@article { author = {Saberian, Hamed and Hosseini, Fereshte and Bolourian, Shadi}, title = {The effect of ultrasound method on the extraction of chlorophyll from mulberry leaves}, journal = {Innovative Food Technologies}, volume = {4}, number = {4}, pages = {67-76}, year = {2017}, publisher = {Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)}, issn = {2783-350X}, eissn = {2783-1760}, doi = {10.22104/jift.2017.457}, abstract = {The aim of this research was optimizing of the chlorophyll extraction by ultrasound method. A Central Composite Design with 6 repeats at the central point was employed to optimize the effect of the ultrasound power (10-100%), solvent to solid ratio (5-10 ml/g), temperature (30-70 °C ) and time (2-10 min) on the total chlorophyll and a* value. Results of optimization showed that a quadratic model with R2=0.922 was significant. The solvent to solid ratio was the most important parameter which positively affected the yield, although increasing the temperature of extraction significantly reduced the yield. Enhancing the ultrasound power considerably increased the yield of chlorophyll. The maximum yield of chlorophyll was obtained under power of 100%, temperature of 30.2 °C,  time of 9.83 min and solvent to solid ratio of  9.99 (ml/g) which was 680.5 mg/100 g d.m. The comparison of conventional and ultrasound methods showed that the yield of chlorophyll extracted by conventional method (460.5 mg/100 g d.m.) was significantly lower than the amount (680.5 mg/100 g d.m.) extracted by ultrasound method. Therefore, the ultrasound method is an efficient method for extraction of chlorophyll.}, keywords = {Chlorophyll extraction,Ultrasound method,Mulberry,Yield}, title_fa = {تاثیر روش فراصوت بر استخراج رنگ خوراکی کلروفیل از برگ درخت شاتوت}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق، بهینه سازی استخراج کلروفیل از برگ درخت شاتوت با استفاده از روش فراصوت بود. برای بهینه سازی اثر شدت توان فراصوت (10-100%) نسبت حلال به ماده جامد (5-10 میلی گرم بر لیتر)، دما (30-70 درجه سانتیگراد) و زمان (2-10 دقیقه) بر بازده کلروفیل کل و شاخص سبزی از طرح مرکب مرکزی با شش تکرار در نقطه مرکزی استفاده شد. نتایج بهینه سازی نشان داد که مدل درجه دوم برای بازده کلروفیل کل معنی دار بود و ضریب تببین (R2) محاسبه شده برای آن 922/0 می باشد. نسبت حلال به ماده جامد، مهمترین عامل اثرگذار مثبت بر بازده کلروفیل بود؛ اگرچه افزایش دمای استخراج، به طور قابل توجهی موجب کاهش بازده شد. افزایش شدت توان فراصوت نیز موجب افزایش معنی داری در بازده کلروفیل شد. بازده بیشینه تحت شرایط دمای°C 2/30، شدت توان فراصوت 100%، زمان 83/9 دقیقه و نسبت حلال به ماده جامد 99/9 (ml/g) پیش بینی شد و تحت این شرایط میزان کلروفیل کل 50/680 (میلی گرم به ازای 100 گرم ماده خشک) به دست آمد. مقایسه دو روش متداول و فراصوت نیز نشان داد که بازده استخراج کلروفیل با استفاده از روش متداول (50/460 میلی گرم به ازای 100 گرم ماده خشک) به طور معنی داری کمتر از روش فراصوت (5/680 میلی گرم به ازای 100 گرم ماده خشک) بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش فراصوت، روشی کارامد برای استخراج کلروفیل می باشد.}, keywords_fa = {استخراج کلروفیل,روش فراصوت,شاتوت,بازده}, url = {https://jift.irost.ir/article_457.html}, eprint = {https://jift.irost.ir/article_457_eb270e6be1baf5295273e810ee256925.pdf} }