%0 Journal Article %T تولید و ارزیابی نانولیپوزومهای حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری %J فناوری‌های جدید در صنعت غذا %I ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان %Z 2783-350X %A ضیایی, محسن %A صوتی خیابانی, محمود %A قنبرزاده, بابک %A همیشه کار, حامد %A رضایی مکرم, رضا %A تیزچنگ, سمیرا %D 2015 %\ 11/22/2015 %V 3 %N 1 %P 11-21 %! تولید و ارزیابی نانولیپوزومهای حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری %K لیپوزوم %K روش حرارتی %K پتانسیل زتا %K پایداری %K راندمان درون پوشانی %R 10.22104/jift.2015.226 %X در این تحقیق، نانولیپوزوم‌های حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری تولید شدند. مقدار نایسین و ناتامایسین درون پوشانی شده توسط اتوآنالیزر و اسپکتوفتومتری اندازه‌گیری شد. سپس اندازه ذرات و پایداری لیپوزوم‌ها طی زمان (70 روز) در فرمولاسیون‌های حاوی پلی اتیلن گلیکول و بدون پلی اتیلن گلیکول ارزیابی شد. نتایج نشان می‌دهد اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات بترتیب در محدودهء nm 76 تا 90 و nm 73/0 تا 9/0 و درصد درون پوشانی نایسین و ناتامایسین به ترتیب در محدوده 89 تا 96 درصد و 89 تا 92 درصد است و بررسی پایداری اندازه ذرات نشان می‌دهد که فرمولاسیون‌های حاوی پلی اتیلن گلیکول طی 70 روز پایدار هستند. نتایج دلالت بر این دارند که برای پایداری سیستم لیپوزومی استفاده از پلی اتیلن گلیکول، می‌تواند کارآمد باشد. %U https://jift.irost.ir/article_226_cfee0334f28ab5e856edcf7936f255ed.pdf