربن در بسته موجب افت تازگی محصول گردید. %U https://jift.irost.ir/article_43_f156e3f1fd0940706b06d3a12984164d.pdf